Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tenyleg ekkora szar lennek?...

Tenyleg ekkora szar lennek? Vagy anyamban van a hiba?

Figyelt kérdés
Nos kezdjuk ott hogy a szuleim elvaltak es az ocsem tipikusan anyam asszony katonaja. Meg most is anyaval aludna estenkent ha anya pasija nem koltozott volna ide hozzank. Eleve anya azt mondta a valaskor hogy a mi kenyelmunk lesz innentol az elso es ebbe a hazba tobbet pasi nem teszi be a labat. Ezzel a pasival mar ismertek egymast de az elso randik valamelyiken lefekudtek ra 2 hetre mar idekoltozott es tervben van a 3. gyerek is amit anyam kijelentett h csak azert szulne mert a pasinak meg nincs es mert nem akar egyedul maradni. Hozzateszem en igy is alig kapok ruhat, 2 evente kapok uj cipot, ha tehetne minden cuccomat a kinaiba venne es azt se tudja hihy fogja fizetni az egyetememet (orvosi) holott apukam havi 200E-el tamogat es anya is kb annyit keres de mindenen sporol a Nutella helyett szar mogyoros kremet vesz a hutoben szinte csak az van amit ok szeretnek, ok egesz reggel a furdoben vannak este meg 1 orat pocskol a pasija es en meg reggel 5 percet ha kapok a furdoben. Kocsink van de egyszer sem ultem benne nem visz el sehova, suliba se, o is inkabb buszozik az ocsemmel. Pedig nalunk rosszabb anyagi helyzetuek is megengedhetik nem ertem ezt a mokus a teli alom elott dolgot nala es az utobbi idoben egyre jobban idegesit. Mar eskuszom rosszul erzem magam ha elkerem a penzt a buszjegyre mert atmegyek egy masik varosba. Mozira, szorakozasra nem ad penzt, zsebpenzt sem. Apa szokott tamogatni es en vele is jovok ki jobban. Szeretek vele lenni, de amint belepek ebbe a hazba elaraszt a stressz es a feszultseg. Azt varom mar hogy mikor lesz sajat keresetem es sajat lakasom. Egyebkent a kerdest kozvetlenul a mai incidens miatt irtam ki: mindennek elhordott engem egy utolso szarnak es hogy soha tobbet fel ne merjem koszonteni anyak napjan mert ocsem megosztotta azt a Fb-os sablon anyak napjas cuccot ami szerintem tok ciki hiszen ezt az ember ne nyilvanossag elott intezze mi is vettunk egy szep csokor viragot es felkoszontottuk amikor hazajott. De nem Fbon hogy mindenki lassa es en ezeket rohejesnek tartom, kb csak a nagymamak gondoljak ezt cukinak. Erre en odakommenteltem h "nyalizik az ocsi" de teljesen viccol semmi bunko szandek nem volt mogotte. Egyik baratnom is azt mondta ra hogy vicces es nem egy eretlen szemely. Anya viszont kiakadt es kozolte hogy soha tobbet nem kell felkoszontenem semmilyen formaban mert ugysem orulne neki...

2017. máj. 8. 18:29
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
64%

Szóval 17 éves vagy és te semmit sem tudsz megvenni magadnak ?Miért nem keresed meg magad a pénzt a dolgokra ?

16 éves kortól szülői engedély nélkül lehet diákmunkázni is !Addig te mit csináltál ?

Úgy látom,hogy telefon az van.Nem kötelező Nutellát enni,a többi is ehető.Ha nem tetszik,akkor lehet költözni és nem itt nyafogni.

Havi 200.000 ?Mint gyerektartást ?

Miért nem kérsz belőle egy picit,mint költöpénzt,ha ennyire kell ?

Amúgy nem kell mindig új cucc.Nekem is van több mint 2 éves kabátom és mégsem nyafogok.

Tudod vannak rosszabb helyzetű emberek is.Nem hogy örülnél,hogy van mit enned.

Tudod régebben addig hordták a cipőt,amíg le nem szakadt a lábukról !

És még elvárod,hogy anyádék fizessék az egyetemet meg mindentközben meg itt nyavajogsz,hogy nem költenek rád...

Gondolkozz el egy kicsit ezek,talán rájössz hogy hol a hiba,ha már ilyen okos kis fejed van,hogy szuper gimiben van.

2017. máj. 8. 21:31
 22/37 anonim ***** válasza:
97%

Magának vesz kenyérsütőt? Aztán amit süt-főz, abból egész véletlenül ti nem szoktatok enni a barátoddal?

Hétközben anyád etet, eltart, hétvégén a pasid vesz neked kaját, magadnak nem fizetsz semmit, de azt elvárod, hogy anyádtól még többet kapj... és azt is elvárnád, hogy neki EGYÁLTALÁN ne legyen pasija, te meg 17 évesen odavihesd a tiedet.

Az a baj, hogy abszolút nem kommunikálsz anyukáddal, talán nem is szereted, csak egy malacperselynek látod és irigykedsz rá, hogy magára többet költ, mint rád.

2017. máj. 8. 21:50
 23/37 anonim ***** válasza:
89%
Hidd el majd ha magad tartod el az elején örülni fogsz ha enni tudsz majd, nemhogy nutelláért hisztizz a "szar mogyorós krém" helyett... Ebből a kijelentésedből látszik, hogy hihetetlenül éretlen vagy. 17/L
2017. máj. 8. 21:59
 24/37 Blondie.W ***** válasza:
71%

Kedves kis éretlen kérdező, csak mondom, hogy jó gimibe járok és kitűnő tanuló vagyok, jövőre megyek egyetemre. ;) De látom neked fogalmad sincs az emberekről. xD Lehet egyszerre jól tanulni és dolgozni, ésszel és kitartással.

De sok sikert az orvosihoz és az önerőhöz. Ha egyszer felnősz és talán még diplomád is lesz majd meglátod. Kb 25-26 évesen, hogy ha nem mész külföldre orvosként kb éhen halsz abban a szakmában. :)

2017. máj. 8. 22:40
 25/37 A kérdező kommentje:
Latom ez az oldal meg mindig tele van megerto valaszolokkal. Ah felesleges volt feltenni a kerdest. Tamogatast vartam mert magam alatt voltam erre ezt kaptam. Ide se jovok tobbet. De egyebkent meg az utolsonak uzennem hogy eleve kulfoldon tervezek dolgozni ne nezzem ennyire tajekozatlannak szerintem jobban tisztaba vagyok e teren a dolgokkal mint o ugyhogy le lehet rolam szallni. Vegszoul meg annyit mondanek h ki voltam borulva amikor ezt irtam es visszagondolva mar megbantam megertem a hozzaszolok ellenszenvet de nem vagyok eretlen es mindenkinek lehet szar napja. Akik meg meg mindig nem fogtak fel NEM KAPOK ZSEBPENZT HIABA KEREK LEHET BEFEJEZNI. Diakmunkara meg nem megyek mert probaltam suli mellett es nem ment. Nem kell osztani az eszt probaltam mar kosz mindenkinek!:)
2017. máj. 8. 23:08
 26/37 A kérdező kommentje:
Ja meg meg annyit h en batoritottam anyat arra h talpraalljon azok utan h apa elhagyta es keressen valakit mert en boldog vagyok ha tudom h o nincs egyedul. Engem csak az zavar h ket HET utan idekoltoztette. De gondolom ha rolatok lenne szo es a ti eletetekrol mar nem lenne ilyen nagy a szatok
2017. máj. 8. 23:10
 27/37 anonim ***** válasza:
77%

Jézusom... És még kétségeim vannak, hogy nem vagyok elég intelligens és okos az orvosihoz... Ha téged felvesznek, akkor én röhögve fogom végigcsinálni. :D

Amúgy simán megoldható a diákmunka a suli mellett. Ha más nem, nyáron össze lehet lazán melózni 150-200 ezret és abból lehet venni kabátot, cipőt, meg mindenfélét, amit szeretnél. :D

2017. máj. 9. 00:09
 28/37 anonim válasza:
68%
Szia. Sajnos az elet nem habostorta. 200 felett keresek, segitem a szuleim mikozben kulon elek. Nem jut nutellara, kb 3 evente veszek uj cipot ha mar nagyon muszaj.. mit szoljanak azok akik 100ezerbol elnek egesz honapban? Nem szorakozasbol meg bulizgatasbol all a vilag. Az viszont nem szep hogy anyukad a fejedhez vagja a dolgokat. Foleg hogy a pasija csak egy betolakodo a csaladba. Es miert baj a kinai cucc? Orulne ha mas kaphatna onnan vmi ruhat. De ne aggodj, fiatalsag szamlajara lehet ezeket irni. Majd rajossz sokmindenre az eletben:)
2017. máj. 9. 06:31
 29/37 anonim ***** válasza:
78%

Orvosi... jaj, hagyjuk már a százezer ftos jegyzeteket. Összedobjátok a pénzt egy könyvre és fillérekért lemásoljátok - értelmes hallgato igy csinálja.

A koli 8000 körül van, és ösztöndij és létezik meg nyári melo.

Egyébként ilyen helyesirással ugysem vesznek fel államira, mellesleg szemét dolog anyutol várni a sulid finanszirozását.

2017. máj. 9. 07:16
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztó a stílusod kérdező.

Azért, mert senki nem bólogatott, hanem leírták, hogy ha nem tetszik a mostani helyzet, változtass, már minden válaszadónak nekimentél.

Nem egyszerű 17 évesnek lenni. De anyukád új pasiját, (akit te is támogattál anyukád előtt), ne hasonlitsd össze egy kamaszkori szerelemmel. Nem ugyanaz. Nem jár ugyanaz a jog neki.

Kicsit nézz körbe. Majd ha lesz saját kereseted, saját lakásod, ott te diktálsz. Most anyukád hozza a szabályokat, amit be kell tartanod. Más kérdés, hogy nagyon fiatal vagy ahhoz képest, hogy már 10 hónapja komoly barátod legyen. Örülj, hogy anyukád ezt engedi. Egyáltalán nem általános ez, jófej anyukád van.

Másik dolog, az olcsóbb mogyorókrem pont ugyanolyan finom tud lenni, mint a Nutella, sőt finomabb is van. Azért mert megtehetném, én sem költök kétszer annyit egy dologra, csak azért, mert az a menő márka.

Apukád átutalással küldi a pénzt anyukádnak? Kérd meg, hogy egy részét neked küldje. Pont. Ha belemegy, akkor szuper, ha nem, így jártál. Neked most soknak tűnik a 200 ezer Ft, gondolom ezt két gyerekre kapja anyukád, de egy bizonyos szint felett, (és úgy tűnik, hogy neked kell ez a szint, gyros, pizza, Nutella, nem kínai ruhák), ez a pénz semmi.

Kerdezd csak meg a barátod, hogy mennyi kaját tud venni mondjuk 10 ezer Ft-ból.

A helyesírásod pedig katasztrófa. Tudom, hogy már nem kell az érettségin helyesen írni...de az orvosira készülsz. Értelmiségi szeretnél lenni. Ne nevettesd ki magad a helyesírással.

2017. máj. 9. 08:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!