Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz ezekkel a 16,17 18...

Mi lesz ezekkel a 16,17 18 éves gyerekekkel, akik nem akarnak még egy érettségiig sem eljutni? Úgy tudom, ilyen korban még csak nem is dolgozhatnak életvitelszerűen teljes munkaidőben.

Figyelt kérdés
2011. nov. 20. 19:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez van. Van egy szakképzőiskola, ahova az ilyen általánost is már ellébecoló gyerekek járnak, bárkit felvesznek, az odajárók átlagban megelégszenek a 2-sel is. Akinek kicsit több sütnivalója van, az szakközépbe megy.

Na ezek a szakmunkás tanoncok, akikről már szó volt, hogy csesznek bejárni gyakorlatra, meg órákra, semmiféle jövőképpel nem rendelkeznek, épphogy 2-sel szereznek egy szakmát, aztán jobb híján mennek egy gyárba a szalagmellé vagy a tescoba polcot pakolni.

Ezek az emberek miatt van a szakmáknak olyan rossz hírneve, ha még el is tudnak helyezkedni, akkor is kontár munkát végeznek.

Persze van akik komolyan gondolják és mindent meg is tesznek, hogy a szakmájukban a legjobbak legyenek, ők tudnak a későbbiekben is érvényesülni és ők igen is jól fognak keresni, mert keresik őket, hírük lesz.

Az érettségi ma már alap dolog, annyira le van butítva, hogy egy csimpánz is megírja már, igaz semmi értéke nincs, de a későbbi továbblépéshez egy alapot ad.

Meg lehet nézni itt gyakorin is, hogy hány 20-22 éves szeretne egyetemre menni pocsék érettségivel, mert anno csesztek suliba járni vagy normálisan tanulni. Persze később könnyű okosnak lenni...

2011. nov. 20. 21:00
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

ma 19:59-nek

Nem is állítottam, h a felsőoktatásban nincsenek linkek, vagy céltalan emberek. Én is főiskolára járok, pontosan látom a csoporttársaim között is, h ki az, aki akar valamit, és ki az, aki csak azért jár oda, mert alapvetően nem buta, dolgozni nem akar, meg úgy összességében semmit sem akar.

Viszont a kérdés így szólt: "16,17 18 éves gyerekekkel, akik nem akarnak még egy érettségiig sem eljutni",ezért írtam azt, amit.

2011. nov. 20. 21:36
 23/24 zkriszti3 ***** válasza:
Szerintem még nagyon gyerekek.Nekünk ennyi idősen saját lábunkra kellett állnunk.Nem baj ha a mai fiatalok megtanulják ugyanezt ha később is .Huszonéves korukban rájönnek nem az az érték ha hiányoznak,mert már minden felelősség az övék,mi ezt korán megtanultuk ők később fogják,de eljutnak erre a szintre.
2011. nov. 21. 09:09
 24/24 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Pl itt ez a kérdés... Szegény apukával is mi lesz? Jó nem azt írja h megterhelő neki anyagilag h fizeti a gyt-t,meg segíti a gyerekét. DE ha ilyen lenne a gyerekem,nekem se lenne mind1,hogy meddig kell támogatnom

2011. nov. 21. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!