Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek mennyire rossz...

Egy szülőnek mennyire rossz ha az egyke gyereke nem akar gyereket?

Figyelt kérdés
Nekünk nagyon jó a kapcsolatunk mindennap beszélünk, már 19 éves korom óta külön élek (suli miatt). De járunk nyaralni közösen, wellnessezni. Nos én kedvelni se kedvelem a gyerekeket, sose kellene ezt így gondolom már amióta az eszemet tudom. Most 25 vagyok. Egyszerűen nem kell, nem is az hogy 9 hónap józanság, meg a testem. Örökbe fogadni se, semmi. Nem szeretem őket. Egy szülőnek ez rossz? Én kérdeztem őket, azt mondják hogy érezték és megértik.
2017. ápr. 24. 09:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez embertől függ.

Nekem, mint szülőnek nem lenne gond. Van saját életem, hobbim, nem unatkozom. A gyermekemre bízom a döntést. Magának szüljön, ne nekem. Én elfogadom és támogatom ahogy dönt, mert az ő élete.

De ismerek olyan szülőket, akiknek létkérdés, vagyis egyenesen életcéljuk az hogy végre unokájuk legyen. Na, az ilyen típusokkal már nehezebb, mert képes bele betegedni, hogy nem úgy van, ahogy ő elképzelte.

2017. ápr. 24. 10:47
 12/22 anonim ***** válasza:
94%

Nem hiszem, hogy traumaként élném meg. Ha egyszer lesz unokám, biztos imádni fogom őt is, de nem hiszem, hogy létezik "unoka utáni vágy".

Az biztos, hogy nincs jogom beleszólni a gyerekem életébe ilyen szinten. Akárhogy is dönt, támogatni fogom. (Belegondolva abba, hogy én hogy reagálnék, ha anyám beleszólna abba, hogy mikor, mennyi, kivel, stb.)

2017. ápr. 24. 10:48
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek egy idős 60-70 körüli párt, nekik se lett gyerekük, bár nem kérdeztem, hogy nem is akartak vagy csak nem jött össze. Mindenesetre együtt maradtak, építettek egy saját hotelt és ott vendégül látják a világ különböző tájairől érkezett embereket. Én a nőt mindig vidámnak láttam, a férfi kicsit mogorvább, de szerintem ő is jól elvan így.
2017. ápr. 24. 11:04
 14/22 anonim ***** válasza:
68%

Eszembe nem jutna a gyerekemet ezzel traktálni.

Ha lesz lesz, ha nem lesz, nem lesz!

Nagyon sajnálom, hogy azt kell írnom, hogy ahová fordulni látszik a világ, talán jobban teszi az, aki nem hoz világra gyereket. Önmagával és a gyerekkel szemben is.

Az pedig, hogy valaki öregségére maga marad, simán előfordulhat 20 unoka mellett is és olyan ember is lehet boldog, kiegyensúlyozott, nem magányos társasági ember, akinek gyereke sem született.

Ez kizárólag az illető személyiségének a függvénye.

2017. ápr. 24. 11:36
 15/22 anonim ***** válasza:
13%
Mivel normális szülő vágyik unokára, ezért nyílván rossz neki. Ezért érdemes több gyereket válllalni.
2017. ápr. 24. 11:42
 16/22 anonim ***** válasza:
45%
Én nem örülnék neki, de nem azért mert az unokát hiányolnám. Félteném, hogy később, amikor már késő, esetleg nagyon magába fordulna. 39 éves vagyok, a korosztályomban három ilyen nő van. Persze van akinek sikerül még az utolsó pillanatban, de kicsi az esély...
2017. ápr. 24. 12:58
 17/22 anonim ***** válasza:
83%
30 feletti férfiként azt mondom, a gyerek az egy furcsa kérdés. Azt érzi az ember, hogy mikor kell vagy mikor nem, nekem lehet sose lesz, mert nem találtam rá megfelelő nőt, és akkor élsz tovább boldogan egyedül. A gyerek nem egy termék, hanem valami működőből egy hiányzó esszencia. Nyilván nem vállalsz gyereket olyannal, aki mondjuk hiába bombanő, de üresfejű, de olyannal se, aki okos de ronda. Minden kell, hogy legyen, nem olyan nagy kérés, ellenben inkább nem vállalok be vele gyereket.
2017. ápr. 24. 13:01
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Az értelmes szülő, akinek gyermeke boldogsága fontosabb, mint a saját vágyai nem problémázik ezen.

Ugyanis az értelmes szülő tisztában van vele, hogy nem mindegy egy gyerek szempontjából, hogy azért született, mert vágytak rá, vagy pedig "megcsinálták" a nagyszülőknek, hogy abbamaradjon a gyerek témával való cseszegetés.

2017. ápr. 24. 16:10
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanebben voltam világ életemben, szintén egykeként! Anyu mondta párszor, hogy de jó lenne már unokázni, de mondtam, hogy nem akarok gyereket, semmiképpen sem! Legyen nevelőszülő, vegyen ki egyet a lelencből, ha annyira akar! El is gondolkodott rajta, mert nagyon szereti a gyerekeket általános iskolai tanárként. De pillanatokon belül rájött, hogy valójában neki se kellene. Az utóbbi 6 évben egy szót sem hallottam tőle erről a témáról, csak olyan kontextusban, hogy "Basszus, de jó, hogy nincs gyereked! Egy gyerekkel most sokkal nehezebb helyzetben lennél!" Szerintem őt egyáltalán nem viselte meg, sőt, igazából megkönnyebbült. Apám ugyanígy! Egyszer anyu viccből megkérdezte tőle, hogy "Na, várod-e már, hogy nagyapa legyél?", mire apám azt mondta, hogy "Én nem akarok nagyapa lenni!" :D :D :D Szóval nyugi, véleményem szerint senkinek semmi baja nem lesz, ha nem unkázhat! :)
2017. ápr. 27. 17:00
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek igazán leszokhatnának már arról, hogy meggyőződéssel hajtogatják, hogy azért kell gyerek, hogy ne maradj öreg korodban egyedül, legyen, aki rád nyitja az ajtót.

Kérlek. Mi négyen vagyunk testvérek, a világ négy táján, nem szándékszunk haza menni, nem is támogatjuk szüleinket anyagilag, nem tudom, mit hoz a jövő, de jelenleg szerintem egyikünk sem engedheti meg magának, hogy hazamenjen rájuk nyitni az ajtót vagy éppenséggel kiköltöztetni magukhoz. Sajnos, nem sajnos, mindannyiunknak megvan a maga saját élete.

Egy barátnőm idősek otthonában dolgozik, sok helyen megfordult már és mesélt dolgokat, mert ugye a kis öreg nénik, papák szívesen mesélek az ápolóknak. Mondta, hogy ha saccolnia kellene, kb. 70-80%-át az időseknek senki nem látogatja, pedig volt, akinek ugyanabban a városban laknak a gyerekeik, nekik egyszerűbb volt benyomni őket az otthonba, ahol ellátják szakszerűen a szükségleteiket, ők pedig hülyék lesznek szabadságot kivenni ezért. Kegyetlen, de így vélekedtek sokan.

A másik pedig az, hogy szerintem kegyetlenség, önzőbb dolog azért megszülni egy gyereket, hogy majd a felnőttkorának egy részét az én tisztába rakásommal töltse, hogy főzzön rám, hogy költsön rám, hogy szabadságot vegyen ki, időt vegyek el az ő családjától. Engem konkrétan sokkolt, amikor egy ismerősöm kijelentette az akkor fél éves gyerekéről, hogy ő azért csinált gyereket, hogy öregkorában foglalkozzon vele valaki. Döbbenet. És el is tudom hinni, hogy sokan egy házi ápolót nevelnek fel maguknak, párom anyja is kijelentette a gyerekeinek, hogy reméli, azért egyikük ápolni fogja őt a későbbiekben. Ezek persze csak kiragadott pillanatok a környezetemből, de amiket olvasok cikkeket, kommenteket, FB csoportokban bejegyzéseket, egyszerűen arra enged következtetni, hogy helyesek a meglátásaim.

Akinek lesz hat gyereke ugyanúgy egyedül maradhat, mint akinek nincs egy sem. Viszont van, akivel tényleg foglalkoznak a gyerekei és vannak gyermektelenek, akik szintén jó kapcsolatot ápolnak ismerősök unokáival, családtagjaival, akár valamelyik családba befogadott kedves, ismerős néniként vele is foglalkoznak. Ugyanis utóbbihoz nem egy szerencsém van és náluk boldogabbakat nehezen láttam még. Nem az utódnemzés az egyetlen út a boldogsághoz, nem kellene ezt ékelni állandóan boldog-boldogtalannak. Van, aki egyszerűen nem érez rá motivációt, nem ez érdekli, nem ebben leli örömét. El kellene ezt a választást is fogadni.

2017. ápr. 27. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!