Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lehet az, hogy egy húsz...

Miért lehet az, hogy egy húsz éves fiatal egyetemista még mindig nem vallja be a szüleinek, hogy alkoholt fogyaszt és előttük sem iszik egy kortyot sem ha ök kínálják?

Figyelt kérdés

Pedig nem is szigorúak a szülei, sőt állítólag nagyon is lazák. Bár ritkán isznak és sokat aggodalmaskodnak is a gyerekük miatt, mivel csak ő van nekik. Viszont ennek a tükrében is furcsa.

Miért nem lehet bevallani, hogy igen is iszik? Mit kell ezen tirkolni? Amúgy nem is egy nagy ivóról van szó, tehát én nem értem ezt.

2017. ápr. 30. 12:05
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez ilyen berögzült dolog. Nagyon sokáig én sem ittam pl. családi összejöveteleken, egyszerűen azért, mert ott továbbra is úgy éreztem, hogy gyerekstátuszban vagyok, és valahogy nem fért volna bele. Még annak ellenére sem, hogy anyámmal pl. kettesben simán koccintottam szilveszterkor.

Persze azóta eltelt pár év, már külön élek, változtak az "erőviszonyok". Már simán koccintok, ha kínálnak. :)

2017. ápr. 30. 12:22
 2/10 Fatal_3rror_ ***** válasza:
84%
Én valahogy nem érzem azt hogy családi körön belül alkoholizálnom kellene. Inni egyszerűen csak haverokkal szeretek.
2017. ápr. 30. 20:07
 3/10 Metionin ***** válasza:
77%
Vannak szülők, akik a bolhából is képesek godzillát csinálni. Lehet hogy a srác tudja ezt és nem akarja, hogy egy korty alkohol megivása után a szülei hetekig rinyáljanak, hogy úristen iszik, alkoholista lesz stb.
2017. ápr. 30. 21:17
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

Már nem azért, de le kéne ülnie és meg kéne beszélnie a szüleivel egy álmos szombat reggel, miközben leülteti őket magával szemben, a kanapéra, hogy "apa, anya.. tudjátok, buliban előfordul, hogy iszom?"

A szülei is voltak fiatalok, tudják, hogy a bulikban pl isznak az emberek.

A szüleimmel én sem ittam soha. Szilveszterkor sem ( vicces volt, szüleim és vőlegényem pezsgőztek, én meg kaptam gyerekpezsgőt). nem azért, mert "titkolom", hanem mert nem esne jól.

Miért zavar téged ez?

27,5N

2017. ápr. 30. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Az élet nagy problémái...
2017. máj. 1. 09:59
 6/10 Fatal_3rror_ ***** válasza:

"leülteti őket magával szemben, a kanapéra, hogy "apa, anya.. tudjátok, buliban előfordul, hogy iszom"

Hát egy ilyen drámai jelenetnél én konkrétan felröhögnék, főleg azon, hogy ekkora ügyet csinál valaki ebből. :D

2017. máj. 1. 10:06
 7/10 Fatal_3rror_ ***** válasza:

Amúgy annyit még hozzá tennék, hogy haverokkal is csak mértékkel iszom, nem a segg részegedés a cél. És csak úgy "hobbiból" nagyon ritkán sörözgetek, néha egy hajtós hét után veszek 1-2-őt és filmet nézve iszogatom, vagy csak kiülök az erkélyre, Duna partra....hangulat kell hozzá.

Otthon viszont onnantól hogy elfogadtam egy sört, anyám és apám is tukmálni kezdték rám. Kérsz egy sört? iszol egy sört? Én meg nem szeretek csak úgy sört inni a nap közepén.

2017. máj. 1. 10:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Szerintem félre értitek. Ő kifejezetten hangsúlyozza is a szülei előtt, hogy soha nem iszik, igyekszik le is tagadni, hogy akár egy kortyot is inna bármikor, bárkivel. Mindenkinek mondja akivel inni szokott, hogy ne mondják vissza... Nem csak az, hogy nem beszélget erről a szüleivel, ez mondhatni természetes...
2017. máj. 1. 10:46
 9/10 anonim ***** válasza:

"leülteti őket magával szemben, a kanapéra, hogy "apa, anya.. tudjátok, buliban előfordul, hogy iszom"

én értékelném ha buli után le tud ülni. ez alapján még az is lehet hogy nem b u z i

2017. máj. 8. 15:54
 10/10 anonim ***** válasza:

4es vagyok.

Nos, legalább valakik vevők a humoromra ( ellenben a buta lepontozókkal! :P )

Kérdező, újabb válaszod fényében azt mondom, ha szól is, hogy nehogy visszamondják, akkor nagy eséllyel az lehet, amit a korábbi válaszolók egyike is írt: a bolhából godzilla esete.

2017. máj. 8. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!