Hogyan maradhatnék nyugodt?
1.: Gondolj bele, hogy ezek a minták, amiket a testvérével szemben mutat az ő személyiségébe beépültek, mert az anyja így bánt vele. Lásd: "De mikor valamit elront, kiönt, értetlen, nem hallgat rám én egyből kiborulok és kiabálni kezdek." EZT tette vele is az anyja, amikor ennyi idős volt, és ő ezzel azonosult.
Ne tedd a felelősséget egy gyerek vállára, mert nem neki kell a testvérét nevelnie, hanem az anyjának!
Kérdező: Csak kiabálj nyugodtan. Legalább kijön belőled egy kis feszkó. De ha ez téged idegesít, akkor minden ilyen eset után mondd meg a tesónak, hogy bocs, rögtön jövök, aztán menj át a másik szobába, fogj egy párnát, verd össze, és utána menj vissza a tesóhoz. Aztán megyarázd el neki mindig, hogy amit csinál, az miért nem jó és mutatsd meg neki, hogyan lehetne jobban is.
Nyílván azért borulsz ki, mert nem a te dolgod lenne az, hogy a tesót neveld.
okean: rendben
2. válaszoló: néhány nappal ezelőtt lettem 13
3. válaszoló velem anyukám nem viselkedett így mikor értetlen voltam mindig megmagyarázta, mikor kiöntöttem valami ő nem kiabált velem csak tudatta, hogy rossz dolgot csináltam.Én innen tudom, hogy rosszul reagálok a kisöcsémre. Azért kell vigyáznom rá, mert nyár van és anyának mivel óvónő be kell járnia dolgozni. De a párnás dolgot megfogadom :D ! És szerintem azért borulok ki, mert egyszerűen nem szeretem ha félbe kell szakítanom valamit más miatt, vagy hamarabb kell felkelnem (10:30-ra gondolok nem hajnalokra x'DD ). És anya egy nagyszerű anya neki köszönhetően (meg az Animéknek)vagyok érettebb a korombeliéknél pl. mikor mindenki kinevetett egy osztálytársamat és voltam az egyedüli (meg a sértett) aki nem nevetett, vagy mindig a gyengébb oldalára állok (vagy éppen az igazság) .
6-os! Úgy egyébként miből gondolod, hogy anyuka jól érzi magát a bőrében? Miből gondolod, hogy nincs lelkifurdalása, hogy őt nem zavarja ez a jelenlegi helyzet? Miből gondolod, hogy a napi 8 órából 460 percben nem az jár a fejében, hogy "jaj, most mi van otthon?" Olyan könnyen tudsz ítélni anyukáról, mintha kidobta volna a gyerekeket az utcára. Oké, hogy Te szavaltad a Lócit, ezzel nincs semmi gond, de hidd el, hogy vannak kényszerhelyzetek, amikor a nagyobb tesó vigyáz a kisebbre. És képzeld el, ez még a paraszti magyarországban is működött, ezelőtt 50-70-100 évvel ezelőtt.
Ettől még lehet szuper anya, ahogy a kérdező is írta, sőt neki sem a mamájával volt problémája, hanem azzal, hogy jobban szeretné kezelni a kiborulásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!