Miert ilyen szigoruak a szuleim? Megtiltjak hogy talalkozzak baratommal
16 eves vagyok ket honap es 17 leszek. 5 es fel honapja vagyunk egyutt baratommal. Ő az első komolyabb baratom. Őt vittem haza először. Vele voltam eloszor is egyutt ugy... Es anyam ezen kiakadt ma. Mer mar el kellett mondanom neki mert nogyogyaszhoz el kell mennem es ahhoz szuloi engedely kell tudtommal. Azt mondja kar volt megendnie hogy egyaltalan pasim legyen es megbotrankoztattam es hazudtam. Pedig szerintem ez normalis dolog. Ja es az hogy 3 hete ugyebar en mentem el hozza hetvegente mert csak ilyenkor tudunk talalkozni es ezen kiakadt. Mert parom nem tud feljonni masra kell neki a penz es alig van ideje nagyon sokat tulorazik. Es ma is este mentem volna 9 kor el. Es nem engedtek el hozza mert hogy ne fussak egy fiu utan.szerintetek ez futas? Nem tudom mit csinaljak itt bőgök mint egy hulye...szerdan mentunk volna el kettesbe a szunetre vegre es azt akarjak megengedni hogy elmenjek akkor. Ezt nem tilthatjak meg,nem? Mert hogy meg nem vagyok 18 es addig nem mehetek sehova.
Eddig sehol nem voltam soha nem jartam bulizni minden hetvegen itthon voltam.miota egyutt vagyunk vegre elek. Nem hiszem el hogy nem tudjak a Zolit elfogadni..nem ismerik es igy itelkeznek felett meg 5 honap utan is hogy biztos fel fog direkt csinalni es csak kihasznal biztos szakitani fogunk.pedig nem igaz nemnismerik ugy mint en.
masreszt meg van egymillo problemam ezen kivul...mikor anyam ele odakellett allnom odaalltam.azt elfeljti ilyenkor hogy csak ram szamithatott. Erre meg ellennem fordul es a Zoli ellen is.pedig segitett is nekik..es ezt kapja..
na lenyegre torok mit kene csinalnom hogy elengedjenek? Mar azon is gondolgoztam otthagyom a sulit kimegyek nemtbe aztan osszekoltozunk.
lehet furan hangzik ti is kivul allokent nem biztos megertitek. De en vele tervezem a jovomet o is velem. 5 6 ev mulva gyerekeket akarok csaladot..csak ugye azelott biztos alap kene haz ahhoz meg sok penz.es ezmiatt nem fog valora valni az almom..anyamnak el se mertem ezeket mondani..mer szerinte ilyen nincs minde hazassag es ferfi rossz.attol hogy a szuleimek egy nagy hatar sz@r nem biztos ez..pont ezert szeretnek boldog eletet,jovot magamnak. Mashogy elni mint ok. Nagyon maradiak az a baj..az is nem magamat akarom vedeni es nem szuleimet beallitani rossznak (bar mindjum szerinte most nagyon azok) ti kivul allokent mit mondanatok erre?
nah szoval..igazabol nem tudom miert irtam ezt le. Probalok valami megoldast talalni de nem tudom mi lenne az. Bocsi hogy ennyit irtam,es remelem ertheto nagyjabol a helyet :) koszonom annak aki elolvassa :)
#70, a "párhuzamos kérdésnél" ( https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy.. meg folyton a férfi megy a lányhoz, ott meg azzal simfölték a Kérdezőt, hogy biztos dugdossa előle a feleségét és a két gyerekét:(
Őszintén szólva én nem tudom, hogy a barátnőim mit mondtak otthon, amikor anno ők jöttek hozzám, de egy tizenéves (de akár huszonéves) lány se szokta gyakran azt mondani a szüleinek, hogy "tudod, ott tudunk nyugodtan szexuális életet élni"... tehát nyilván valami közhelyet...
Azért ne vonjunk már párhuzamot a 40 éves meg a 21 éves pasi között! Igen, valószínűbb, hogy egy 40-es pasinak már van családja és mellette hülyít kiskorú lányokat. Vannak ám ilyenek, nem csak a mesében.
A két sztori max. annyiban hasonlít, hogy mindkét esetben 17 éves tinilányokat etet egy felnőtt pasi.
Az egyenjogúság marhára nem ezt jelenti, de mindegy.
Mi az hogy "joga van futni". Ez nem jog. Aki fut bárki után - legyen bármilyen nemű -, az nem normális. Mondom ezt úgy, hogy én is futottam annak idején pasi után. Estem is pofára szép nagyot, olyan szinten, hogy öngyilkos akartam lenni. Na, ettől én megkímélném a gyermekemet, ha lehetőségem van rá. Semmi szüksége szerintem ilyen jellegű negatív tapasztalatra.
És jó lenne már tudomásul venni, hogy a gyereknek nem csak jogai vannak, de kötelességei is. Egy jó szülőnek pedig kötelessége védelmezni a gyerekét, szükség esetén akár megakadályozni bármi áron, hogy jóvátehetetlen butaságot kövessen el.
Nehogy már az legyen a szar szülő, aki törődik a gyerekével és az a jó, aki teljesen szabadjára engedi!
Én így utólag visszagondolva örültem volna, ha anyám kicsit kevésbé lett volna megengedő, netán aggódott volna értem. De ő örömünnepként élte meg, amikor életemben először nem aludtam otthon. 15 évesen elutazhattam a barátommal hozzá elég messzire, mert vidéki fiú volt és csak annyi "kérése" volt, hogy unokát azért ne vigyek haza. Ezt is vigyorogva mondta. Nem hinném, hogy ez a helyes szülői magatartás.
Szóval neked simán belefért volna, hogy a lányod kinyírja magát egy szerelmi csalódás miatt. "Szuper" apuka lehetsz. Gratulálok!
Anyám egy nagyon rossz anya. Mindig is az volt. Nem neki köszönhetem, hogy ember lett belőlem.
Emese-klubról még hallottam, fogalmam sincs, mi az, nyilván a nem r**c tiniket sorolod ebbe a körbe.
Azt hiszem, nincs mit tovább hozzáfűznöm az egész témához, elmondtam mindent.
Az én értékrendembe nem fér bele, hogy a lányom fűvel-fával ágyba bújjon. Ha a tiédbe igen, hát egészségetekre! Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja és úgy rontja el a gyerekéét, ahogy akarja.
Szerencsére az enyémnek van önbecsülése, és nem engedi, hogy kihasználják.
További szép estét!
Emese klub? Ez a disznóság: [link]
(szerintem már rég hamvába holt, ez egy 15 éves info egy a Magyar Püspöki Konferencia által kezelt - pontosabban tizenéve nem frissített:) honlapról)
Nekem most jól jött a példámhoz, a "Szűzen az oltárig! "-tól én biztosan önnön kardomba dőlnék. Egyébként meg
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. #62-#69.
Jó éjt:)
Na, még egy utolsót, csak mert erős félreértéseket érzek!
Hol írtam bármi olyat, hogy "szűzen az oltárig"?
Elég érdekes lenne, mivel én magam sem mentem férjhez, ellenben 29 éve együtt vagyunk a párommal és van 3 gyerekünk. Még csak abortuszellenes sem vagyok, nekem is volt (több is). Álszentség lenne ennek ellenkezőjét elvárni a gyerekeimtől. Nyilván erről a bizonyos "klubról" már csak azért sem hallhattam, mert nem foglalkozom ilyen vallásos idiótaságokkal. Ennél fogva nem is keresgélek rá még a neten sem. Kardomba nem dőlök ezektől sem, mindenkinek saját döntése, hogy miben hisz. Én speciel elsősorban magamban.
Úgy érzem, nagyon nem ment át, hogy miről beszélek, te besoroltál valahová, de nagyon bakot lőttél.
Tudod a "mindent szabad" és a "minden tilos" között még rengeteg árnyalat van. Ésszel kell gyereket nevelni, szeretettel és felelősségteljesen. Én ezt vallom. Te az általad írtak alapján az első kategóriába tartozol. SZERINTEM hibás döntés, de a tiéd. Ha nektek így jó, nincs ellene kifogásom. Ugyanis elfogadom, ha valakinek más az értékrendje.
Fenntartom, hogy nem attól lesz valaki rossz szülő, hogy félti és óvja a gyerekét az EGÉSZSÉGES mértékben. És azt is, hogy nem az a jó szülő, aki mindent megenged és elnéz a gyerekének, mert tanuljon a saját kárán.
Tudod, van egy mondás: okos a más kárán tanul, buta a magáén, a hülye meg még abból sem.
Félreértesz, nem soroltalak én be sehova, a linket csak azért tettem be, mert egyértelműsíti az én álláspontomat, és az utolsó hozzászólás szép példa a lényegre... (asszem ott a #69)
Nézd, neked arról van tapasztalatod, hogy számodra túl nagy volt a szabadságod, nekem meg arról, hogy az egész fiatalságom az őseim "polgári konzervatív" agybaja elleni háborúra ment el, tenger sok értékes energiámat elvíve a semmibe. No meg arról, hogy összejöttünk a jelenlegi párommal (anno 17L/33F) és 20 év után is tök jól megvagyunk, szeretjük egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!