Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, mit szólnátok, ha az...

Szülők, mit szólnátok, ha az egyetemista gyermeketek ezt mondaná?

Figyelt kérdés

Szeretne az utolsó éve előtt 1 évet passziváltatni, és dolgozni, hogy legyen munkatapasztalata, saját pénze, hogy az utolsó évben legyen saját fedezete, amiből fedezné a kiadásokat, és nem kérne a családtól pénzt.

Természetesen ez a valaki én lennék, és lenne lehetőségem nettó 250-280 ezer forintért júliustól informatikai cégnél dolgozni.

2016. szept. 20. 09:34
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem hencegésből akarom írni, de egy jó programozónak ennél sokkal többet is kínálnak, és rengeteg ismerősöm kezdett nettó ennyivel (egyikük ajánlásával mennék a céghez dolgozni). Ez nem szokatlan összeg ebben a munkakörben, magyar viszonylatban sok csak.
2016. szept. 20. 10:55
 12/24 anonim ***** válasza:
72%

Csodálkoznék, hogy hogy lehet ekkora idióta a gyerekem.

1 éved van hátra. Végezd el szépen utána nenj dolgozni. Ha függetlenedni akarsz, akkor marad a diák meló egyetem mellett. Utolsó évben már több szabad időd van munkára, mint az egyetem elején. Végezd el szerintem először. 1 év alatt kiesel a tanulásból is.

2016. szept. 20. 10:55
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem sok értelme lenne kamuznom, polgárpukkasztásnak meg maximum az fogja ezt a kérdést fel, aki az egészből a keresetet veszi ki, nem pedig magát az okot ami miatt melóznék 1 évet.
2016. szept. 20. 10:58
 14/24 anonim ***** válasza:
87%

"Nem akarnám hogy a szüleim 1 évig támogassanak."

Inkább itt arról van szó, hogy kicsit megszédített a pénzkereset és a különköltözés lehetősége, így inkább azt mondanám, bírd ki azt az 1 évet. Utána, diplomával még jobb munkát fogsz találni. Nagyon gyakori a dolog passziváltatás után a több éves halasztás, vagy esetleg soha nem megy vissza az illető az egyetemre.

2016. szept. 20. 11:00
 15/24 anonim ***** válasza:
13%
11.: Hát bakker, én MSc diplomával bruttóban kapnék ennyit, de nem kapok, mert nincs munkalehetőség...
2016. szept. 20. 11:01
 16/24 anonim ***** válasza:
24%

13.: Menj vissza az Egyetemre, mert az utolsó éves anyagban van benne a bruttó és a nettó közti különbség!

Sok Sikert egyébként!

2016. szept. 20. 11:13
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha megkerdezne a velemenyem akkor elmondanam hogy nem tartom jo otletnek, fejezze be elobb az egyetemet. Nem jo dolgokat igy egyszeruen felbehagyni.

De nyilvan az o dontese.

2016. szept. 20. 12:03
 18/24 kovpet ***** válasza:
87%

Programozóként ez nem kirívó fizetés Magyarországon sem. Inkább csak az ára nagy: az életben nem lesz diplomája, ha bevállalja.

Én szóltam :)

2016. szept. 20. 12:26
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyaltalan nem kirivo osszeg, valoban. (Es igen, NETTOBAN siman lehet ennyit kezdokent keresni informatikuskent.)

Viszont valoban nem kene megszakitani a tanulmanyokat, mert sokkal nehezebb lesz bejefezni.

Inkabb dolgozz az egyetem mellett, erre is sok helyen van lehetoseg.

2016. szept. 20. 12:58
 20/24 anonim ***** válasza:
46%

Nézd, ha dolgozni mész akkor dolgozz rendesen és majd valamikor befejezed - vagy nem.

Annak nincs értelme, hogy 1 évig hagyod a sulit 1 évig dolgozol utána megint kimarad 1 év a munkahelyen, szépen találnak mást a helyedre nem fogják megvárni amíg lediplomázól.

Döntsd el: mennyire érdekel az, amit tanulsz? Önként kezdted el mert érdekel, vagy csak azért tanulod mert apucianyuci beléd sulykolta, hogy diploma nélkül szart se érsz? Ha az előbbi, fejezd be az egyetemet. Ha az utóbbi, vissza se nézz.

Egyébként, ha függetlenedni akarsz, felejtsd el a mit szólnak majd hozzá a szüleim felállást...

20N

2016. szept. 20. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!