Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám azt állítja, hogy ha...

Apukám azt állítja, hogy ha nem járok egyetemre, akkor öngyilkos lesz! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén érettségiztem és természetesen szeretnék egyetemre járni, hogy diplomát szerezhessek. Csak egy szakot jelöltem meg, amit igazán szeretnék, de sajnos az ahhoz szükséges felvételi tárgyat elrontottam, így szinte lehetetlen, hogy az előző évek ponthatáraihoz hasonló értéket el fogok érni. Apukámmal is közöltem ezt, mire ő azt mondta, hogy van egy ismerőse, aki az oktatási hivatalnál dolgozik és ha fizetünk neki, akkor elintézi, hogy bekerüljek. Én ezt nem szeretném, mert abszolút nem becsületes dolog... Viszont azt mondta, hogy ha szeretném, ha nem, ez így lesz, különben öngyilkos lesz, mert nem akarja nézni, hogy "nyomorék vagyok" (diploma nélkül élek).

Szerintetek mitévő legyek? :(

2017. jún. 4. 16:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
83%

ha eleget fizetsz akkor elérhetsz bármit

Na, mesélj, hogyan éred el pénzzel, hogy egy számítógépes algoritmus besoroljon egy szakra, aminek nem éred el a ponthatárát. Érdekel.

2017. jún. 4. 18:07
 22/29 anonim ***** válasza:
86%

Valóban butaság volt egy lapra tenni fel mindent, de ezen már nincs mit változtatni.

Ha valóban ennyire ez az álmod, hogy semmi mást semmiképp, akkor én elfogadnám az ajánlatot, és nem a zsarolás, hanem magam miatt. Így lenne lehetőséged bebizonyítani, magadnak is, hogy igenis meg tudod csinálni.

Persze a te szempontod is érthető, hogy bántaná a lelkiismereted, de őszintén, az egyetemet ez kevéssé érdekli.

Ismerősöm került be úgy egy nehéz egyetemre, hogy megpróbálta az emelt szintű érettségit (az adott tárgy megvolt neki már előrehozottban), de rájött, hogy az neki nem fog menni, így a szóbelit már nem csinálta meg, maradt a középszintű.

Viszont valamilyen adminisztrációs hiba miatt felvételinél neki a középszintű (amúgy ötös) érettségit úgy számolták, mintha megcsinálta volna az emeltet. ezzel természetesen felvették, pedig anélkül nem jutott volna be.

Ő nagyon cuki és korrekt volt, a beiratkozásnál szólt, hogy igazából ez nem oké, de megnyugtatták, hogyha már így alakult, mindenkinek az a legegyszerűbb, ha végigcsinálja.

És végigcsinálta, és azóta is az adott szakmában dolgozik. :) Pedig be sem szabadott volna kerülnie.

2017. jún. 4. 18:09
 23/29 anonim ***** válasza:
88%

Azert 380-400 pont messzemenoen nem olyan magas es elerhetetlen. Gyurj ra a szobelire, aztan ennyi. Ha meg igy sem jon ossze, akkor igerd meg apukadnak, hogy a kimarado egy evben felkeszulsz az ismetlo erettsegire.

Mellesleg en sem hiszem el, hogy ezt barmilyen modon ki lehetne jatszani.

2017. jún. 4. 18:12
 24/29 anonim ***** válasza:
80%
elég gáz, hogy Apukád másokat megveszteget...ezt a törvény is bünteti...
2017. jún. 4. 19:36
 25/29 anonim ***** válasza:
72%
380-400 pont állami helyre, az egyáltalán nem sok. Mennyi vitt pontod van (év végi jegyek)? Mennyi pluszpontod van?
2017. jún. 4. 19:40
 26/29 anonim ***** válasza:
59%
Hagyd apudat, menjen nyugodtan az ismerőséhez, de jól mondják előttem, hogy az egy számítógépes program, ami eldönti, hogy ki hova megy. Nem hiszem, hogy az ismerőse ebbe bele tudna (vagy merne) nyúlni úgy, hogy senkinek se tűnjön fel. Esetleg az adatbázist piszkálhatják meg a kedvedért, de üzenem apukádnak, hogy attól még az érettségi bizonyítványodban a rossz eredmény lesz. Ezt pedig egyetem a beiratkozáson el szokta kérni (nem igazán nézik át, csak kb kilóra) de ha neked feltűnően szar az érettségid, és valaki véletlen pont kinyitja, mert vmi lelkes kezdő van a tanulmányi osztályon, akkor azzal kezded a felnőtt életed, hogy ezt magyarázod akár egy bíróságon.
2017. jún. 5. 00:52
 27/29 anonim ***** válasza:

Hagyd ki ezt az évet, tanulj mint a güzü és csinálj emeltszintűt jövőre az elrontott tárgyból, mellette tanulj nyelvet vagy csináld meg a jogsit.

Beszéld meg jó atyáddal, hogy így sokkal hasznosabb lesz, mert hiába nyom be az egyetemre onnan ki is lehet bukni.

2017. jún. 5. 14:25
 28/29 anonim ***** válasza:
26-ossal egybecsengően én is azt mondom: mivel ez bűncselekmény, ha egyszer kiderül, annak nagyon kellemetlen rendőrségi-bírósági folytatása lenne. Ezt mondd el apukádnak. Ha ő ezek után öngyilkos akar lenni, az nem a te lelkedet terheli.
2017. jún. 6. 13:10
 29/29 anonim ***** válasza:
Bocsánat kérdező de az apád a "nyomorék".
2017. jún. 7. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!