Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a párotok ezt mondaná a...

Ha a párotok ezt mondaná a gyereketekkel kapcsolatban, hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés

A páromnak van egy 7 éves kislánya, akit szeretek, ő is elfogadott engem. Viszont 10 hetes terhes vagyok és így is félek picit a ránk váró feladatoktól, változástól, de úgy néz ki, hogy a lánya szeptembertől végleg hozzánk költözik... Nyilván nem az lesz, hogy "ő a te lányod, foglalkozz vele".

De félek, hogy 22 évesen képtelen lennék hirtelen két gyerek anyukája lenni, mikor fogalmam sincs a babákról, ugye a 'nagylány' iskolába fog járni, szóval ott lesznek a különórák, sport, itthon is foglalkozni kell vele majd, stb. A vőlegényemnek pedig nincs fix munkaideje, van, hogy 9-10 órakor elmegy reggel az irodába és már 2-kor jön is haza, máskor elmegy reggel 8-kor és egész nap nem is találkozunk, mert ebédelni sincs ideje eljönni velünk... És fogalmam nincs, hogy akkor az ilyen napokon majd itt leszek két gyerekkel, mikor eddig eggyel sem kellett foglalkoznom?

(A volt feleségre nem lehet számítani.)

2017. júl. 19. 22:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
23%
Ja azt hozzá teszem ,mindent megpróbálnék a kislány miatt is természetesen.
2017. júl. 19. 23:03
 12/62 A kérdező kommentje:

A kislánynak nincs semmi lelki baja, ő így nőtt fel. Az anyukája másfél évig nem is engedte, hogy lássa az apját, mert haragudott rá /ránk a válásuk miatt.

Ovis korában kezdett normalizálódni a helyzet, mert a nőnek lett egy új kapcsolata és leszállt rólunk, a kislány sem volt tiltva. De ha nem itt volt, akkor is vagy a nagyszüleinél, vagy az anyukája nővérénél volt, mert anyuka éppen nyaralt/pihent/tanult/ “önmegvalósított”.

A nagyszülőknél azt mondja, hogy azért nem szeret lenni, mert már unatkozik ott, a nagynénje pedig tanárnő, van, hogy évközben korrepetál délutánonként, olyankor nem tudja Őt is szórakoztatni párhuzamosan. Mert amúgy nincs vele semmi gond, okos, értelmes, udvarias.

Lehet vele beszélgetni is, érdeklődő. Szóval nem egy ördögfiókáról van szó, akivel emberek közé sem lehet menni, mert megy a műsor.

Az utóbbi hónapokban volt velünk többet, volt, hogy heteken át. Én az egyetem mellett nyilván ráértem foglalkozni vele, programokat szervezni, hozni-vinni, játszani mindig és mondta már akkor is többször, hogy szeretne velünk lakni, mert nálunk milyen jó, stb. Az anyja erről hallani sem akart, mert "nem fogja hagyni, hogy én elszedjem a lányát is"... Viszont most a barátja külföldre akar költözni, ő menni akar vele, de a kislányt itt hagyná, azzal az ürüggyel, hogy nem akarja kiszakítani a megszokott környezetéből. Plusz ugye ott nem lesznek nagyszülők és egyéb rokonok, csak ő tudna a lányával lenni és ez már problémás neki.

2017. júl. 19. 23:10
 13/62 anonim ***** válasza:
10%
Mért nem lehet számítani a volt feleségre? A párodra viszont jobban kéne minimum a kezdeti időszakban! Nem arról volt szó, mikor összeköltöztetek, hogy az első házasságából való gyerekét neked kell nevelned. Különórákra mindenesetre semmi szükség, így is egész nap tanulniuk kell.
2017. júl. 19. 23:13
 14/62 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem feleslegesen aggódsz. Vegyél egy nagy levegőt és próbálj nézőpontot váltani. A baba mellé legalább egy kis plusz segítséged is lesz. Sokat számít, hogy legalább nyugottan tudsz kicsit a mosdóba menni, mert arra a pár percre figyelnek (ha baj lenne azonnal tudna szólni segíteni neki). Csak kívülről tűnik nagyon nehéznek (azért könnyü sem lesz), de hidd el jól fogod venni az akadályokat. Nekem a férj helyében rosszul esne a kérésed, de ez az egyéni véleményem.

Nagy kalappal! Ügyik lesztek! :)

2017. júl. 19. 23:21
 15/62 anonim ***** válasza:
52%

Ez teljesen úgy tűnik, hogy a te kontódra akarja odahozni a kislányt. Mit tenne, ha te nem lennél?

Fordított helyzetben már rég jött volna, hogy ne mással neveltesse a gyerekét. Ráadásul még házasok sem vagytok.

Na ezért nem ismerkednék idősebb pasikkal.

2017. júl. 19. 23:24
 16/62 anonim ***** válasza:
66%
Hát, én se tudnék olyan pasival kezdeni, akinek a gyereke annyi idős, hogy az én gyerekem nem lehetne a kora alapján, de ez van, most már nem tudsz visszalépni. Amire megszületik a te gyereked, addigra összeszoktok a kislánnyal.
2017. júl. 19. 23:28
 17/62 A kérdező kommentje:

Jegyesek vagyunk március óta, de ez szerintem lényegtelen most. :)

Nem a semmire "kölkedzek", amiért fiatal vagyok, előtte sem az utcán éltem és az aprót számolgattam a boltok előtt.

2017. júl. 19. 23:31
 18/62 anonim ***** válasza:
56%
Hát beszarok, mennyi hülye pitsa van. Még csak elképzelni se tudom, hogy ilyen szituációba kerüljek. Hát mennyire kell ehhez agyatlannak lenni? Mondjuk eleve nem kezdenék kisgyerekes pasival, de mondjuk, hogy igen. Mennyire lehet kiegyensúlyozott a kapcsolat, ha nem tudtok őszintén és gátak nélkül beszélni arról, hogy hogyan fogtok nevelni hirtelen két gyereket? Mert jelezném, hogy mikor 7/24-ben kell majd a 7 évest elviselni, akkor már nem lesz olyan cuki, mint kéthetente két napig. Pláne mikor megszületik majd a pici, és nem hogy te meg apuka, de a 7 éves sem tud majd egy éjszakát nyugodtan átaludni az üvöltéstől. Nagyon buli lesz, biztos...
2017. júl. 19. 23:40
 19/62 A kérdező kommentje:

A "Miért kell gyerekes pasival kezdeni?" kérdésre:

Mikor megismerkedtünk, nem volt a homlokára írva, hogy felesége és gyereke van. Nyilván, ha ezeket tudom, nem így alakult volna a kapcsolatunk.

Nincs semmi probléma a kapcsolatunkkal, de kétlem, hogy bármelyik apuka/anyuka örülne, ha a párja ezzel állna elő hirtelen, miközben a kislánnyal semmi gond nincsen.

Volt már nálunk heteken át, most is itt van június óta. És de, még mindig cuki, megnyugodhatsz!:D

2017. júl. 19. 23:44
 20/62 anonim ***** válasza:
68%

Na ezért sem kéne egy családot szétszakitani, mert aztán több embert is kapsz belőle mint szeretnéd :D

Amúgy ha olyan jól megvagytok a lánnyal, akkor szerintem nagy baj nem lehet, sőt egy 7-8 évvel idősebb testvér valóban jól jöhet néha. Csak a párodnak kellene valami kiszámíthatóbb munkahely, hogy veletek is többet lehessen, vagy legalább tudjatok programokat szervezni...

2017. júl. 19. 23:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!