Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apámmal összevesztem a szerenc...

Apámmal összevesztem a szerencsejáték miatt. Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Na szóval,fel akartam adni a tippmixet.Mivel nem vagyok még 18,ezért a szüleim szokták feladni.Egyik nap elhatároztam,hogy most sok pénzt teszek rá.Apám úgyis dolgozni ment,megbeszéltük,hogy mire tegyen és mennyit.Én megnéztem a meccset,míg elvolt,és nyertem.Nagyon boldog voltam,nem lettem nagyon gazdag,de azért meglátszik a számlámon.Majd nem sokkal később hazaért a munkából.Kiderült,hogy csak pár ezerért adta fel,mert azt hitte,hogy úgyse nyerek és csak meg akart kímélni a veszteségtől...Én kiakadtam,mert bíztam benne,hogy feladja,mint mindig.Mondtam neki,hogy követelem a pénzt,amit nyertem volna,de szerinte meg nincs igazam...Szerintetek?
2017. jún. 13. 20:38
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
73%
Beköszöntött a nyáriszünet, es mivel a kutya nem foglalkozik veled ide intid a.kamuaztorikat? Akasz egy csontot a nyakadba, és.menj a kutyával játszani...
2017. jún. 14. 00:28
 52/67 A kérdező kommentje:
Persze,csak kitaláltam.Mert olyan jó poén...
2017. jún. 14. 00:37
 53/67 anonim ***** válasza:
33%
Itt mennyi buta paraszt van, nem igaz... :D Az a kedvencem, hogy amit a nagyi ad, az nem az ő pénze. DE, az övé, jogilag ajándék (meg ebben az esetben amúgy is). Ha az utcán találta volna, az is az övé lenne. Nem csak az a pénz kerülhet valaki tulajdonába, amiért munkaszerződés keretében megdolgozik, ez tiszta? Látom, hogy nem.
2017. jún. 14. 02:53
 54/67 anonim ***** válasza:
57%

Engem le12éveseztek, csak mert nem bólogattam ész nélkül arra, amit ők gondolnak... Gyakorikérdések, én így szeretlek!

Egyébként nem teljesen értem, hogy miért is tőletek kellene engedélyt kérni arra, hogy mit tegyen a pénzével... És azért, mert itt mindenki jólnevelt, engedélyt kér még arra is, hogy létezhessen, nem jelenti azt, hogy más ne játszhatná el akkor a pénzét, amikor akarja; mint már írtam, ha tábortüzet óhajt belőle rakni, akkor sem lenne senkinek semmi köze hozzá. Arról nem is beszélve, hogy nem az volt a kérdés, hogy „Kiskorúként nagy tétben szerencsejátékozom, mennyire tartotok kreténnek?”, hanem az, hogy az apja nem tartotta magát ahhoz, amiben megállapodtak, és mennyire jogos, hogy ezt szóvá merte tenni; gondolom az itt jelenlevők sem örülnek annak, hogyha valakitől valamit kérdeznek, erre nem, hogy választ nem, hanem kioktatást kapnak. Nos, ha így van, akkor jobb lenne, ha mindenki ehhez tartaná magát, és nem Nostradamust játszana, hogy ki mikor lesz csöves, hogyha szerencsejátékozik.

2017. jún. 14. 03:22
 55/67 anonim ***** válasza:
34%

"Egyébként nem teljesen értem, hogy miért is tőletek kellene engedélyt kérni arra, hogy mit tegyen a pénzével... És azért, mert itt mindenki jólnevelt, engedélyt kér még arra is, hogy létezhessen, nem jelenti azt, hogy más ne játszhatná el akkor a pénzét, amikor akarja; mint már írtam, ha tábortüzet óhajt belőle rakni, akkor sem lenne senkinek semmi köze hozzá. Arról nem is beszélve, hogy nem az volt a kérdés, hogy „Kiskorúként nagy tétben szerencsejátékozom, mennyire tartotok kreténnek?”, hanem az, hogy az apja nem tartotta magát ahhoz, amiben megállapodtak, és mennyire jogos, hogy ezt szóvá merte tenni; gondolom az itt jelenlevők sem örülnek annak, hogyha valakitől valamit kérdeznek, erre nem, hogy választ nem, hanem kioktatást kapnak."

A kérdés az volt, hogy joggal követelheti-e apjától az elmaradt nyereményrészt.

Mivel a kérdező 18 éven aluliként EGYÁLTALÁN nem játszhatna szerencsejátékot, EBBŐL FAKAD, hogy nyereményt sem követelhet.

Tehát ez a kérdésre való válaszhoz kapcsolódik.

MÁS DOLOG; hogy az Apjának egyrészt nem kellett volna ígérnie a dolgot; másrészt nem kellett volna kis összeget sem feladni.

2017. jún. 14. 03:55
 56/67 anonim ***** válasza:
55%

Senki nem érti, mi a baj, ugye?

Az, hogy az apja:

1, Hazudott és

2, Ennek következtében a gyereket megfosztotta egy komolyabb pénzösszegtől.

És ez gáz.

2017. jún. 14. 08:31
 57/67 anonim ***** válasza:
20%

Én ennyi barmot még életemben nem láttam ... Egy lottószelvénytől vagy tipmixtől valaki szerencsejátékfüggő és csöves lesz. :))

Elég nyomorult élet lehet mögötte, hogy ez egyáltalán eszetekbe jut.

2017. jún. 14. 08:33
 58/67 anonim ***** válasza:
55%

"Senki nem érti, mi a baj, ugye?

Az, hogy az apja:

1, Hazudott és

2, Ennek következtében a gyereket megfosztotta egy komolyabb pénzösszegtől. "

Azt értjük, hogy a kérdező erre gondolt. Csakhogy mivel egyáltalán nem lett volna szabad játszania (mivel 18 éven aluli), így nyernie sem. Ezért nem követelheti az elmaradt nyereményt.

Ettől persze helytelen volt az Apjától, hogy hazudott Neki. Az Apjának kötelessége lett volna azt mondani: nem vagy még 18, nem játszhatsz szerencsejátékot.

Igen, ez utóbbi IS baj. De a követelés ettől még jogtalan marad.

2017. jún. 14. 10:25
 59/67 anonim ***** válasza:
38%

A kérdező nem játékfüggő, mi vagyunk a hülyék, és megsértődött, mikor közöltem vele, hogy még nem, de értelmi szintje egy kislányé. :D

Komolyan mondom.

2017. jún. 14. 10:42
 60/67 A kérdező kommentje:
Én nem sértődtem meg,csak pár sorból lehetetlen megállapítani,hogy valaki játékfüggő-e vagy sem.Nekem meg már nincs türelmem ahhoz,hogy a semmiért vitatkozzak olyanokkal,akik semmit sem tudnak rólam.
2017. jún. 14. 10:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!