Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz ezekkel a 16,17 18...

Mi lesz ezekkel a 16,17 18 éves gyerekekkel, akik nem akarnak még egy érettségiig sem eljutni? Úgy tudom, ilyen korban még csak nem is dolgozhatnak életvitelszerűen teljes munkaidőben.

Figyelt kérdés
2011. nov. 20. 19:08
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%

Szakmunkások.

Mert bizonyitott dolog,hogy még munkából is meglehet élni.

Szépen és szerényen.

2011. nov. 20. 19:13
 2/24 A kérdező kommentje:
Én azokra a gyerekekre gondolok,akiknek "nem fekszik"az iskla,és még szakmunkást sem akarnak szerezni
2011. nov. 20. 19:14
 3/24 zkriszti3 ***** válasza:
77%
Idővel kiváló szakmunkásokká válnak ami mostanában nagy kincs.Jobban keresnek mint egy orvos aztán estin nyelvet tanulnak.A vége az lesz, hogy elmennek egy olyan országba ahol nagyobb a munkás becsülete mint nálunk.
2011. nov. 20. 19:15
 4/24 anonim ***** válasza:
84%
Kedves első, az lehet, hogy diplomásból annyi munkanélküli lesz mikor kikerülnek a nagyvilágba mint szakmunkás+okj-s együttvéve, de a 90%-uk 3 hónapon belül talál melót, míg a szakmunkás/okj-sok nem. Egyébként ha valakinek 17 évesen nincs annyi esze, hogy legalább egy érettségit lerakjon, ami már annyira egyértelmű mint az általános iskola, az megérdemli, hogy később egy szalag mellett öregszik meg.
2011. nov. 20. 19:16
 5/24 anonim ***** válasza:
69%
Jelenleg 18 éves korig iskolaköteles a gyerek. Ha tetszik, ha nem. Utána simán mehet melózni, hogy hova, az más kérdés.
2011. nov. 20. 19:20
 6/24 anonim ***** válasza:
90%

Tiltakozom! Diplomás vagyok, és egy éve nincs állásom.

Most lehet jönni azzal, hogy nem is akarok dolgozni...

2011. nov. 20. 19:25
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségi egy dolog,de semmire nem bíztosíték.
 8/24 anonim ***** válasza:
90%
#3-astól kérdezem, hogy melyik szakmunkás keres többet, mint egy orvos? Én asztalosnak tanultam, 2 helyen voltam gyakorlaton a dolgozók mind két helyen 70-80ezreket kaptak És már mindkettő cég becsődölt. Én fél évet kerestem asztalos munkahelyet, sehol sem volt szabad hely. Most egy raktárban takarítok!
 9/24 A kérdező kommentje:
jelenleg igen 18 éves korig,de jövöre már nem. Jövőre már csak 16 év lesz a korhatár.
2011. nov. 20. 19:29
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, h én látom rosszul a kérdést, vagy rossz emberekkel találkozom, de napi rendszerességgel vonatozom, ahol látok mindenféle embert, hallok -gyakran akaratlanul- mindenféle beszélgetést. Köztük nagyon sok szakmunkástanuló fiú és lány van (ezek ált. a beszélgetésükből derülnek ki). Mikor olyanokat mondanak, hogy: "aha, holnap gyakszim lesz, a f@szomnak sincs kedve bemenni, úgysem csinálok majd semmit", "ez már az x-edik igazolatlanom, meg fogják keresni anyámékat", "én mindig szívatom a tanárokat, mert pikkelnek rám", "a gyakról mindig kések, már szólt a tanár, h érjek be időben, de ha azt mondom, h késik a vonat, mindig elhiszi".

Szóval az ilyen és ehhez hasonló mondatok hallatán nekem nem az az érzésem, hogy belőlük jó szakemberek lesznek (már ha eljutnak odáig, h letegyék a vizsgákat, és papírt is kapjanak róla), akik tisztességesen megélnek a fizetésükből és estin nyelvet tanulnak majd....

2011. nov. 20. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!