Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet elfogadni egy...

Hogyan lehet elfogadni egy csaladtag rossz szokasat?

Figyelt kérdés

Kerlek valaki irjon valami jo modszert!

18eves lany vagyok,a szuleimmel elek. Jovore erettsegizek es utana el is koltozok,de addig is ki kell birni valahogy. Sajnos apukam mar evek ota folyamatosan krakog,amit sokaig elviseltem de mar ugy erzem agyverzest kapok. Beszeltem vele de azt mondta ez van turjem el,de volt hogy nagyon ki is akadt amiert szova tettem. Tudom hogy az o haza o szabalyai,de nem az lenne egy szulo celja hogy jol erezze magat a gyereke vele? Egyebkent szeretem a szuleimet es ezt leszamitva jol kijovunk,de en szeretnem ha rendesen egyutt tudnank tolteni idot beszelgetni stb. Csak ugye igy nem megy,hiaba nyomom el a gondolataim,mar felmegy a vernyomasom ettol a hangtol.

Mi lenne a megoldas??

Elore is koszonom.

2017. ápr. 17. 09:16
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja es egyebkent mivel anya bejelentette volt orvosnal es nincs szervi baj. Sprayt is vettunk de azt meg nem akarja hasznalni :(
2017. ápr. 17. 09:18
 2/10 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Kérdező!

Ha volt orvosnál vele, és nem szervi baj áll a krákogás hátterében, akkor is valami irritálja a torkát. Tudom, hogy nem könnyű elviselni, de próbálj meg toleráns lenni vele. Jogosan akad ki, ha szóvá teszed, és ezzel piszkálod.

Véleményem szerint nem az a szülő célja, hogy a gyerek jól érezze magát vele, hanem hogy odafigyeljenek rá, normális életkörülményeket biztosítson a gyermeke számára, valamint biztosítsa a normális testi-lelki fejlődését.

Érdekes is lenne ha a szülők egyetlen célja az lenne hogy a gyermekük jól érezze magát. Akkor egy sem járna iskolába, mindegyik chipset zabálna, és csokit,cukrot, hajnalig fenn lennének, stb stb...:)

Ez legyen a legkisebb problémád az életedben. ;)

2017. ápr. 17. 09:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a csámcsogással voltak problémáim. Mintha idegbeteg lennék kiakadok tőle szinte azonnal. Erre kierőszakoltam, hogy márpedig én evés közben filmet nézek (a konyhai gépen persze), így elnyomta a hangot. 15 éve volt probléma, már külön élek, de amikor meghallok valakit csámcsogni, inkább elmegyek onnan, képtelen vagyok elviselni.

Pedig nem szándékosan csinálják, és én sem akarok emiatt hulye lenni, de ez van...

Még kritérium is volt számomra a társkeresés során anno. Ha nem tud valaki kultúráltan enni, akkor inkább hagyjuk egymást (tudom, hogy ostobaság, de valamiért képtelen vagyok elviselni).

2017. ápr. 17. 09:54
 4/10 A kérdező kommentje:

1. Valaszolo: persze en nem ugy ertettem hogy biztositsak a szorakozasom,hanem,ahogy On is irja,a lelki testi nyugalmat igen. Es amikor mar az egekbe szokik a vernyomasom es gorcsbe randul a gyomrom az kimeriti a rosszullet fogalmat.

2.valaszolo: pontosan ez van velem is,hirtelen idegbeteg leszek,pedig alapvetoen nyugodt ember vagyok.

2017. ápr. 17. 10:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ma már divat mindenből betegséget csinálni, ezt találtam pl.:

[link]

2017. ápr. 17. 10:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Tegezz nyugodtan. :D

Azt tudom ajánlani jön a jó idő, ha van lehetőséged akkor sokat légy a természetben, tanulj a könyvtárban. Annyi időt tartózkodj otthon, amennyit muszáj. Ha kérdezik elmondhatod az okát, egy normális ember ezen nem sértődik meg.

28/F

2017. ápr. 17. 10:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen vizsgálatokon voltak apukáddal, de a krákogásnak nem feltétlen szervi okai vannak.

Lehet ez tikkelés, amit egyszerűen képtelenség visszatartani, akár a köhögést, vagy tüsszentést.

A Tourette-szindrómának egyik jele is lehet.

Nagyon nehéz megállapítani, neurológiai vizsgálat, agyi MR és EEG, gyakorlott orvos kell hozzá.

Szóval ne haragudj apudra, hidd el nem direkt csinálja, nem tehet róla. Nemsokára elköltözöl, talán kibírod addig. Türelmet kívánok neked hozzá! :)

2017. ápr. 17. 10:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, átérzem, nálunk is ez volt.

Ráadásul mindig a szobám előtt járkált és ott krákogott, rengeteg álmatlan éjszakám volt emiatt.

Csak azt tudom írni, kitartás, mert ez nem fog változni.

2017. ápr. 17. 11:08
 9/10 anonim ***** válasza:
79%

"Ez legyen a legkisebb problémád az életedben. ;)"

Nem akarok kötekedni, de nekem igenis problémát okozott, hogy témazáró dolgozat előtt vagy úgy általában nem tudtam magam kialudni, kíváncsi lennék te hogyan éreznéd magad és mennyi kacsintós szmájlit irkálnál, ha négy napja csak 2-3 órákat tudnál aludni.

2017. ápr. 17. 11:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Igazából ebben a kérdésben szerintem mindenkinek igaza van, mert egyrészt apának is ugye 1000+1 gondja van, és lehet hogy tényleg valami betegség áll a háttérben. Másrészről viszont, ahogy a 75%-os válaszoló is írta, ez annak, aki minden nap vele van tényleg rettentően zavaró :/ főleg az zavar hogy semmi minőségi időt nem tudok így vele tölteni, mert általában a szobámba menekülök amilyen gyorsan lehet és bekapcsolok valami háttérzajt.

Azért köszönöm mindenkinek aki írt! :)

2017. ápr. 17. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!