Mi lenne a reakciód, ha az egyetemista lányodat eljegyezné a barátja?
Én lennék a lány... A barátommal több, mint 8 éve együtt vagyunk, 3 éve élünk együtt. Szóval ez nem ilyen légből jött ötlet, bár tény, hogy sosem volt ilyenről szó közöttünk, nekem összesen annyi elképzelésem volt, hogy Vera Wang ruhát szeretnék viselni majd a "nagy napon".
Meglepett a gyűrűvel, főleg, hogy sosem számoltuk, hogy most akkor 5, 17, vagy hány hónapja vagyunk együtt. Én az elején nagyon lelkes voltam, kb. minden héten ünnepeltem volna, de ő mondta, hogy szerinte felesleges, mert nem egy hónap/év adott napján akar vacsorázni vinni, meg nem akkor fog a legjobban szeretni. Szóval elhagytuk az ilyen ünnepléseket, plusz dátumokban nagyon rossz, én emlékeztetem minden eseményre. Ezért is lepett meg, hogy a 100. hónapfordulónk estéjén megkérte a kezem, mikor még én is megfeledkeztem róla.
Anyukám viszont nem örül, mert szerinte ez korai, még egyetemista vagyok, miért akarok azonnal férjhez menni (jövő májusban szeretnénk az esküvőt, vagy nyáron esetleg). Meg hogyha már ennyire tervezgetünk, biztosan gyereket is akarunk és hogy éretlen vagyok ahhoz, hogy anya legyek. Pedig jóban van a vőlegényemmel, a családjaink is jóban vannak, ismerik egymást jól, szóval még azt sem lehet mondani, hogy nem kedveli, vagy valami problémája van vele.
Ti hogy reagáltatok/reagálnátok hasonló helyzetben?
Jogos, hogy kicsit elkeserít anyukám hozzáállása?
Örülnék.
Az eljegyzés nem jelent rögtön házasságot. A házasság nem jelent rögtön gyerekvállalást. Úgyhogy szerintem ez az eljegyzés egyáltalán nem hátráltatja a tanulmányaidat.
8 év után pedig egyáltalán nem korai a lánykérés.
Inkább örülnék, hogy ilyen jól egymásra találtak, hogy 8 év után sem unták meg egymást, hanem együtt tervezik a jövőt.
Gratulálnék...
a kedves anyukának nem ártana tisztában lenni azzal, hogy az eljegyzés nem jelent azonnali házasságot, pláne nem azonnali gyerekvállalást. Sokan össze is házasodnak egyetem alatt, ez nem azt jelenti, hogy azonnal, 0 munkaviszonnyal el kell kezdeni a gyerekgyártást is...
A lánykérés és EGY gyűrű még NEM eljegyzés, csak "+szándéknyilatkozat". De esküvő csak akkor legyen, ha van önálló keresetetek, eltudjátok tartani magatokat és állni a drága ruha és lakodalom költségeit.
Talán igaza van anyukádnak, hogy még fiatalok vagytok a házassághoz. Ha már 8 éve vagytok együtt, akkor ez gyerekszerelem, ami később nem biztos, hogy tartós lesz.
Nem csodálom, hogy elkeserít anyukád hozzáállása.
Én az ő helyében természetesen gratuláltam volna. Meghívtam volna hozzánk a fiatalembert és kértem volna, hogy családilag ünnepeljük ezt meg.
Szerintem gyönyörűek a Vera ruhák, és nem is szándékozom többször férjhez menni, hogy 2-3 évente kelljen újat beszerezzek majd.
És igen, fiatalok voltunk, amikor összejöttünk, de elég sok mindent kibírt a kapcsolatunk és szerintem ez már nem az az időszak, mikor mindenki azt gondolja, hogy "jaj, úgyis vége lesz". Ennyi erővel életünk végéig várhatnánk az esküvővel.
Anyukám igazából szerintem attól fél, hogy azonnal gyereket akarunk, mert Karácsonyra egy kiskutyát kaptam a vőlegényemtől és a mostohaapámnak volt egy olyan elszólása, hogyha kutyát tudunk nevelni közösen, később jöhet a gyerek is.
"A lánykérés és EGY gyűrű még NEM eljegyzés"
Akkor mi az eljegyzést? Kibérelni egy estére a kultúrt, odacsődíteni a rokonságot és hajnalig dáridózni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!