Szerintetek helyénvaló, hogy a férjem pénzeli a testvérét?
Hát nekem is zavarná a csőrömet. És 100 ezer azért már untig legyen elég. A saját életeteket kell tervezni, úgy, ahogy mondod. Beszéld ezt meg a pároddal, hogy ne haragudjon, de most már ne adjon már neki többet. Nagyon rá fog erre szokni a sógorod. Sosincs olyan, hogy fölösleges pénz. Még ha már lenne saját hitelmentes házatok és autótok, akkor is ott van még a gyerektéma-amíg a gyerek nincs elindítva, addig mindig kell neki, és utána is esetleg. De ha mondjuk nem lenne a gyerektéma, akkor sem felesleges a pénz, hiszen akkor meg abból meg tudnátok nyaralni.
Én kábé max ennyivel támogatnám a tesóm, ha nem adná vissza soha. Ha visszaadná-ha tudnám, ha lenne biztosíték rá, hogy visszafizeti, akkor ki lehet segíteni többel is, de így---semmiképp.
Én adtam annak idején a testvéremnek amikor szüksége volt rá. Elég nagy összeget. Amikor rendbe jött anyagilag apránként visszaadta (bár nem kértem). Ha most kérne most is segítenék neki (képességeimhez mérten). Persze a saját családom megélhetését nem kockáztatnám, de félretett pénzből biztosan adnék neki. Kire számíthat az ember, ha a saját testvérére sem?
Persze ehhez hozzátartozik, hogy a testvérem megbízható, felelősségteljes ember. Csak akkor kér, ha nincs más megoldás (egész eddig ez az egy eset volt).
Három tény ami között lavírozni kell.
1. A testvér az testvér, akárhonnan is nézzük. Közeli hozzátartozó. Nem egy vadidegen és alap felállás a szeretet kapcsolat.
2. A házasságotokban úgy kellene működnie a dolgoknak, hogy közösen, egységben határoztok minden felől. Ez mintha nem működne nálatok. Miért is?
Ez most független a tesójától, hogy nem egységben vagytok, hanem széthúztok?! Ez a legfurább!
Ebben komoly felelősséged van neked és férjednek is. Együtt éltek, vagy egymás mellett? (-vagy ellen?)
3. Az ember szívesen segít még a barátjának is, testvérnek főleg, -de másik oldal, ha azt látod, hogy felelőtlen és nem becsüli meg a más által szorgalmasan összegyűjtött pénzt, hanem visszaél egy kapcsolat milyenségével és pocsékolja más életét. (mert a pénz az életetek része, hiszen idő, energia, munka van benne)
Egy felelőtlen embernek pénzt adni olyan, mintha lyukas vödörbe vizet öntenél.
Mindketten hibásak a vagytok a kialakult helyzet miatt. Férjed testvérével pedig más a helyzet, mert ha igazat mondasz, ő meg egy csirkefogó, aki palira talált és feji amíg csak tudja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!