Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fel lehet jelenteni apukámat,...

Varga Lilla 2000 kérdése:

Fel lehet jelenteni apukámat, ha munkára kényszerít teljes munkaidőben? 16 éves vagyok

Figyelt kérdés
Diákmunkát végzek nyáron napi 8 órában heti 3-5 alkalommal. Amelyik napokon nem dolgozok a szüleim kényszerítenek rá hogy a család panziójában takarítsak 14 éves testvéremmel és mikor tiltakozunk vagy esetleg szeretnénk pihenni is a nyári szünetben elkezdenek velünk ordibálni, hogy őket ez nem érdekli és ha pénzért nem dolgozunk akkor dolgoztatnak ingyen és meglátjuk mi a szar. Szerintem ez igazságtalan és nevetséges.

2017. júl. 25. 20:23
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
30%
Aki így kezd neki a sztorijának, hogy fel lehet jelenteni......... Jelentsd fel, majd a nevelő szülőnél megtanulod hogy mi a szülői tisztelet!!!!
2017. júl. 26. 16:38
 32/48 anonim ***** válasza:
34%

#31, a nevelőszülőnek tanfolyamot kellett végeznie, így tisztában van azzal, hogy mik a gyermek JOGAI. Szemben az "amíg az én kenyeremet eszed..." felfogású vér szerinti "szülőkkel"

Csak gondoltam szólok, hogy ne égesd magad.

A Kérdező meg annál jobbat nem is tehetne maga, meg főleg a testvére számára, mint ha szól a gyámügynek. Nem fog ugyanis semmi más történni, mint hogy beidézik a "kedves" szülőket, és elmagyarázzák nekik, hogy mi merre hány méter.

2017. júl. 26. 16:49
 33/48 anonim ***** válasza:
88%

Bírom, hogy itt a gyakorin már mindenki 12 évesen ment a bányába dolgozni. :D

Nem, rohadtul nem normális a kérdező szüleinek a hozzáállása, de ez a tipikus magyar kisvállalkozás: sz*rért-hugyért dolgoztatják a rokonokat, mert azoknak legalább kevesebbet is lehet fizetni.

2017. júl. 26. 18:03
 34/48 anonim ***** válasza:
0%
Idióta 32-es! Miért égetném magam? Fogyatékosok is elvégzik a nevelőszülői tanfolyamot, hatalmas szakemberek!!! Te feljelentenéd az apádat ha segíteni kell otthon. Az ilyen liberók miatt megy csődbe az ország!
2017. júl. 26. 18:10
 35/48 anonim ***** válasza:
22%
Mindenki csak a jogait fröcsögi, már az óvodás korú kölykébe bele sulykolva! Ne dolgozz, ne segítsd,hagyd...jelentsd fel! Kedves kis 16 éves kérdezőnk alá is adjátok a lovat!!! Ennyi idősen egész nyáron egy gyárban voltam szakmai gyakorlaton 8 órában gép mellett álltam, nem nyalták a seggem, nem volt klíma a szövőgyárban, eszemben nem volt feljelenteni a vezetést meg az iskolát. Számolgattam mennyi pénzt fogok kapni.
2017. júl. 26. 18:17
 36/48 anonim ***** válasza:
5%
Ez a 16 éves kis tetű fog eltartani szerinted? Fizeti majd a nyugdíjadat?
2017. júl. 26. 18:20
 37/48 anonim válasza:
100%
Sokan nem értitek a lényeget! A gyereknek nem a munkával van a baja hanem azzal,hogy dolgoznia kell 7-ből 7 napot! A szülei azt mondták neki, ha szól érte akkor még pénzt sem kap. Azt hogy szól érte --->próbálja meg beszélni, de szülőket nem érdekli és lázad a gyerek ,vagy a feljelentésen gondolkodik,akkor tényleg gondok lehetnek. Ha szülő irta volna ki a kérdést-->"A fiam diákmunkázik heti 3-5 napot,azokon a napokon mikor nem dolgozik pedig a panziónkban kell takarítani(fizetünk érte),de nem akarja csinálni,ő pihenni akar 2 napot hetente a nyári szünetbe,mit tegyek? Itt meg szülőt szidnátok,hogy nem ad "szabadságot" a gyereknek.
2017. júl. 26. 20:28
 38/48 anonim ***** válasza:
95%
Hu, itt mindenki tiszta Hamupipoke, mar 10 evesen betegre dolgoztattak es meg halasak is erte :D Tok hiheto es eletszagu :D Akinek meg nem ilyen sors jutott osztalyreszul az mind elkenyeztetett hulye XD
2017. júl. 26. 21:26
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

#28:

"Sántit a történet mert diákokat nem dolgoztatják sehol napi 8 órába 4-6 órába dolgoznak ."

Tényleg? Akkor az hogy lehet, hogy én 15 évesen 14 órát voltam nyári gyakorlaton 1 nap? Igaz kivételes alkalom volt, de máskor is 10-et kell.

2017. júl. 26. 22:23
 40/48 anonim ***** válasza:
0%

Már nem azért de ott hogy azt írtad fel lehet-e jelenteni apádat rosszul lettem!

Hogyan képes egy gyerek, tinédzser erre a szintre jutni? Már a gondolat is sokkoló!

Mert ha verne, üvöltözne veled, megérteném!

Én gyerekem lennél, marhára nem lennék büszke rád. Gondolkozz el azon szegény apád mennyit dolgozik.

2017. júl. 26. 22:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!