Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a párotok ezt mondaná a...

Ha a párotok ezt mondaná a gyereketekkel kapcsolatban, hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés

A páromnak van egy 7 éves kislánya, akit szeretek, ő is elfogadott engem. Viszont 10 hetes terhes vagyok és így is félek picit a ránk váró feladatoktól, változástól, de úgy néz ki, hogy a lánya szeptembertől végleg hozzánk költözik... Nyilván nem az lesz, hogy "ő a te lányod, foglalkozz vele".

De félek, hogy 22 évesen képtelen lennék hirtelen két gyerek anyukája lenni, mikor fogalmam sincs a babákról, ugye a 'nagylány' iskolába fog járni, szóval ott lesznek a különórák, sport, itthon is foglalkozni kell vele majd, stb. A vőlegényemnek pedig nincs fix munkaideje, van, hogy 9-10 órakor elmegy reggel az irodába és már 2-kor jön is haza, máskor elmegy reggel 8-kor és egész nap nem is találkozunk, mert ebédelni sincs ideje eljönni velünk... És fogalmam nincs, hogy akkor az ilyen napokon majd itt leszek két gyerekkel, mikor eddig eggyel sem kellett foglalkoznom?

(A volt feleségre nem lehet számítani.)

2017. júl. 19. 22:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
45%
Aki egyszer szeretőt tart, az újra megteszi mert most is "jól" jött ki belőle. Nem tudom milyen irodai munka lehet az ahol ennyire nem lehet tudni hogy "mikor kell tovább bent lennie". A kislánnyal kapcsolatban annyit, hogy ha tényleg olyan mint írtad, akkor nem hiszem hogy bajos lenne hosszabb távon. Én ennyi idősen sokszor elvoltam magamban, igaz nekem nem volt kistesóm. :)
2017. júl. 20. 08:34
 32/62 anonim ***** válasza:
61%

Nem volt a homlokára írva, hogy nős? Azért ez kiderül, ha elkezdtek beszélgetni, jó eséllyel az első pár mondatban. Persze ha van gerince. Gratula az apaválasztáshoz.

Te csak egy naiv kiscsaj vagy, aki ugyanúgy lehasználódott lesz, ha megszül.

2017. júl. 20. 08:36
 33/62 A kérdező kommentje:
Akkor majd szakítunk, pont nem a ti dolgotok szerintem ez.
2017. júl. 20. 09:39
 34/62 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, most rádrontottak, de ez a gyakori - már megfogadtam hogy a "család " kategóriában nem írok, mert na nézd csak! milyen érdekes a sok idióta támadás 100% a normálist meg lepontyozzák, mint fogják ezt is:D A #10-est szívleld meg. Ha fogorvoshoz mész előtte sokkal jobban félsz alatta már elmúlik, Így van ez velünk is, amikor előre képzelgünk, akkor sok szorongás épül be, de amikor ténylegesen adódnak a dolgok, JELENLÉTBEN arra koncentrálunk, hogy mi a jó megoldás, elmúlik a szorongás.
2017. júl. 20. 09:48
 35/62 anonim ***** válasza:
33%
De most mit akarsz hova menjen az a gyerek? Árvaházba? A híd alá? :D
2017. júl. 20. 09:51
 36/62 anonim ***** válasza:
38%
Először is én nem kezdenék olyan férfivel, akiben annyi gerinc sincs, hogy mielőtt félrekufircol, lezárja a meglévő kapcsolatát. Ez egy jellemvonás! Semmi nem garantálja, hogy nem fogja ugyanezt megtenni velem is, mikor mondjuk nem lehet szülés után szexelni 6 hétig vagy a hormonhatások és a kialvatlanság miatt nem lesz kedvem hozzá. Másodszor amikor valaki kisgyerekes apával kezd, bizony benne van ez is pakliba, hogy nekem kell majd nevelnem a gyerekét, mivel pontosan ugyanannyira az övé is, mint az anyukáé. Bármi történhet az anyával, baleset, betegség isten ne adja halál. Az most teljesen mindegy miért kerül az apához a kislány, bizony ez benne volt a pakliban, amikor kisgyerekes apának raktad szét a lábadat. Úgyhogy szépen most rögtön kapsz egy 7 éves kiskamaszt, aki majd ha megszületik a kisbaba remélhetőleg megörvendeztet téged egy jó kis testvér féltékenységgel, plusz még egy újszülött is. Megérdemled!
2017. júl. 20. 10:06
 37/62 anonim ***** válasza:
36%
Ebben a történetben csak szegény kislányt sajnálom. Te is, az apja is, meg az anyja is egy nagy nulla, amiért csak a saját érdekeiteket nézitek.
2017. júl. 20. 10:21
 38/62 anonim ***** válasza:
39%
Én sok példát láttam erre. Az idősebb pasik szinte mindig félrelépegetnek. Az utcában lakik egy most 20 éves lány, a pasija 34. 18 évesen szült neki egy babát, a pasi meg amíg a csaj vigyázott a picire addig ő fűvel-fával... De visszalett fogadva :/ Egy masik: nyolcadikban lett egy volt osztálytátsamnak egy (asszem) 9 évvel idősebb palija. A hapsit egyszer egy kocsma klotyójában kapták rajta egy másik csajjal, elvileg a barátnője nővérére is rámászott. Mondjuk ettől függetlenül szerethet, de nem hiszem hogy 10 év múlva is együtt lesztek vagy igen, nem lesz hűséges :(
2017. júl. 20. 10:46
 39/62 A kérdező kommentje:

És akkor most én is írogassam a pozitív példáimat, ahol azonban jól sült el a dolog?! :D

Ez nevetséges, ennyi erővel gyereket sem kell vállalni, mert X-nek beteg lett a babája, Y-nak sokat sírt, Z meg nem szerette az anyaságot.

2017. júl. 20. 10:54
 40/62 anonim ***** válasza:
73%

Vállalhatsz nyugodtan gyereket attól. Jó hogy láttál rá pozitív példát, nekem sajna csak negatív van. Nem rossz szándékból írtam a kommentet.

A kislánnyal kapcsolatban annyit tudok segíteni/mondani, hogy szerintem egy próbát megér ha úgy véled nem problémás. Persze nem lesz könnyű hogy rá is figyelni kell de 7 évesen már nem kell fürdetni, jobb esetben a kenyeret is megkeni magának, ha olyan akkor talán majd megkér hogy ő segítsen a kistesóval. Nagyon sok gyerek örömmel segít hogy "felnőttes" legyen tőle

2017. júl. 20. 11:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!