Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a reakciód, ha az...

Mi lenne a reakciód, ha az egyetemista lányodat eljegyezné a barátja?

Figyelt kérdés

Én lennék a lány... A barátommal több, mint 8 éve együtt vagyunk, 3 éve élünk együtt. Szóval ez nem ilyen légből jött ötlet, bár tény, hogy sosem volt ilyenről szó közöttünk, nekem összesen annyi elképzelésem volt, hogy Vera Wang ruhát szeretnék viselni majd a "nagy napon".

Meglepett a gyűrűvel, főleg, hogy sosem számoltuk, hogy most akkor 5, 17, vagy hány hónapja vagyunk együtt. Én az elején nagyon lelkes voltam, kb. minden héten ünnepeltem volna, de ő mondta, hogy szerinte felesleges, mert nem egy hónap/év adott napján akar vacsorázni vinni, meg nem akkor fog a legjobban szeretni. Szóval elhagytuk az ilyen ünnepléseket, plusz dátumokban nagyon rossz, én emlékeztetem minden eseményre. Ezért is lepett meg, hogy a 100. hónapfordulónk estéjén megkérte a kezem, mikor még én is megfeledkeztem róla.

Anyukám viszont nem örül, mert szerinte ez korai, még egyetemista vagyok, miért akarok azonnal férjhez menni (jövő májusban szeretnénk az esküvőt, vagy nyáron esetleg). Meg hogyha már ennyire tervezgetünk, biztosan gyereket is akarunk és hogy éretlen vagyok ahhoz, hogy anya legyek. Pedig jóban van a vőlegényemmel, a családjaink is jóban vannak, ismerik egymást jól, szóval még azt sem lehet mondani, hogy nem kedveli, vagy valami problémája van vele.

Ti hogy reagáltatok/reagálnátok hasonló helyzetben?

Jogos, hogy kicsit elkeserít anyukám hozzáállása?

2017. máj. 8. 14:12
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
41%

Jó, aztán majd ne sírjatok, hogy 3-4 év házasság után ne adj' isten szétmentek, mert "nem élte ki magát egyikőtök".

Volt ilyen baráti pár... már csak volt, mert esküvő után másfél évvel a csávó félrekúrt - elsők oltak egymásnak.

2017. máj. 8. 18:13
 32/44 anonim ***** válasza:
61%
és ha egyvalaki ilyen szerencsétlen akkor mindenki az lesz.
2017. máj. 8. 18:14
 33/44 anonim ***** válasza:
akkor én téged jól meg duglak, 70-es, többször is nehogy később véletlenül elváljak.
2017. máj. 8. 18:15
 34/44 A kérdező kommentje:

20-as, nem igazán értem a problémádat, vagy hogy miért maradnánk "így".

Szerintem természetes, hogy nem egy elsietett szervezésű esküvőt szeretnénk, a jó szervezéshez pedig igenis idő kell. Most kezdődik a nyári esküvői szezon, minden jó hely le van már foglalva, vannak barátaink a világ minden táján, akiknek időben kell szólni, hogy repülőjegyet, szállást foglaljanak.

Elhiszem, hogy valakinek bejön az, hogy gyorsan összeházasodnak és aztán mehet mindenki a dolgára, de én szeretnék egy szép, ízléses, emlékezetes esküvőt úgy, hogy az összes szerettünk, barátunk ott van.

Saját lakásunk van (a vőlegényemé kiadva jelenleg), semmilyen hitelünk nincs. Nekem a nagyszüleim már mondták, hogy minden költséget állnak.

Akik pedig azzal riogatnak, hogy úgyis szétmegyünk, mert nem éltük ki magunkat, azokkal közölném, hogy bármikor tönkremehet egy házasság. A vőlegényem szülei 14 éves koruk óta együtt vannak, nekem anyukám a 4. férjét fogyasztja, pedig szerintem eléggé kiélte már magát...

Mindenre lehet példát hozni. A kapcsolatunk kibírta, amikor 10 hónapig Ausztráliában éltem, vagy mikor egy éven át minden héten vagy ő, vagy én ingáztam a Budapest-Bécs útvonalon és még sorolhatnám. Egy kapcsolat bármikor tönkremehet, a felek hozzáállásán múlik.

Köszönjük szépen a gratulációkat!:)

2017. máj. 8. 18:47
 35/44 anonim ***** válasza:
35%
Ja hát úgy könnyű világraszóló esküvőt tartani ha te egy fillért nem raksz bele...
2017. máj. 8. 18:54
 36/44 anonim ***** válasza:
97%
bár ilyen egyszerű lenne a világ h a kiélésen múlik egy jó házasság
2017. máj. 8. 18:57
 37/44 A kérdező kommentje:
Eleve nem egy 10 fős összejövetel lett volna, akkor sem, ha az utolsó díszt is nekünk kéne fizetni.
2017. máj. 8. 18:58
 38/44 anonim ***** válasza:
0%
20-as vagyok, azért, mert egyszer majd felnősz és rájössz...
2017. máj. 8. 21:42
 39/44 anonim ***** válasza:
42%
a telenor s z a r, térj át a telekomra.
2017. máj. 8. 22:07
 40/44 anonim ***** válasza:
39%

#24 nem azért kérdeztem, hogy az ilyen szülőknek hogy volt, mert azt mondom, hogy házasodjon össze mindenki és éljen anyuci és apuci nyakán. De azért az se álljon így hozzá, akit anno a szülei igen csak megtoltak, fizettek esküvőt meg lakást is intéztek. Csak akkor álljon így hozzá, ha ő is így volt és tudja milyen az, bár ebben az esetben is szerintem gratulálni kéne a hír hallatán, nem puffogni. Ha már ilyen nézeteid vannak, miért nem így nevelted a lányodat/fiadat? Akármit mondasz is a Te hibád is, ha a nyakadon maradnak a gyerekek. A "nevelést" nem 23-25 évesen kell elkezdeni, ott már mindegy.

Gratulálni majd utána esetleg rákérdezni a tervekre, kell-e segítség (nem feltétlen anyagilag, de ruha, torta, zene választásban). Miért csak a ló két oldalát ismerik az emberek?

Kérdezőék az elmondottak alapján semmi rosszat nem tettek, örülni kéne hogy 8 éve együtt vannak! Károgók, akik szerint majd biztos szétmennek, mert elsők voltak egymásnak: Nem mindenki olyan, hogy annyi ...t kell megfogni, mint ahány kilincset életében, mire megtalálja az igazit. A jó férjjel/feleséggel ugyanúgy ki lehet élni magad. Ha valamit nem mondhatsz el neki, ott meg már bajok vannak.

2017. máj. 9. 02:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!