Mi lesz ezekkel a 16,17 18 éves gyerekekkel, akik nem akarnak még egy érettségiig sem eljutni? Úgy tudom, ilyen korban még csak nem is dolgozhatnak életvitelszerűen teljes munkaidőben.
Szakmunkások.
Mert bizonyitott dolog,hogy még munkából is meglehet élni.
Szépen és szerényen.
Tiltakozom! Diplomás vagyok, és egy éve nincs állásom.
Most lehet jönni azzal, hogy nem is akarok dolgozni...
Lehet, h én látom rosszul a kérdést, vagy rossz emberekkel találkozom, de napi rendszerességgel vonatozom, ahol látok mindenféle embert, hallok -gyakran akaratlanul- mindenféle beszélgetést. Köztük nagyon sok szakmunkástanuló fiú és lány van (ezek ált. a beszélgetésükből derülnek ki). Mikor olyanokat mondanak, hogy: "aha, holnap gyakszim lesz, a f@szomnak sincs kedve bemenni, úgysem csinálok majd semmit", "ez már az x-edik igazolatlanom, meg fogják keresni anyámékat", "én mindig szívatom a tanárokat, mert pikkelnek rám", "a gyakról mindig kések, már szólt a tanár, h érjek be időben, de ha azt mondom, h késik a vonat, mindig elhiszi".
Szóval az ilyen és ehhez hasonló mondatok hallatán nekem nem az az érzésem, hogy belőlük jó szakemberek lesznek (már ha eljutnak odáig, h letegyék a vizsgákat, és papírt is kapjanak róla), akik tisztességesen megélnek a fizetésükből és estin nyelvet tanulnak majd....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!