Helyénvaló az, ha részvétet nyilvánítok, ill. egyáltalán elmehetek erre a temetésre?
A volt férjem előző házasságából született fia egy tragikus balesetben váratlanul elhunyt.
Azóta folyamatosan azon kattog az agyam, hogy felhívjam-e őt, hogy részvétet nyilvánítsak.
Illetve a volt anyósomat, apósomat is felhívnám, mondanék néhány jó szót.
A temetésre is szivem szerint elmennék, de valahogy bizonytalan vagyok, hogy helyénvaló lenne-e.
Ott lesz a volt férjem első felesége, a volt férjem, valószínűleg az jelenlegi felesége is...
Ill. ha el is megyek, hogy nyilvánítsak részvétet? A volt férjemből sem tudom, milyen reakciót váltana ki. Az első feleség sem gondolom, hogy épp engem akarna látni.
Mit tegyek?
A telefonos részvétnyilvánítás szerintem szép gesztus, tedd meg.
A temetésre is elmehetsz, de ne a családhoz állj, hanem az ismerösök közt maradj.
Természetesen valahol hátul állnék meg, valahol a tömegben.
Azt sem tudom, a volt férjem odaáll-e a volt felesége mellé.
Köszönöm szépen.
Semmiféle kikötés sincs, átlagos, nyilvános temetés lesz, részvétnyilvánítás is egyesével valósul meg.
Csak a saját szemszögemből nézem a helyzetet, az jutott eszembe, hogy milyen reakciót vált ki a gyászoló családtagokból, ha elmegyek.
Ha a volt anyósoddal, apósoddal jó volt a viszony, akkor telefonon mondhatsz pár részvétteljes szót.
Az elhunyt fiatalembert pedig ha szeretted, akkor ne menj el a temetésére, hanem majd menj el sírjához és ott ródd le a kegyeletedet.
Tiszteld meg a halottat azzal, hogy végső útján az anyjából, apjából, új és régi feleségből, nem váltasz ki indulatokat.
Ráadásul a gyászoló édesanya szerinted sem szeretne ott látni.
Ehhez a családhoz, az elhunythoz már nincs közöd, hadd mélyedjenek el a gyászukban minden zavaró momentum nélkül!
Mivel váltana ki indulatokat?Nem értem!
A volt férjem testvére elhuny.
Akkor már kb 7 éve elváltunk.
Nem voltunk rosszban de nem is tartottuk a kapcsolatot.Mivel én sajnos nem tudtam jelen lenni a temetésen így megkértem a szüleimet, hogy legalább ők legyenek ott.
A volt férjem valósággal a nyakukba ugrott annyira jól esett neki, hogy a szüleim megtisztelték őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!