Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apámmal összevesztem a szerenc...

Apámmal összevesztem a szerencsejáték miatt. Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Na szóval,fel akartam adni a tippmixet.Mivel nem vagyok még 18,ezért a szüleim szokták feladni.Egyik nap elhatároztam,hogy most sok pénzt teszek rá.Apám úgyis dolgozni ment,megbeszéltük,hogy mire tegyen és mennyit.Én megnéztem a meccset,míg elvolt,és nyertem.Nagyon boldog voltam,nem lettem nagyon gazdag,de azért meglátszik a számlámon.Majd nem sokkal később hazaért a munkából.Kiderült,hogy csak pár ezerért adta fel,mert azt hitte,hogy úgyse nyerek és csak meg akart kímélni a veszteségtől...Én kiakadtam,mert bíztam benne,hogy feladja,mint mindig.Mondtam neki,hogy követelem a pénzt,amit nyertem volna,de szerinte meg nincs igazam...Szerintetek?
2017. jún. 13. 20:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
45%

Nem olvastam az eddigi válaszokat, elnézést, ha olyat írok, amit eddig már írtak.

Szóval:

Amíg nem vagy 18 éves, addig a szüleidnek van eltartási kötelezettsége. De ez csak a létfenntartásod (étel, szállás, ruha, tisztálkodószerek, gyógyszerek, közlekedés, meg ilyesmik) és fejlődésedhez/tanulásodhoz szükséges dolgok biztosítását jelentik.

A szerencsejáték nem tartozik ide, sem kis, sem nagy összeggel. (Egyébként párezer nem is olyan kis pénz.)

Sőt, tulajdonképpen egyáltalán nem szabadna megengedniük, hogy ilyesmit játsz.

Úgyhogy nem követelhetsz semmit.

Egyébként, ha ilyesmi egyáltalán eszedbe jut, igen csak elkényeztetett kölyök lehetsz!

Egyébként, hogy mennyire el vagy kényeztetve, azt az is mutatja, hogy többezer forintot kidobsz szerencsejátékra, és az Neked csak "párezer". Tudod Te hányan vannak, Akik napokig esznek "párezerből"!?

2017. jún. 13. 22:26
 32/67 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem köszönd meg, hogy eddig is feladta a szelvényedet, és azt is. hogy többet - remélhetőleg - nem adja fel. Egyébként meg a jó édes nénikédet követeld, ne azt, amit illegálisan nyertél volna.
2017. jún. 13. 22:37
 33/67 anonim ***** válasza:
76%

Azért megértem, hogy nem tett fel rá annyi pénzt. Oké, most igazad volt, de ezeket úgy találják ki, hogy hosszú távon ne te gyere ki pozitívan. Azt meg ne emlegessük már ezzel egy lapon, hogy valaki felad egy darab lottószelvényt rendszeresen.

Persze, most így ebben az egy szituban igazad van, hogy megegyeztetek és ő nem tartotta be, de én sem engedném a 18 alatti gyerekemnek hogy százezreket tegyen ilyenekre. Kis összeggel valóban játék, százezrekkel nem normális és szenvedélybetegség ha tetszik ha nem.

2017. jún. 13. 22:39
 34/67 anonim ***** válasza:
40%

Az a hatalmas probléma, hogy a SAJÁT pénzével mindenki azt csinál, amit akar, teljesen mindegy, hogy mennyi idős vagy hogyan jutott hozzá; azért, mert nem vérét és verejtékét adva dolgozott 3 műszakban, nem jelenti azt, hogy az a pénz kevesebbet érne. Ha halomba rakja, leönti benzinnel és felgyújtja, ahhoz sincs senkinek semmi köze, annak meg pláne nem, hogy hányan éheznek az országban.

A kérdezőnek abban igaza van, hogy az összes (még egyszer mondom) SAJÁT pénzét fel akarta tenni 1 lapra, attól függetlenül, hogy ez illegális (erre találták ki a kiskapu kifejezést), azon persze lehet vitázni, hogy ép elméjű ember csinál-e ilyet vagy sem, de, mint a mondás is tartja, aki nem mer, az nem nyer. Ha megkérted apukádat, hogy adja fel, és ő rábólintott ilyen feltételek mellett, akkor gyakorlatilag megszegte az ígéretét, függetlenül attól, hogy csak meg akart védeni a bukástól; a saját döntésed volt, nem fogott senki géppuskát a fejedhez, hogy ezt válaszd. Ebben egyáltalán nem volt apukádnak igaza.

Mindenesetre ilyen miatt nem éri meg hisztizni; most buktál fél millát, ami tényleg jól jött volna mindegyikőtöknek, de azt is vedd hozzá, hogy ők tartanak el, így hosszútávon nem éri meg neked összeveszned velük. Azért üljetek le, és beszéljétek meg, hogy ha valamit megbeszéltek, akkor ahhoz tartsa magát, önszántából ne írja felül.

Egyébként meg sokkal egyszerűbb a neten feladni.

2017. jún. 13. 23:04
 35/67 anonim ***** válasza:
25%
23:04 Nem hiszem, hogy több vagy 12 évesnél. Ezzel az "saját pénze, mert a nagyitől kapta" dumával aztán jól megmondtad a tutit. Ha az annyira a saját pénze, akkor szerintem igazán vehetne magának kaját is, vagy fizethetne a rezsibe is. Azt már nem tetszene mi? Az csak fizesség a szülők. Igen, én sem fizettem annó a rezsibe annó, de értékeltem, hogy megveszik nekem a kaját, ha adtak a nagyszülők pénzt, akkor nem herdáltam el és megkérdeztem, hogy elkölthetem-e. Nem az, hogy még követelem tőlük a különöbetet
2017. jún. 13. 23:07
 36/67 anonim ***** válasza:
93%

Feltoltál volna közel 4 kilót egy 2,5-ös oddsra, miközben mint mondod, a millás nyeremény "meglátszott volna a bankszámládon", azaz nem vagy gazdag. Elvégre nagyanyád adományaiból élsz.

Az első oldalt olvasva még azt hittem, hogy ilyen 10 ezer körül akartál játszani valami 30-as gyűjtőt, így érthetően fáj a nagy nyeremény elvesztése. De nem, te nagy pénzzel játszol kis oddsokra. Apád helyében már a puszta kérésre, hogy tegyen fel neked 400 ezret, azonnal letiltottalak volna a tippmixről és még aznap este leültem volna veled egy komoly beszélgetésre.

Teljesen igaza van annak, aki szerint problémáid vannak. És ha nem hagyod abba azonnal, akkor végképp teljesen mindegy, hogy most buktál-e egy millát vagy sem, ugyanis a 19. születésnapodra úgyse maradna egy k--va filléred sem.

2017. jún. 13. 23:11
 37/67 anonim ***** válasza:
77%

"most buktál fél millát,"

Egy qrva fillért se bukott a pénzéből - most. Egyébként meg ne vegyük már ilyen lazán a törvényi előírásokat, nem véletlen, hogy kiskorú nem játszhat szerencsejátékot. Ilyen buta kis pitsának, aki ennyire hülyén játszik, és meg nem nyert pénzt "követel" az apjától, később se kéne.

2017. jún. 13. 23:22
 38/67 anonim ***** válasza:
24%

Elkezdődött a nyári szünet vagy anyu engedett ma sokáig gépezni?

2017. jún. 13. 23:26
 39/67 A kérdező kommentje:
Igazából kár ezen vitázni,egyáltalán nem vagyok szerencsejáték fuggő.Puttót adok fel heti 1x,és életemben 5x adtam fel tippmixet,aminél egyszer 10 ezret nyertem,aztán 2 ezret buktam,majd 5 ezret buktam.Majd megint nyertem 6 ezret,és mivel aránylag jók voltak a tippjeim,ezért gondoltam,hogy ha nyerhetnék sokat,akkor abból a pénzből vehetnék egy kisebb telket,ahhoz a pénzhez dolgoznék,építtetnék rá valami faházat és eladnám drágábban.Az volt a célom,hogy hozzá jussak valami ,,lökethez'',nem pedig az,hogy életem végéig játsszak...
2017. jún. 13. 23:36
 40/67 anonim ***** válasza:
78%
Hát én se segítenék a gyerekemnek abban, hogy szerencsejátékra elköltsön majdnem fél millió forintot. Bennem ott lenne a félelem, hogy nagy az esély arra, hogy bukjon sok pénzt.
2017. jún. 13. 23:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!