Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány gyermek szeretnél felneve...

Hány gyermek szeretnél felnevelni?

Figyelt kérdés

Mindkét nemtől kérdezem, hogy

- hány gyermeket szeretnél/tervezel, miért pont ennyit?

- mit tennél ha a párod kevesebbet / többet szeretne, mint Te, és nincs egyetértés? Befolyásolja-e / befolyásolná-e a kapcsolatotokat?

2017. jún. 29. 13:01
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
49%
Én kettőt szeretnék, a környezetemben mindenhol ez a felállás volt, nálunk is, ezt tartom ideálisnak. 1 gyereket azért nem szeretnék, mert félnék, hogy el lenne kényeztetve és tipikus egyke lenne, magának való stb., 3-t meg azért nem, mert ott már kiközösítés is lenne. Szóval 2-t. A barátommal csak annyi tervünk van, hogy majd szeretnénk gyereket, az hogy mennyit, majd alakul, én nem zárkózom el a többtől sem, csak most esetleg ahogy elképzelem magunkat 10 év múlva, ott cak 2 gyerkőc szerepel
2017. jún. 29. 13:34
 12/42 anonim ***** válasza:
69%

Én egyke vagyok és soha nem tudtam kibékülni a ténnyel, hogy nincs testvérem. Régebben családfakutatást végeztem és egész sok generáción keresztül sikerült felkúsznom a fán, én voltam az egyedüli az egész népes famíliában, aki testvértelen.

Így azt mondom, hogy kettő mindenképpen kéne, de jobb lenne a három. De ezt olyan távlatból mondom, hogy még nincs gyerekem, sem férjjelöltem, sem nagy vagyonom. Ha ezeket a tényezőket testközelből megismerem, majd változhat a véleményem.

21/L

2017. jún. 29. 13:38
 13/42 anonim ***** válasza:
74%

# 3 Bocs az offért, de olyan jó olvasni ilyen megfontolt, jól eltervezett és végbevitt "tervet" is.

Sajnos semmilyen késztetést, anyai ösztönt nem érzek, a kisbabák meg a csecsemők gyerekkorom (!) óta taszítanak, a szoptatás gondolatától is rosszul vagyok, és apai ágon sok mentális beteg volt, nagynéném is az, apám öngyilkos lett, depressziós volt és nekem is van sajnos defektem. :/

Úgy jöttem össze párommal, hogy ő sem akar gyereket, de egy éve megváltozott a véleménye, és szeretne két éven belül. Azt tervezem, eltűnök az életéből, ez így igazságos. Így tud majd családot alapítani.

35/N

2017. jún. 29. 13:38
 14/42 anonim ***** válasza:
45%

Egy gyerek már van, lány, szeretnénk mellé egy testvért.

Anyagilag is meg tudjuk oldani. A vicces az hogy huszonévesen nem akartam gyereket. előző válaszoló véleménye nagyon szomorú és tragikus, nem értem milyen fokú szívtelenség kellett a lepontozásához, gratulálok, belerúgni a földön fekvőbe, büszkék lehettek magatokra.

2017. jún. 29. 13:47
 15/42 anonim ***** válasza:
74%

" 3-t meg azért nem, mert ott már kiközösítés is lenne. Szóval 2-t. "

Ezt honnan veszed? Nekem is két tesóm van, 3 gyerekem, a férjem minden tesójánál 3 gyerek. Sehol sem láttam, tapasztaltam kiközösítést.:-)

2017. jún. 29. 13:47
 16/42 A kérdező kommentje:

Nálunk az a helyzet, hogy a páromnak (L) már van egy 6 éves kislánya, és maximum már csak 1 gyermeket szeretne vele bevállalni (azt is csak miattam, mert amúgy már nem igazán szeretett volna még egyet). Én két sajátot szeretnék, aminek nem eléggé nem örülök. Hiába vagyok állítólag nagyon jó nevelő apuka, és szeretem is a kislányt, mégsem ugyan az az érzés..

A másik, hogy a párom azt mondja, 35 éves kor felett már nem szeretne szülni, ami kb két év múlva esedékes.. na ennek sem örülök, mert a 2. gyermek kb 35 után jöhetne.

2017. jún. 29. 13:49
 17/42 anonim ***** válasza:
70%
Egyet sem, nem szeretem őket, nem lenne hozza se türelmem, se energiam. Szerencsére a párom is így van ezzel, ő sem akar gyereket, de ha akarna már nem lennénk együtt, ugyanis itt nincs kompromisszum.
2017. jún. 29. 13:51
 18/42 anonim ***** válasza:
73%

Egyet sem.

Ha mégis, akkor is maximum egyet.

2017. jún. 29. 13:52
 19/42 anonim ***** válasza:
11%
13:47 Onnan, hogy mindig az unokatstvéreimnél voltunk gyerekkorumban, és ahol többen vannak, pláne ahol lány is van, ott bizony megy a kiközösítés. Én meg nagyon utálom az ilyet
2017. jún. 29. 14:01
 20/42 anonim ***** válasza:
97%

Nem akarok gyereket. Úgy vagyok vele, hogy ha rám hasonlítana (belsőleg) akkor nagyon elcseszett élete lenne szegénynek. Szóval jobb ha nincs.

Szerintem a párom is egyetért velem. :)

2017. jún. 29. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!