Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a párotok ezt mondaná a...

Ha a párotok ezt mondaná a gyereketekkel kapcsolatban, hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés

A páromnak van egy 7 éves kislánya, akit szeretek, ő is elfogadott engem. Viszont 10 hetes terhes vagyok és így is félek picit a ránk váró feladatoktól, változástól, de úgy néz ki, hogy a lánya szeptembertől végleg hozzánk költözik... Nyilván nem az lesz, hogy "ő a te lányod, foglalkozz vele".

De félek, hogy 22 évesen képtelen lennék hirtelen két gyerek anyukája lenni, mikor fogalmam sincs a babákról, ugye a 'nagylány' iskolába fog járni, szóval ott lesznek a különórák, sport, itthon is foglalkozni kell vele majd, stb. A vőlegényemnek pedig nincs fix munkaideje, van, hogy 9-10 órakor elmegy reggel az irodába és már 2-kor jön is haza, máskor elmegy reggel 8-kor és egész nap nem is találkozunk, mert ebédelni sincs ideje eljönni velünk... És fogalmam nincs, hogy akkor az ilyen napokon majd itt leszek két gyerekkel, mikor eddig eggyel sem kellett foglalkoznom?

(A volt feleségre nem lehet számítani.)

2017. júl. 19. 22:42
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
63%
Az első oldalig olvastam csak a kommenteket, szóval lehet h lemaradtam valamiről, de az alap sztoriról a véleményem: nem szép dolog a párodtól h gyakorlatilag elvárja tőled h neveld, ez tény, ő az apja, te nem vagy senkije. De! Ha szereted a párod sajnos meg kell bírkóznod ezzel. Ez olyan mint a rossz anyós eset, ott is nehéz de tűrni kell mert rámehet a kapcsolat (tapasztalatból tudom) és aztán utólag gondolkozik az ember h ugyan mért nem fogta be. Kicsit elkanyarodtam, szóval szerintem ezt így elmondhatod a párodnak is, mármint nem azt h nem akarod h odaköltözzön, hanem h félsz ettől az egésztől, mert nem mindegy h a saját gyerekedet neveled a kezdetektől vagy egy idegen hét évest. Beszéljétek meg azt is h ki hogy meddig nevel, ez nagyon fontos. És ne így állj hozzá h nem fog menni, hanem h meg kell bírkóznom a feladattal. Javaslom még mielőtt odaköltözne csináljatok programokat kettesben pl vidd el játszótérre. Azzal biztos bevágódsz. Sok sikert.
2017. júl. 20. 19:19
 52/62 anonim ***** válasza:
55%

Ki vezeti nálatok a háztartást?? A pasi aki dolgozik? Esetleg a kislány? Te valamit nagyon tudsz, azt el kell ismernem, tiniként elcsábítasz egy családos embert aki miattad ott is hagyja a családját, majd csak ülsz otthon miközben ő össze-vissza dolgozik hogy legyen kenyér, te pedig még csak fel se söpörsz, mert az derogál. Eközben barátkozol a lányával, ami lehetne jó pont, de ez is csak addig tart, ameddig a szintén "minta"anyja ki nem rakja, mert akkor már csak az utált mostoha gyerek lesz, akármilyen kis cukorbogyó volt eddig... Vagy úgy gondolod hogy majd a közössel rá tudod venni az apját hogy rakja ki szerencsétlent?

Tulajdonképp mindhárman megéritek a pénzetek (te, a pasi, és az asszony). Szegény gyerek(ek)...

2017. júl. 20. 21:13
 53/62 anonim ***** válasza:
70%

Mennyi nyomorult van itt, aki támad, mert a férj elhagyta a családját. :D Nyilván én se örülnék neki, ha velem történne, de itt a férfi volt az, aki lépett, döntött. Nyilván nem működött a házassága. Miért a nőt kell szidni? Mintha tilos lenne külön menni házasság után, komolyan... a megcsalás része nem szép, de továbbra is két emberen múlik, senki se lát bele, hogy az első házasság működött-e vagy sem, ki milyen volt. Különben meg marha szép, hogy véditek a nőt, aki gyakorlatilag le akarja passzolni a kislányát hogy kimehessen külföldre a pasijával. :)

Kérdező, szegény kislány nem tehet semmiről. Nagyon rossz érzés lehet neki, ha ide-oda lökdösik és kvázi senkinek sem kell. Én örülnék neki, ha jól érezné magát velem is, pedig ha valaki, akkor én nem vagyok gyerekpárti, de itt speciel ő az igazi szenvedő alany.

2017. júl. 21. 13:17
 54/62 anonim ***** válasza:
76%
Én nem védem az exfeleséget sem. A pasi valószínűleg az ilyen romlott nőkre bukik, biztos rosszul bánt vele az anyja gyerekkorában. Eltelik pár év, és ezt a nőt is otthagyja egy frissebbért.
2017. júl. 21. 20:08
 55/62 anonim ***** válasza:
100%
Gyanús, hogy a kamukérdés, a gazdag lány kategóriából - hergelő és lepontozódnak a segítő válaszok.
2017. júl. 21. 22:36
 56/62 anonim ***** válasza:
75%
Még ebédelni sincs ideje elmenni veletek?
2017. júl. 22. 03:25
 57/62 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kerdezo, nem olvastam el az osszes hozzaszolast, mert a 3ik oldaltol mar csak arrol szolt, hogy moert kezdtel hazas emberrel, teged is megfog csalni, stb.

A helyedben szerintem nekem is hasonlo ketsegeim lennenek (terhes vagy, egyszeribe 2 gyerek anyukaja leszel ugy, hogy az elsovel csak most vagy terhes). Bistos irtak mar elottem is; probalj meg leulni a paroddal beszelni, mondd el neki hogy erzel, neki is ki kell vennie a reszet a gyereknevelesbol, mert neked meg fogalmad nincs rola hogy milyen es eleg nehez elso kismamakent egybol 2 gyerek anyukajanak lenni. De en mindenkeppen az mellett allnek hogy a kislany velunk maradjon (ez csak az en velemenyem). Ugy tunik szerencsetlent senki sem akarja, meg a sajat anyja sem. A gyerekek ezt erzik. Nyilvan veled szorosabb a kapcsolata is mint apukajaval, hiszen ahogy olvastam te toltesz vele tobb idot.

Az egyetlen megoldas igy is az hogy leulsz a paroddal megbeszelni, hogy hogyan fog ez igy mukodni. Nyilvan nemfogod tudni pl a kislanyt iskolaba vinni minden hetkoznap, hogy 3 orankent fel kell kellned ejszakankent etetni a babat.

Remelem megoldodik a gondod es a kislany is jo helyre kerul

2017. júl. 22. 12:36
 58/62 anonim ***** válasza:
59%
Azt honnan lehet tudni 10 heted terhességnél, hogy majd a gyerekhez éjjel 3 óránként kell kelni?
2017. júl. 23. 07:05
 59/62 anonim ***** válasza:

Beszéld meg a pároddal, hogy töltsön otthon több időt, hiszen ha te nem lennél neki, azonban a kislánya nála lenne, akkor is meg kéne oldania a felügyeletet valahogy. A babysitter meg nem a legjobb megoldás, inkább neki kéne vigyáznia többet a nagyobbik gyerekére.

Ha netán erre nem lenne hajlandó, vagy valami miatt nem megy, mert pl. a jövőben másfajta munkája lenne, ahol délutános (is) kéne, hogy legyen, akkor sajnos neked kell foglalkozni a naggyal is.

Megszoksz vagy megszöksz.

2017. okt. 16. 23:16
 60/62 anonim ***** válasza:
eleve rossz otlet hogy ha most jon a gyereked akkor egy masikat is te nevelj aki raadasul mindossze 15 evvel fiatalabb mint te. raadasul nekem ugy tunik apuka terad akarja tolni az egesz 1 vagy tobb gyerek neveleset. mikor hazasodtok ossze? en a helyedben nem vallalnam hogy allandoan ott lakjon a gyerek. eddig is megoldottak maskent es ha a baba meglesz te se tudod folyton szorakoztatni a kislanyt es vinni mindenhova foleg az elso egy ket evben nem. hany eves a volegenyed?
2017. okt. 17. 09:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!