Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya azt mondta nekem csúnya...

Anya azt mondta nekem csúnya vagyok. Miért mond ilyet?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok és egy teljesen átlagos családban élek. Iszonyatosan kevés önbizalmam van,még a tükörbe se merek belenézni néha. Ha fotóznak, az a legnagyobb félelmem, nem merek a lencsébe nézni. Anya le akart fotózni, mert a családi évkönyvbe kell egy portré rólam. Én nem mertem a lencsébe nézni és mosolyogni ezért elkezdett üvölteni velem. A képek borzasztóak lettek, a szemem mindegyiken könnyes volt... Aztán anya azt mondta hogy leszarja és azokból a borzasztóan sikerült képekből válasszak. Elkezdte nézegetni és mondta hogy :" ezen csúnya vagy, ezen a homlokod túl magas, ezen aránytalan az arcod"... Én meg mondtam, hogy csinálok inkább én magamról mert azok a képek nem tetszenek. Erre anya azt mondta, hogy: "hát nekem se, de így nézel ki". Miért mond nekem ilyet anya? Sose történt ezelőtt ilyen, hogy ennyire megbántott volna. Valaki segítsen, már a szobából se merek kiemenni. Sose tartottam magam szépnek, de nem tudtam, hogy még az anyukam is csunyanak tart.
2017. máj. 7. 18:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Szia. Biztos vagyok benne hogy nem vagy csúnya csak önbizalomhiányod van. Vannak barátaid akikkel beszélgethetsz ilyenekről? Ha szeretnél beszélgetni írj privátban nyugodtan, vagy facebookon is beszélgethetünk akár mikor ha gondolod.
2017. máj. 7. 20:11
 22/33 anonim ***** válasza:
30%
Anyád egy rohadák, sajnos nem ő az egyetlen ilyen anya.
2017. máj. 7. 20:22
 23/33 Bodoko válasza:
Ugyan már. Nem hiszem ,hogy tényleg így lenne. Ahogy írták alattam is nincs olyan ,hogy ronda ember. :) Mindenki szép a maga módján ez mindenki génjébe benne van. A szülők sajnos ilyenek nem mindig pozitívak, ennek lehet az oka feszültség,irigység egy rossz nap amit rajtad tölt ki de az is lehet ,hogy haragból amiért nem akartad magad lefényképeztetni. Egyet tanulj meg legtöbbször az van amit a szülő akar legalább is az ő fejükbe is amíg ehhez tartod magad addig rendszerint nincs ilyen ha még is akkor pedig szépen meg kell mondani neki ,hogy a te lánya vagy és igen is szép. Állj ki magadért mert más különben ez lesz,örökké ezzel fog piszkálni nem csak ő más is. Hidd el tapasztalatból mondom sajnos.Bár amúgy az anyukádat nem értem, ha tudja ,hogy ennyire megtört vagy akkor minek mond ilyeneket de nem láthatok bele a fejébe így nehéz megállapítani de azt kijelenthettem ,hogy ez nem normális dolog. Baj van a buksijába. Mindenesetre az előző hozzászólókhoz csatlakozva mond meg neki ,hogy ez neked nem esik jól és fejezze be a sértegetésedet. Ha nem válik be kérj segítséget más szülőktől ,rokonoktól,tanároktól vagy esetleg ha van az iskoládba vagy a közeledbe akkor felkereshetsz egy gyermekjogokkal foglalkozó személyt/szervezetet ,hogy lelkileg bántalmaznak téged és kérnél tanácsot. Hidd el segítenek. Am ha bármi baj lenne írj itt üzenetet és megadom az elérhetőségemet. Amibe tudok segíteni fogok. :) Én is át mentem ezen de nem törtem meg. Te is tarts ki.
2017. máj. 7. 21:14
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

Én is azokkal értek egyet, akik szerint hihetetlen idegesítő lehet, ahogy viselkedsz fényképezés közben és úgy általában emberek között. Tanuld meg viselni a tagjaidat, mosolyodat. 13 évesen itt az ideje, hogy ne parázz az árnyékodtól is. Anyukád biztos nem kezeli jól, hogy extrém félénk vagy, de te is túlzásba estél.

Kérd meg egy barátnődet, hogy csináljatok rólad 30 fotót, próbálj lelazulni, lehet vidám, ökörködős, szomorú, unott stb fejeket vágni. Tanulmányozd milyen érzelmet játszottál el és hogy mutatsz a képen közben. Aztán válassz ki egy vidám, de nem idétlenül vidám fotót és add anyukádnak, hogy szerinted ez a te fénykép arcod. Ilyennek szeretnéd látni magad a többi képen is. Utána gyakorolj, hogy máskor is sikerüljön.

2017. máj. 7. 22:09
 25/33 anonim válasza:
100%

Háttejóég. Komolyan, ennek minden szavát fájt olvasni.

16 éves lány vagyok. Iszonyat önbizalomhiányos tudok lenni, bár az utóbbi félévben fejlődtem, mert szedek gyógyszert a pattanásaimra és így kezdenek elmúlni meg lett barátom is. De előtte emlékszem, hogy konkrétan úgy álltam a mosdókagyló elé fogat mosni, hogy így oldalról, mert nem akartam tükörbe nézni. Nagyon durván undorodtam a kinézetemtől és ez rányomta a bélyeget a szociális kapcsolataimra.

Szóval nem, nem szabad ilyent mondani neked. Nagyon nem. Egyáltalán ne okold magad, hogy te mivel bántottad meg anyudat, mert igazán nincs joga haragudni. Úgy, hogy ennyi idősen "természetes", hogy utálod magad, egyszerűen képtelenség, hogy akiben a legjobban megbízol, az erősítsen meg ebben.

Valószínűleg saját magát látja benned, a saját hibáit próbálja rád vetíteni. Biztos fiatal korában ő is ezt érezte, mikor a képeire nézett. Ezért durva veled, mert az ő egykori énjét akarja még mindig bántani.

Nekem például anyum azt szokta mondani, hogy ne egyek sokat, mert dagadt vagyok. (Nem vagyok dagadt, 160 centi, 55 kiló és mindenki azt mondja rajta kívül, hogy jó alakom van). Ő mikor ennyi idős volt, ugyanúgy nem rendelkezett szar alakkal, de mai napig dagadtnak látja magát, pedig nálam vékonyabb szinte. Szóval, mikor engem szid, akkor valójában saját magát, mert attól tart, hogy nekem is azon kell átmennem, mint neki.

Mindettől függetlenül, nagyon felelőtlen viselkedés és ezt jobb ha elmondod neki, hogy nagyon nincs jól ez. Egy tested van, amiben életed végéig élned kell. És szerintem nincs olyan, hogy ronda test. Van ember, akinek te leszel az esete. Aki pont azért fog szeretni, ahogy kinézel. Mert mindenkinek más az ízlése. A szépségideálok mindig változnak, az maga a kornak a sajátossága. Én például nagyon sok olyan emberrel találkoztam, akik a közvélemény szerint nem lennének szépek, de olyan kisugárzásuk, stílusok, mosolyuk vagy öltözködésük van, hogy teljesen beléjük tudok szeretni. Jobban, mint egy átlagos szép fiúba vagy lányba.

Szóval ne stresszelj azon, hogy milyen genetikával áldott meg a sors. Légy igényes, öltözködj stílusodnak megfelelően (ami majd lassan kialakul) és próbálj önmagad lenni (amit nem baj, ha nem találsz meg elsőre). Hosszú és nehéz út lesz, mire magabiztosan elfogadod az egészet, ami te vagy. Ezért mondom, hogy csak vedd lazán a dolgokat és ne foglalkozz mások komplexusaival.

Kitartást drága <3

2017. máj. 7. 22:53
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

A harmincas éveim közepét taposom és iszonyúan nézek ki fotókon - pedig élőben vállalható a külsőm.

A lányom szintén (3 éves), elég hülyén néz ki a fotókon. A nagyszülők boldogan küldözgették a fotóit a barátaiknak, ők meg udvarias "aranyos kislány" válasszal reagáltak. Aztán látták élőben és mind azt mondta, hogy borzasztóan nem fotogén, élőben viszont gyönyörű.

Vagy ott a férjem előző házasságából származó lánya. A válása után röviddel ismerkedtünk meg egy netes társkeresőn. A lányával közös kép is volt a fotói között. Egy dagi, felpuffadt arcú 13 éves kislány volt. Azóta eltelt 10 év, a pubertás csodákat művelt vele! Fotómodellkedik, gyönyörű arca van.

A külsődre nem tudok véleményt mondani, nem láttam fotót rólad (ha gondolod, küldj egyet privátban, őszinte véleményt mondok). Viszont ne feledd, hogy a következő 5-6 évben hihetetlen változáson fog keresztülmenni a tested, arcod.

Ahogy a férjem lányánál is történt, egy kifejezetten csúnyácska lányból gyönyörű nő lett.

2017. máj. 7. 23:48
 27/33 anonim válasza:
0%
atmzért mondta mert csúnya vagy :)
2017. máj. 8. 05:58
 28/33 Költőnő? ***** válasza:
100%
Ilyen nő mellett (szándékosan nem anyát írok), nem csodálkozom, hogy nincs önbecsülésed.
2017. máj. 8. 07:37
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, lehet, hogy nem vagy világszép, de az is lehet, hogy csak a fényképezőgép nem szereti az arcodat, ettől függetlenül anyád egy idióta, a stílusa pedig minősíthetetlen.

Ha a gyerekem nem egy fotogén alkat, akkor nem fogom azt hazudni neki, hogy "jaj, de jó képek, téged imád a kamera, drágám", de nem is így nyilvánulok meg, ahogy a te anyád, mert nem vagyok bunkó.

2017. máj. 8. 10:41
 30/33 anonim válasza:
90%
úristen :o egy anyának a gyereke a legszebb! lehet csak a képekre értette:) beszéljétek meg! szerintem is mondd meg neki hogy neked ez rosszul esett
2017. máj. 8. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!