Mi lesz, ha nem tudjuk felnevelni a kisbabánkat?
Ma tudtam meg, hogy terhes vagyok. Nagyon vágyom már babára ugyanakkor félek is, hogy nem fogjuk tudni nevelni.
Nem tudunk új kiságyat, új ruhákat, babakocsit venni neki. Beszéltem erről a párommal és azt mondta, ne aggódjak, megoldjuk. Anyósomék is "baba mellett" állnak. Ti hogy döntenétek?
Tedd fel magadnak a kerdest, ha barkinek nem jutna penz arra az ajandekra amit mondjuk Karacsonyra szeretne: megoldas lenne az illeto csaladtag meggyilkolasa?
Ugye hogy innentol mar nincs is kerdes?
Egyebkent eleg elterjeszteni a rokonsagban hogy szuletik a kicsi, ugyis kuldenek babaruhakat mindenfelet, tobbet is mint kene.
Kisagyat ikeaban lehet venni mar olcsot, de eleinte ellesz nalatok is. A babakocsi mar huzosabb tetel, de lehet nezni egy hasznaltat, vagy korbekerdezni a rokonoknal/ismerosoknel nincs e valakinek elfekvoben mar nem hasznalt.
Nem muszaj mindenbol vadonatuj 24karatos, minel inkabb rozsaszin buborekban nevelnek fel valakit, annal eletkeptelenebb lesz felnottkorara.
Nem kell mindenből újat venni. Mi például úgy csináltuk, mikor az első gyermekünk jött, hogy használtan vettünk meg szinte mindent. A kiságyat átfertőtlenítettem, a ruhákat alaposan kimostam. Amit újonnan vettük meg, azok a bodyk voltak, amik közvetlenül érintkeztek a kicsi testével. A családban is volt már korábban pici baba, így ezt azt kaptunk. Nem kell feltétlenül mindent megvenni pl: mellszívóm nekem nem volt, egy ideik fejtem kézzel, aztán azt sem, így is egy évig szoptattam. Szóval hidd el, rengeteg gyermek nő fel 70-100ezres babakocsi, vagy 30ezres babahinta nélkül. Ha a párod úgy látja, hogy nem lesz gond, el fogják tudni tartani és megkapja mellé ezt a szeretetet és figyelmet amit igényel, akkor nem lesz gond.
Hogy lesz e türelmed, meg hogy hogy fog menni ez az egész, az minden első gyermekét váró nőben felmerül!
Boldog babavárást!
A pelenka is rengetegbe fog kerülni.
Ès persze a szüléstől is nagyon félek, másrészt ideges tipus vagyok, mindenért felhúzom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!