Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek mennyire rossz...

Egy szülőnek mennyire rossz ha az egyke gyereke nem akar gyereket?

Figyelt kérdés
Nekünk nagyon jó a kapcsolatunk mindennap beszélünk, már 19 éves korom óta külön élek (suli miatt). De járunk nyaralni közösen, wellnessezni. Nos én kedvelni se kedvelem a gyerekeket, sose kellene ezt így gondolom már amióta az eszemet tudom. Most 25 vagyok. Egyszerűen nem kell, nem is az hogy 9 hónap józanság, meg a testem. Örökbe fogadni se, semmi. Nem szeretem őket. Egy szülőnek ez rossz? Én kérdeztem őket, azt mondják hogy érezték és megértik.
2017. ápr. 24. 09:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
75%

Nekem nem lényeg, hogy feltétlen legyen unokám, ez a gyerekem magánügye.

Akinek ez a legfontosabb, az nem jutott tovább a szaporodás = életcél szinten...

2017. ápr. 24. 09:20
 2/22 anonim ***** válasza:
67%

Erről a nővérem jut eszembe. Olyan 14 éves kora óta mondogatja nagy meggyőződéssel, hogy utálja a gyerekeket, sosem lesz neki. A szüleim azt mondták, hogy a " te életed, te döntesz" sosem nyaggatták, sosem mondták, hogy mikor jön az unoka? Én szültem két gyermeket, nővérem nem. Amikor betöltötte a 40 évét, és megismerkedett a második férjével, onnantól kezdve mint egy megszállott rohangált kórházról kórházra mert nagyon akartak gyereket. Van amikor ül a széken és elsírja magát, hogy milyen ostoba volt. Több lombikprogram után sem terhes, de még mindig reménykednek.

A lányom 21 éves. Többször mondta ő is, hogy soha nem lesz gyereke.

Én meg csak annyit mondok neki, hogy "soha nem , hogy soha, mert nem tudod mit hoz a jövő neked" Nem bántom, nem piszkálom, elfogadom a döntését. De nagyon remélem, hogy nem kerül majd olyan kétségbeesett helyzetbe mint a nővérem..

Szóval neked is azt mondom, hogy soha nem mond, hogy soha..

2017. ápr. 24. 09:23
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
Csak elképzeli tudom a szituációt. Van ugyan egy gyerekem, de még pici. Ha ő nem szeretne, nem piszkálnám ezzel. Ő dönt, ha megbánja, ha nem. Ugyanis mindkét oldalon bőven vannak, akik megbánják a döntésüket és olyanok is, akik nem.
2017. ápr. 24. 09:37
 4/22 anonim ***** válasza:
68%

Én ezen sose agyaltam így. Mármint konkrétan, hogy lesz vagy nem. Nem gondolkoztam rajta, hogy ha igen, akkor mikor. kb 29 voltam, amikor eljött, hogy "igen, szeretnék gyereket". Bele is vágtunk párommal, nehezen, de sikerült is, 30 múltam valamivel, amire megszületett. Egy ismerősöm, aki már bőven 50 fölött van (férfi), bár nem vallotta be "face to face", de látszott rajta, hogy ekkor döbbent rá, hogy bánja, hogy ez kimaradt az életéből. Ő nem a "kifejezetten nem akart gyereket" típus, csak nem úgy alakult az élete.

33/F

2017. ápr. 24. 09:44
 5/22 A kérdező kommentje:

Én nem utálom őket. Van egy legjobb barátom, a kislány úgy rohan oda hozzám hogy "tesó". tök jó elvagyunk de hogy én akarjak sajátot az kizárt.

Mindenki szépen intelligensen válaszolt. Köszönöm. :)

2017. ápr. 24. 09:52
 6/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez nem olyasmi amit a szülők igényeihez kéne igazítani. A gyerekvállalás kihat az ember egész életére, rengeteg lemondással és hatalmas anyagi teherrel jár. Egyszerűen nem lehet szempont, hogy más, akár a szülők, akár a szomszéd Mari néni, akár a "társadalom" mit gondol. Csak akkor vállalj gyereket, ha TE akarsz, mások meg foglalkozzanak a saját dolgukkal.
2017. ápr. 24. 10:09
 7/22 anonim ***** válasza:
25%

szerintem is korai még kijelenteni.még nagyon fiatal vagy!

mert lehet hogy full szerelmes leszel,és akkor ő tőle mégis szeretnél majd gyereket.

de,hogy a kérdésedre is válaszoljak: ezt minden szülő másképp éli meg:van aki látszólag elfogadja,de titkon reménykedik..! van akit nagyon megvisel ez a kijelentés. és van akit nem zavar a dolog.

azt te tudhatod hogy a szüleid melyik kategóriában tartoznak

2017. ápr. 24. 10:13
 8/22 anonim ***** válasza:
92%

Biztosan rossz az ilyet hallani a szülőnek, én abban is biztos vagyok, hogy titkon reménykedni fognak, hogy meggondolod magad idővel.

De ennek ellenére ez a te életed, a te döntésed kell, hogy legyen.

Én azt mondom, hogy több ilyen kéne, be kéne látni az embereknek, hogyha nem való nekik gyerek. De még most is ott tartunk, hogy aki kijelenti ezt magáról,azt egyből megbélyegzik és elítélik..

Pedig annyi rossz sorsú gyerek van, ha a szülei nem akarják, hogy jöjjön akkor ne vállalják be, ne csak azért, mert mint mond a szomszéd Mari néni.

Ha te így döntöttél jelenleg, akkor ne szégyelld, nyugodtan mondd el a szüleidnek is.El kell,hogy fogadjanak ezzel együtt.

Ha annyira babázni akarnak még,akkor biztosan lenne lehetőségük örökbe fogadni.Ne rajtad, ne a te károdon éljék ki a vágyaikat a gyerek iránt.

2017. ápr. 24. 10:18
 9/22 anonim ***** válasza:
14%

Meg annyira fiatal vagy hogy haromszor meggondolhatod magad es ezzel nyilvan szuleid is tisztaban vannak.

En nem mennek a Dunanak ha ilyet mondana a gyerekem, mert en mar "kibabaztam" magam vele annak idejen. Inkabb azert drukkolnek hogy sajat maga miatt gondolja meg magat, hogy ne egyedul oregedjen meg, csalad nelkul, maganyosan. Az borzaszto lehet.

De mivel manapsag 30 alatt sok no meg a karrier, party es fujfuj baba korszakban van (28-32 kozti kolleganoim es hugom 30 koruliek, az eletuk a munkahely - Gozsdu udvar tengelyen zajlik) ezert annyira kitolodott a gyermekvallalas es komoly kapcsolat letrehozas, hogy 25 evesen meg tenyleg iszonyu korai errol veglegesen beszelni, legnagyobb gyermekellenes baratnom 36 evesen lett anyuka. 25 evesen meg gyulolte a gyerekeket :)

2017. ápr. 24. 10:26
 10/22 Ketseg2017 ***** válasza:
23%

Nem kizárt hogy legbelül fáj a szülőnek ha a gyermeke kijelenti hogy neki nem kell gyerek az életébe, mert egyszerűen szeretné inkább az életet élvezni, nincs türelme gyerekhez, nem szereti őket, nem anya-szülőtipus.

Szerintem ezzel nincs is semmi probléma, de 25 évesen úgy gondolom hogy még meggondolhatod magad.

30 felett is bőven lehet még valakiből szülő, rokonomék 42 évesen lettek azok.

Lehet hogy 5 év múlva már másképp fogod látni, de lehet hogy ugyanigy. Ezt még meglátjátok.

Párodat nem zavarja amúgy ez?

2017. ápr. 24. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!