Anyám nem engedi hogy vegyek 30 ezer ért egy ruhát mit tegyek? 18 fiú
Na, akkor tisztázzunk egy-két dolgot. Maga a "ruha" szó egyaránt jelenti a női egyberuhát és a ruhadarabok összefoglaló neve is. Az, hogy melyik jelentését használjuk, a szövegkörnyezettől függ. Amikor azt akarjuk kifejezni, hogy egy darab ruha, akkor nem használjuk az "egy ruha" kifejezést, hanem konkrétan megnevezzük a ruhadarabot. Például "egy nadrág". Vagy csak egyszerűen azt mondjuk, hogy "egy ruhadarab" az "egy ruha" helyett. Amennyiben az "egy ruha" kifejezést használjuk jogosan asszociálnak mások a női ruhára, mert amennyiben egy ruhadarabról van szó, nem használjuk a határozatlan névelő+"ruha" kifejezést. Szóval a kérdés szövegéből a női ruhára lehet következtetni, de egy kis józan paraszti ésszel könnyű rájönni, hogy nem arra gondol a kérdező. Na, elég is a nyelvtanból.
Kedves Kérdező, túl kevés információt adtál meg. Megértem anyukádat, mert 30 000 tényleg rizikós egy online ruhavásárlásnál. De amennyiben te fizeted és nem kell nélkülöznötök, nem lehet kifogása, mert felnőtt ember vagy.
17: Igen, csakhogy te kell álld a postát. Külföldre mennyi az, elküldeni egy csomagot?
Én egy belföldi postadíj áráért szoktam ruhákat venni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!