Mi lesz, ha nem tudjuk felnevelni a kisbabánkat?
Ma tudtam meg, hogy terhes vagyok. Nagyon vágyom már babára ugyanakkor félek is, hogy nem fogjuk tudni nevelni.
Nem tudunk új kiságyat, új ruhákat, babakocsit venni neki. Beszéltem erről a párommal és azt mondta, ne aggódjak, megoldjuk. Anyósomék is "baba mellett" állnak. Ti hogy döntenétek?
Kérdező, válaszolj már.
Hány éves vagy?
Off. 20 - as tanulj meg írni, mielőtt szét fröcskölöd az undorító szavaid! !!!
Kérdező komolyan semmi gond nem lesz: ezt kijelenteni kicsit erős. De minden meg oldható csak akarni kell, és nem kifogásokat keresni.
"A gyermeknek elsősorban szeretet kell."
Azért pénz sem árt hozzá, és egy biztos családi háttér. Szereteten nem tudsz neki semmit venni, és egy gyerek nem olcsó dolog.
Itt úgy látszik már a kérdésre sem lehet válaszolni, semmi olyan nem volt a válaszomban, amiért töröltetni kellett volna, leírtam a véleményem, ami nem mellesleg az igazság is.
Kedves kérdező tudod mit szüld meg a gyereket, legfeljebb, ha neked nem megy majd a férjed meg az anyósod felnevelik.
Azért, mert mindenki más úgy látja jónak, hogy neked gyereked legyen, még nem kell szülnöd. Legyen az a mindenki más a fórum egyik abortuszellenes ősanyája vagy a saját férjed/anyósod. Te fogod felnevelni, neked kell ellátnod és szeretned, átalakítanod miatta az életedet, bármi is történjen. A gyereked mindig veled fog maradni, megváltoztatja az életedet. Akkor szülj, ha ezt tudomásul veszed.
Egyébként az én egyik nagy félelmem is az, hogy gyógyszer mellett teherbe esek. Nagy dilemma lenne, mert a semmire nem szabad gyereket vállalni, ugyanakkor nem is szívesen vetetném el. Bár most a babától vagy megijedve, én mindenhol azt hallom, hogy minél nagyobb a gyerek, annál többe kerül és annál több probléma is lehet vele. Kis gyerek, kis baj, nagy gyerek, nagy baj. Szerintem a legkisebb probléma az, hogy nem tudod, mennyi türelmed lesz hozzá. Ha a kérdés felmerült benned, szerintem jó anya leszel (ha megtartod). Az átmeneti anyagi problémát is meg lehet oldani, ahogyan mondták, használt ruhák (rengetegen cserélgetik egymás között, komplett facebook csoportok jöttek létre erre a célra), babaholmik, kiságy. A baj ott van, ha ez nem átmeneti állapot lenne, hanem a jövőben nem tudnátok továbblépni emiatt a baba miatt. Ha pl az anyóshoz kell költöznötök anyagi problémák miatt, az önállósodás jövőbeli lehetősége nélkül, az ott öli meg a kapcsolatotokat, ahol van (a férjeddel és anyósoddal is). Ha a gyerek óvodába/iskolába kerül, még többe fog kerülni. Nullára nem szabad vállalni, csak ha most is egy bizonyos színvonalon meg tudtok élni vele/mellette, és közben folyamatosan képesek vagytok feljebb és feljebb lépni az életben. A gyerek nem kis felnőtt, a szeretet alapvető szükséglete, de nem fogja beérni annyival. Anyagi alapok is kellenek ahhoz, hogy teljes életet éljen, és megfelelően indíthassátok útjára az életben. Számomra az egyetlen dolog, amitől függene a döntésem, az lenne, hogy mennyit változtat a jövőn, amit elterveztünk. Fel tudjuk építeni a lakást, amit szeretnénk, és meg tudnánk-e adni a gyereknek a jövőben azt, amit szeretnénk. A kezdeti problémákon úrrá lehet lenni, de ha nem csak kezdeti problémáról van szó, azt nem szabad bevállalni. A párod mire alapozza azt, hogy megoldjátok? Tervei vannak, vagy csak meg akar nyugtatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!