Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fel lehet jelenteni apukámat,...

Varga Lilla 2000 kérdése:

Fel lehet jelenteni apukámat, ha munkára kényszerít teljes munkaidőben? 16 éves vagyok

Figyelt kérdés
Diákmunkát végzek nyáron napi 8 órában heti 3-5 alkalommal. Amelyik napokon nem dolgozok a szüleim kényszerítenek rá hogy a család panziójában takarítsak 14 éves testvéremmel és mikor tiltakozunk vagy esetleg szeretnénk pihenni is a nyári szünetben elkezdenek velünk ordibálni, hogy őket ez nem érdekli és ha pénzért nem dolgozunk akkor dolgoztatnak ingyen és meglátjuk mi a szar. Szerintem ez igazságtalan és nevetséges.

2017. júl. 25. 20:23
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és itthon egyébként se nagyon akarnak dolgozni még a felnőttek sem. Szóval ebből kiindulva nem is csodálkozom miért gondolkodnak így a gyerekek.
2017. júl. 26. 10:09
 22/48 anonim ***** válasza:
76%
De undorítóak vagytok. Persze itt a gyereket már 15 évesen zavarják dolgozni, az a normális. Örüljön, hogy ehet aztán fogja be a pofáját. Aztán csodálkoznak, ha az életben nem beszél velük többet a gyerek. Felesleges is szót pazarolni rájuk.
2017. júl. 26. 10:50
 23/48 anonim ***** válasza:
0%

15!

Nem kaptam fizetést, de jó körülmények között éltem, és mindent megkaptam, többet mint mások. Szóval nagyon rossz lehetett nekem hogy nem kaptam fizut...

2017. júl. 26. 11:16
 24/48 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szüleid fizetnek neked a panzió takarításáért, akkor miben lenne más, ha alkalmaznának valakit és neki fizetnének?

Szerintem vagy mondd meg a szüleidnek hogy nem fogsz náluk dolgozni mert van munkád, vagy dolgozz csak a szüleidnél előre lefixált időpontokban (tehát nem az van, hogy aznap reggel szólnak hogy gyere dolgozni).

Azt írtad heti 5 napot is dolgozol, ha ezen felül még a panzióban is dolgoznod kell akkor ott tényleg nincs sok pihenés.

2017. júl. 26. 11:41
 25/48 anonim ***** válasza:
17%
Én olyan 8-10 évestől mikor nagymamánál voltam,egész nap dolgoztam,mert segíteni akartam nekik...felkapáltam az egész kertet,rendet csináltam mindenhol,takarítottam,besegítettem a kis üzletbe.Igaz kaptam érte aprópénzt amit összegyűjtöttem,de ingyen is megcsináltam volna.
2017. júl. 26. 11:57
 26/48 anonim ***** válasza:
20%

Látszik, hogy a semmittevő kamaszok itt lébecolnak, mert aki azt mondja, hogy dolgozni kéne nekik, azokat sikítva lenullázzák, szerintem még keresztet is vetnek rémülten mellé.

Pedig egy normális gyerek 14 évesen már beáll segíteni. Ja jut eszembe, 16 évesen nem ad egyik diák szövetkezet sem heti öt napos napi nyolc órás munkát. Upsz... Amúgy hazudsz, mint a vízfolyás. Szerintem jelentsd fel a szüleidet te agyhalott liba, hogy hátha repülsz otthonról, ahol annyira rossz, hisz még dolgozni is kell pénzért. Kis féreg.

2017. júl. 26. 12:14
 27/48 anonim ***** válasza:
11%

12, A nyári szünet alapvetően pihenésre való. A gyerek (!) dönthet úgy, hogy ennek egy részében(!) munkát végez.

OKé, a szülő meg dönthet arról hogy mennyi(!) pénzt ad a lusta kölkének a nyári szórakozásaira, vagy ad-e egyáltalán(!)

csak a mai generációban divat az hogy otthon csak mindent elvárunk hogy a pici fenekünk alá tegyék, mert méltóztattunk megszületni, de hogy otthon segítsünk? ez ördögtől való vétek, hiszen a szülőnek nincs más dolga mint a belét kidolgozni hogy mi mehessünk programokra igaz?

2017. júl. 26. 14:16
 28/48 anonim ***** válasza:
8%
Sántit a történet mert diákokat nem dolgoztatják sehol napi 8 órába 4-6 órába dolgoznak .
2017. júl. 26. 14:37
 29/48 anonim ***** válasza:
10%

Istenem, mennyi elkényeztetett tini van innen látszik meg. Nem értem nektek miért az a normális hogy elvagytok tartva, kaja pia előttetek, menő telefon, zsír új ruhák mindez apuci meg anyuci keményen megkeresett pénzéből. Egy fillért nem adnék nektek hogy megtanuljátok az élet nem ilyen, bizony ha kell valami azért illene megdolgozni.

Pontozzatok le újra, nem engem minősít :-D

2017. júl. 26. 15:08
 30/48 anonim ***** válasza:
77%

Tényleg, nektek sz-a-r volt mi az hogy más nem szeretné hogy neki is az legyen, érdekes engem nem zavartak el dolgozni, anyám úgy volt vele hogy a munkában nincs nyári szünet, fogok még dolgozni eleget nagy koromban minek ba-ssz-a el a szabadidőm amíg még van.

Amúgy arról nem szólt kérdező mennyit kap a takarításért mert ha napi egy ezrest odadobnak (úgy kb a halmozottan fogyatékkal élő minimálbér) akkor is teknikailag "fizetik".

Amúgy az meg nem indok hogy jaj te ingyen is akartál dolgozni, ő is akarja, ez olyan mintha én leszíjaználak és 3-4 óra alatt rátetoválnék valamit a hátadra ami nem elég hogy fáj mint a franc még nem is tetszik neked majd közölném hogy kuss és köszönd meg mert ugyanezért én fizettem. Ugye mekkora tahóság lenne?

2017. júl. 26. 15:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!