Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy gyűlölöm a...

Normális, hogy gyűlölöm a szüleimet a félvérűségem, és a sok bántás miatt amit kaptam ezért?

Figyelt kérdés
Félvér vagyok, apukám fekete, anyukám magyar, külsőre örököltem apai ágon például a fekete hajat, fekete szemet, barnább bőrt (nem néger szinten) anyai ágon csak annyit, hogy a bőrszínem világosabb mint a feketéké. Kiskoromban még kaptam a nagyon aranyos, egzotikus stb kifejezéseket. De sok bántást is. Egész életemben rengeteg bántást kapok ismeretlenektől, ez egészen kiskorom óta máig ér a mindennapokban, egyszerüen mióta érdekel ez az egész (kb 12 éves korom óta) a szüleimet hibáztatom ezért, ők mindent megtesznek értem, támogatnak mind pénz, mind szociális téren, tényleg semmi panaszom nem lehet, csak egyszerűen ez a dolog ami miatt eddigi egész életem megvan keserítve, többször mondtam nekik, hogy az ő hibájuk, ha tudják, hogy nem lesz "elfogadott" a gyerekük külsőre egy ilyen országban, miért nem költöztek ki a másik ághoz? Szeretem őket, de egyszerűen gyűlöletet is táplálok feléjük, hogy ilyen körülmények közt kell leélnem az egész életem, fog ez változni valaha? Vagy a gyerekkorom miatt egész életemben kerülöm a szüleimet úgy, hogy ők abban a tudatban vannak, hogy szeretem őket? Valaki járt hasonló cipőben?

2017. jún. 21. 06:52
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
40%

Ne a szüleidet gyűlöld. A magyar egy ritka rasszista, bunkó nép. Ha beszélsz nyelvet, akkor költözz értelmesebb országba. Pl Luxemburg, Dánia, Ausztria. Én is félvér vagyok (ázsiai apa, magyar anya) és csak Magyarországon bántottak emiatt. A szüleimet pedig imádom. Annak ellenére is, hogy félvér vagyok az ő szerelmük miatt. Szerintem primitív az az ember, aki csupán származás alapján ítél.

Természetesen vannak nagyon rendes magyarok is, akik nem ítélkeznek. Sajnos nem elegen, pedig tudtommal keresztény ország.

2017. jún. 21. 14:04
 32/46 anonim ***** válasza:
79%
2017 van, Európában élünk, és még mindig téma, hogy kinek milyen színű a bőre?? Jézusom......
2017. jún. 21. 17:03
 33/46 anonim ***** válasza:
90%

Ne gyűlöld ezért a szüleidet.

Sajnálom :( Én ilyet nem tapasztaltam, hogy bántanak valaki a bőrszíne miatt, max filmekben, pedig van egy fekete osztálytársam.

2017. jún. 21. 17:10
 34/46 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudj, de teljesen felháborít, ahogy a tesóddal a szüleitekkel bàntok és őszintén írom, hogy agyilag betegek vagytok mindketten.... és ehhez semmi köze a bőrszínednek....
2017. jún. 21. 17:53
 35/46 anonim ***** válasza:
80%
Jaa! Ha az utca emberének akarnál megfelelni az SOHASEM fog sikerülni. Az nem bőrszín kérdése.
2017. jún. 21. 18:28
 36/46 anonim ***** válasza:
73%

Azokat az embereket kell gyűlölnöd, akik azt hiszik, hogy csak bizonyos típusú emberek lehetnek "emberek".

Mert hát utálni kell mindenkit, akit elüt a többségtől. Csak attól, hogy valaki elüt a többségtől az még nem jelenti, hogy nem lehet hasznos tagja a társadalomnak.

2017. jún. 21. 20:40
 37/46 anonim ***** válasza:
82%
Hát nem tudom néhányan mit beszéltek félre a magyarok nagy rasszizmusáról...alapvetően vidéki voltam, cigányok akadtak itt szép számmal, de bőven megfért egymás mellett mindenki, néhány renitenstől eltekintve mindkét oldalon. Aztán felköltöztem Pestre, ott pedig szép számmal akadt egyéb nemzetiségű is bőven, és nemigen tapasztaltam szinte semmiféle rasszizmust. Pedig volt kínai, vietnámi, arab, néger, indiai, ezek keverékei és még ki tudja honnan származók. Az, hogy beszólnak időnként valakinek, az egy dolog, de azért is beszólhatnak, mert szőke vagy...na és akkor nézzük meg a holland telepeseket Afrikában hogy élnek, már amelyik még él, csak mert más színű. A sokat emlegetett Angliába egyébként voltatok már? Javaslom, sétáljatok végig egy feketék lakta negyeden akár félvérként, vagy egy muszlimok lakta negyeden fehér keresztényként. Utána gondoljátok újra, mi is az a rasszizmus. Nem a csúfolódás, hanem amikor csapatosan félholtra vernek ha szerencséd van, ha kevésbé akkor maradandó sérüléseket szerzel. Esetleg kivégeznek, mert más színű vagy. Ez a rasszizmus. Mindenkinek csak javasolni tudom aki kesereg a magyar brutalitás miatt, menjen és éljen életvitelszerűen pár évet a szerintük tökéletes többi országba. Ne nyaralni, vagy csak kimenni egy hétvégére, mert nagyon nem ugyanaz. De ki lehet még próbálni a közel-keletet, koreát, fülöp szigeteket, ésatöbbit. Utána lehet hogy visszavágytok majd ide, a kínok földjére...
2017. jún. 21. 21:37
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

"Pszichológus dologgal úgy vagyok, hogy nem érzem magam olyan mélyen, hogy szükségem legyen szakemberre."

Aki ilyen szinten gyűlölködik, mint kérdező is, annak bizony pszichológusnál lett volna már réges-rég a helye! Akár hiszel benne, akár nem!

Az alkoholista is mindvégig tagadja, hogy alkesz lenne..

A te gyűlölködő undorító természeteddel mindenre viszed majd, csak pont jóra nem. Így az élettől se várjál mást, csak megaláztatást.

Te drága kérdező ugyanazt csinálod, mint a gyűlölködő emberek, ha vannak és nem túlságosan beképzeled... Mert ez sem kizárt.

Akkor te mégis mitől lennél már különb?? Ugyanaz vagy.

A gyűlölködés mindig gyűlöletet szül. Ezt jó lenne végre megtanulni mindenkinek.

És arról meg ne is beszéljünk amilyen felháborító dolgot művelsz, hogy gyűlölöd a saját szüleidet a bőrszíned miatt. Nem kicsit vagy te frusztrált. Ilyen frusztráltsági szinttel meg nem is pszichológusnál, de inkább már pszichiáternél van a helyed.

Ha egyáltalán tudod mi a kettő között a különbség.

Megértél rá, sajnos ez az igazság.

2017. jún. 23. 14:23
 39/46 anonim ***** válasza:
90%
Figyelj nekem van 2 félvér unokatesóm is és azt kell mondjam te még jobban is járták náluk. Mindkettőnek az apja itt tanult, felcsinálták a nőket, aztán elsunnyogtak vissza Afrikába, a gyereket meg elhagyták. Örülj neki, hogy neked mindkét szülőd megvan és támogat, mert valakinek még az sincs. Egyébként meg felnőtt ember vagy már, állj a sarkadra, ilyen az élet mindig támadásokat fogsz kapni, nem gyerek vagy már, hogy a szüleidnek kelljen valamit csinálni, te magad vagy a szerencséd kovácsa.
2017. jún. 28. 11:27
 40/46 anonim ***** válasza:
77%

Ne a szüleidet gyűlöld,hanem azokat akik elítélnek a származásod miatt!Nekem apám magyar,anyám roma származású.Nem igazán látszik rajtam a roma vér,inkább olyan indiános beütésem van.Volt aki megkérdezte,hogy én japán vagyok-e és,hogy nilyen "kawaii" stb...Általánosba voltak nagyon rasszista osztálytársaim és az egyik pont az akkoriban legjobb barátnőmnek az udvarlója volt és elhívott a barátnőm a szülinapi bulijára és a fiú is ott volt..kb 20percenként folyamatosan rasszista poénokat és megjegyzéseket tett a származásomra.pl :"Vigyázz el ne lopja ez a c1gány." "Tessék ezt vidd a vastelepre" Ráadásként az én "legjobb barátnőm" ezt végig tűrte,hogy ilyeneket mondjon rólam,nem állt ki mellettem..5.be a folyosón baszogatott egy 7.es srác "kicsi kínai" jelzővel.Aztán amikor középiskolába mentem az elején volt egy kocka ny0mi osztály akik a kicsi önbecsülésüket azzal próbálták kompenzálni,hogy mások külsejébe vagy hiányosságaiba kötöttek bele,tudod ezek a tipikus "Hogy nézee má ki?" féle emberek akik nem szoktak tükörbe nézni mielőtt ugatnak másnak és mindig len1ggereztek engem,mert kreol bőrű vagyok (nem is az a nagyon mély kreol,hanem a legvilágosabb fajta) és az orrom széles.Anyámnál eddig nem vettem észre,hogy bármi durva beszólást kapott volna vagy akármi,de ha előfordult volna is ilyen ő kiáll magáért,de nem úgy,mint azok a c1gány nők,akiknek alig érted a beszédét olyan magyartalanul beszélnek,köpködnek és lökdösődnek.Másrészt meg látják a kisugárzásán is,hogy jószívű,kedves ember.

Én máig se szégyenlem a származásom,nem is gyűlölöm a szüleimet még a sok bántások után sem.Inkább légy hálás a szüleidnek,hogy gondoskodnak rólad,mert nem adatott meg ez minden embernek.

2017. júl. 15. 20:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!