Hogyan akadályozzam meg hogy anya öngyilkos legyen?
Figyelt kérdés
Anya nagyon depressziós mostanában. Apa 1 éve hagyta el 30 év házasság után. A mamám másfél éve halt meg. Anya is most korházban volt. És nem is tudják mi baja, elájult, az arcára esett, eltört az álkapcsa többször is műtötték. Valamiért félig lebénult az egyik kezet. Szerintem a sok stressz miatt lehet. De agyon ki van már. Folyton azt hajtogatja hogy elege van az életből és öngyilkos lesz, úgysem hiányozna senkinek. A tesóimmal már úgy is felnőttünk. Csak púp a hátunkon. És egyszerűen nem tudom hogyan segítsek vagy mit mondjak neki. Annyira jó lenne ha rendbe jönne, találna magának egy pasit aki boldoggá teszi. De az a baj hogy már nem bízik senkiben meg azt mondja hogy annyira öreg már (55 évesen) hogy amúgy sem kéne senkinek. Nagyon kikészülök ettől a helyzettől. Szerintetek hogyan segítsek neki? :S2015. dec. 13. 11:10
1/3 anonim válasza:
Szerintem egy jó pszichiáter segítene neki.
3/3 anonim válasza:
Éreztessétek vele, hogy még nagy szükség van rá, és hogy szeretitek. Ez a legfontosabb. Ezenkívül tényleg keressetek neki egy pszichiátert, nehéz lehet ezt mind egyszerre feldolgozni. Ez viszont csak akkor megy, ha ő is akarja, gyógyulni akar. Szóval nem egyszerű a helyzet. Első körben talán beszélj te egy szakemberrel, hogy ilyenkor mi a leghelyesebb, mit tegyél, mit ne tegyél, és hogyan vedd rá anyukádat, hogy elfogadja a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!