Mi lesz ezekkel a 16,17 18 éves gyerekekkel, akik nem akarnak még egy érettségiig sem eljutni? Úgy tudom, ilyen korban még csak nem is dolgozhatnak életvitelszerűen teljes munkaidőben.
ma 19:32 vagyok
A hozzászólásommal sem a szakmunka értékét, sem az azt végző, illetve azt tanuló embereket nem szándékoztam degradálni, mert nyilván van, aki nem félvállról veszik a dolgot. Csak arra szerettem volna rávilágítani, h nem ezekből a fiatalokból (akikről írtam) lesznek a társadalom hasznos tagjai.
első: szakmunkások nem lesznek, legfeljebb betanított munkások is
kérdező: betöltött 16-évtől heti 40 órában is dolgozhat, ha talál melót
Ezek a fiatalok egyszerűen nem értik mi az, hogy pénz. Nem tudom, hogy hogyan képzelik a további életüket. Szülők nyakán élősködve? Mert szakma nélkül még érettségivel sem vesznek fel senkit sehova.
Én rossz anyagi körülmények között élek, de a taníttatásom, könyvek, meg minden amire szükségem van/volt mindig biztosítva volt. Pofám nem lenne anyukám nyakán élősködni, ha már nem muszáj. Szeretnék tovább tanulni, de tisztában vagyok vele, hogy emellett dolgoznom is kell majd.
Oké, hogy most szarnak a világra, de mi lesz pár év múlva? 17L
ma 19:32 vagyok
A hozzászólásommal sem a szakmunka értékét, sem az azt végző, illetve azt tanuló embereket nem szándékoztam degradálni, mert nyilván van, aki nem félvállról veszik a dolgot. Csak arra szerettem volna rávilágítani, h nem ezekből a fiatalokból (akikről írtam) lesznek a társadalom hasznos tagjai.
És tudod mi még a gáz hogy a jogi ,orvosi egyetemről is kerülnek ki ilyenek sajnos.Az ELTE is tele van sajnos már olyanokkal akik csak lébecolnak ott,időt húznak, hogy ne kelljen dolgozni, buliznak,szórakoznak,beleszarnak mindenbe,utána meg pályakezdőként az államnak nyújtják a markukat,mert sehova se kellenek.
Munkanélküliek lesznek vagy minimálbérből fognak takarítani, és szidják egyfolytában az államot.
Az, hogy valaki hogy áll az iskolához, legtöbbször a munkamorálját is mutatja, márpedig jó szakember olyanból nem lesz, aki képtelen egy kicsit is megerőltetni magát és legalább iskolába járni. Mire észbe kap, addira meg késő.
Simán lehet bármi még belőlük.
Kamaszok,nem igazán lehet elvárni tőllük túl sokat.Tök mindegy mit csinál az ember ha szereti csinálni, érdekli ,fejlődni fog.
DE annak semmi értelme ,hogy a szüleit szivassa tanulást imitálva hosszú évekig és aztán se boldoguljon egyedül.
Nekem sincs érettségim .Nem úgy osztogatták annak idején mint mostanában.Lehtett volna mert továbjutottam a felvételin 10. utánn, de csak olajbányász szakra.Apám pedig kivett és beiratott szaksulira.Oda már a felvételi(ősszel) olyan volt ,hogy egy 10 éves is megtudta volna csinálni.Az osztályban 4en voltunk akik oda akartunk menni a többi töltelék.A szaksuliban nem tanultunk semmit .Aztán ledolgoztam gyárban 10 évet és 3 éves (külföldi) kitérő utánn abból a szakmámból élek és tartom el a családomat immáron 12 éve, mint kisvállalkozó.
Sose voltam egy zseni vagy hipertalentum , de nem fáj.És köszönöm jól vagyok:)
Főleg amikor 3 diplomásokat verek kenderbe honfin:D
"Tök mindegy mit csinál az ember ha szereti csinálni, érdekli ,fejlődni fog."
Itt a kulcs. Csinálni kell. De menj el egy átlagos szakközépiskola vagy szakmunkásképző környékére és hallgass bele a beszélgetésekbe. Vagy akár csak a neten.
Rengeteg fiatal nem csinál semmit, de SEMMIT. Én is szakközépbe jártam, öt éve érettségiztem. Mára gyönyörűen látszik, hogy amit tizenévesen csináltunk, és ahogy csináltuk, annak kihatása van az életünkre. Aki már másodikban arról beszélt, hogy ő érettségi után azonnal gyereket akar, annak érettségi után megszületett a kisfia, lassan az óvodát is befejezi. Aki hajnalban is bejárt a suliba gyakorolni, versenyekre járt, azt ma már ismerik a szakmában, nyert egy-két díjat, esetleg külföldön van, jó pozícióban. Ellenben aki ott kerülte az iskolát, ahol tudta, az ma segédmunkás vagy krumplit süt a mekiben.
Szerintem igenis látszik a legtöbb tizenévesen, hogy merre tart. És akinek az a fő célja, hogy mielőtt kijusson, hogy a suli mögött betéphessen végre, az nem tart túl jó irányba..
Már most kijelentette,h mivel jövöre nem lesz kötelező már nem fog iskolába járni mert minek.
ezek a mai lányok a médián a dundikán bódymeg a többi megélhetési rib..con nőttek fel,ezért nem akarnak tanulni,mert azt hiszik magukról ők is dundikák,és nekik is összejön ész nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!