Szülők, mit szólnátok, ha az egyetemista gyermeketek ezt mondaná?
Szeretne az utolsó éve előtt 1 évet passziváltatni, és dolgozni, hogy legyen munkatapasztalata, saját pénze, hogy az utolsó évben legyen saját fedezete, amiből fedezné a kiadásokat, és nem kérne a családtól pénzt.
Természetesen ez a valaki én lennék, és lenne lehetőségem nettó 250-280 ezer forintért júliustól informatikai cégnél dolgozni.
En is ezt csinaltam, csak nem az utolso evben. 10 evvel kesobb mentem vissza :D
Nagyon nem ajanlatos az utolso evben abbahagyni az egyetemet. jovore ugyan annyi penzert fogsz talalni munkat es meg tobb lehetoseged is lesz. Inkabb a nyelvtudasod fejleszd, kezd el tanulni a nepszeru technologiakat, csinalj demo projekteket.
Én is ilyesmit csináltam, és nem bántam meg. Sajnos olyan szakon voltam, ahol nem lehetett levelezőre menni, és olyan borzalom volt az órarendem, hogy csak hétvégén tudtam volna amúgy munkát vállalni - akkor meg a párommal nem tudtam volna találkozni. Nekem nem osztott, nem szorzott igazából munkakeresésben, továbbtanulásban a dolog, hogy egy évvel később fejeztem be az egyetemet. Sőt két évvel, mert egy évet egészségügyi okokból is ki kellett hagynom. De még így is majdnem azonnal sikerült elhelyezkednem jó helyre.
Ami a lényeg:
- ha tudod, hogy el tudsz helyezkedni a diplomáddal egy év csúszás után is, akkor vágj bele abba, hogy kihagysz egy évet (egyébként meg inkább suli mellett keress vmit... de mivel látom, hova vettek fel, gondolom, nem büfészakon vagy)
- olyan munkahelyre ilyenkor nem illik menni, ahol direkt megmondják, hogy hosszútávra keresnek vkit, mert az velük szemben tisztességtelen
- ha olyan dolgot tanulsz, amihez szükséges a szintentartás, gyakorolj közben!
2-el értek egyet. Sok ilyet látok-lévén nekem is egyetemista gyerekeim-, megszakítja vk a tanulmányait, aztán húzza halasztja a visszatérést. Sajnos minél később, annál nehezebb. Fejezd be az egyetemet, utána is jó lehetőségeid lesznek. Lehet, hogy ahova hívtak egy év múlva is szívesen fogadnak, ha hiányterületen kívánsz elhelyezkedni.
Hogy önálló akarsz lenni, azt is tökéletesen megértem. Érett gondolkodásra vall az önellátásra vágyakozás. Gondolom a szüleid sem sajnálják a tanulmányaidra költött összeget. Hidd el, ha jól haladsz a tanulmányaiddal, időben végzel (5-6 év alatt) mind te mind a szüleid jobban járnak. Alapos indok nélkül én nem passziváltatnék. De természetesen a döntést te hozod meg.
Sok sikert az élethez!
Ezt írod.: "NETTÓ 250-280 ezer Forintért"
Ez 376 000 és 421 000 Ft közötti havi BRUTTÓ munkabérnek felel meg 25 éves kor alatti pályakezdő esetén ma Magyarországon!
(forrás: [link] )
Melyik cégnél? Magyarországon? Oklevél és munkatapasztalat nélkül ennyit kapsz? Én örülök, ha ez igaz, de bejelentenek rendesen? Ha most kellesz ennyiért, 1 év múlva oklevéllel, szintén pályakezdőként még többet keresel majd. Ne legyél kapzsi!
MSc vegyész diplomával BRUTTÓ 250 - 300 000 Ft között keresel pályakezdőként Budapesten! És nem könnyű álláshoz jutni.
Én nem nagyon hiszem el, amit itt írsz, ez vagy polgárpukkasztás és provokáció, vagy csak nyomnád fel a béreket érzésem szerint... Vagy nem tudod, mi a különbség a bruttó és nettó bér között? Esetleg szép privátokat akarsz kapni csajoktól... Nem mindegy ám, amit írsz az bruttóban reális!
A mások eshetőség, hogy át akarnak verni és a cég mondott bruttó helyett nettót, hogy ugorj fejest az egészbe!
Állásinterjú előtt nem szoktak bérajánlatot tenni...
Ki mondta, írta neked a nettó 250 - 280 000 Ft bért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!