Hogyan kezelnétek, ha a barátnőtök édesapja öngyilkos lett? Hogy hozzam fel a témát, hogy ne legyek tapintatlan?
Figyelt kérdés
3 hónapja van barátnőm, nagyon megszerettem. 26 éves lány, sokat beszéltünk egymás családjáról , de ő soha nem beszél az apukájáról, csak annyit mond, hogy meghalt. Együtt járunk ki néha a temetőbe, amikor képdeztem hogy mi történt az apukájával azt mondta, nem beszél a dologról. Tegnap megtudtam, hogy 2 éve halt meg, öngyilkos lett, kiállt egy InterCity elé. Néha belekezdene, elkezd mesélni az apjáról, aztán hirtelen témát vált. Felhozzam neki a dolgot? Vagy várjam meg amíg ő beszél róla? Hogyan lehet feldolgozni egy ilyen eseményt?2016. okt. 12. 12:59
1/8 anonim válasza:
Neked nem kell szóba hozod. Ha ő beszél róla, oké, meghallgatod, ha nem beszél róla, úgy is jó. A témáról se beszélnék vele a heyledben, pláne, ha mondjuk eliteled az öngyilkosságot. Majd ő feldolgozza, ha kell a segítséged, szólni fog, de 3 hónap szerintem nagyon kevés még egy ilyen témához. Mondjuk a temetőbe való jarkalashoz is....
2/8 Varga Péte4 válasza:
Ne hozd fel a témát. A kettőtök kapcsolata, a jövő a fontos, a múlttal nem kéne foglalkozni, fölösleges a régisebeket felszakítani.
3/8 anonim válasza:
Miért hoznád fel? Nyilvánvaló, hogy ő nem akar beszélni róla. Ennek nem kell témának lenni. Megtudtad, mi történt, ennyi. Ennél jobban nem kell ezzel foglalkoznod.
Ilyesmit sosem lehet teljesen feldolgozni, valószínűleg neki sem sikerült. Ne feszegesd.
4/8 anonim válasza:
3 hónap után amúgy sem illik ilyesmiről faggatózni. Ha már pár éve együtt lesztek, és a család része leszel, akkor lehet, hogy elmeséli ő vagy az anyukája, hogy mi történt és miért történt. De addig tulajdonképpen nincs is közöd hozzá.
5/8 anonim válasza:
Ne hozd szóba.
Sőt, ha ő hozza szóba, akkor se mutasd, hogy már tudtad mástól, hogy öngyilkos lett.
6/8 anonim válasza:
Az én Édesapám ugyanezt tette tavaly. Ez feldolgozhatatlan és elfogadhatatlan.Túl sok a megválaszolatlan kérdés. A mai napig azt kérdezem, hogy miért? De válasz soha nem lesz már :( De van aki tud róla beszélni van aki nem. Én tudok róla. Ha úgy érzi majd beszél, te ne firtasd. Minden jót nektek!
7/8 anonim válasza:
Ha nem akarja ne hozd fel semmiképpen.
8/8 anonim válasza:
Várd meg, míg ő érzi úgy, hogy meg akarja veled osztani a történteket!
Semmiképp ne te kezdeményezz, mert csak rontasz a kapcsolatotokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!