Miert ilyen szigoruak a szuleim? Megtiltjak hogy talalkozzak baratommal
16 eves vagyok ket honap es 17 leszek. 5 es fel honapja vagyunk egyutt baratommal. Ő az első komolyabb baratom. Őt vittem haza először. Vele voltam eloszor is egyutt ugy... Es anyam ezen kiakadt ma. Mer mar el kellett mondanom neki mert nogyogyaszhoz el kell mennem es ahhoz szuloi engedely kell tudtommal. Azt mondja kar volt megendnie hogy egyaltalan pasim legyen es megbotrankoztattam es hazudtam. Pedig szerintem ez normalis dolog. Ja es az hogy 3 hete ugyebar en mentem el hozza hetvegente mert csak ilyenkor tudunk talalkozni es ezen kiakadt. Mert parom nem tud feljonni masra kell neki a penz es alig van ideje nagyon sokat tulorazik. Es ma is este mentem volna 9 kor el. Es nem engedtek el hozza mert hogy ne fussak egy fiu utan.szerintetek ez futas? Nem tudom mit csinaljak itt bőgök mint egy hulye...szerdan mentunk volna el kettesbe a szunetre vegre es azt akarjak megengedni hogy elmenjek akkor. Ezt nem tilthatjak meg,nem? Mert hogy meg nem vagyok 18 es addig nem mehetek sehova.
Eddig sehol nem voltam soha nem jartam bulizni minden hetvegen itthon voltam.miota egyutt vagyunk vegre elek. Nem hiszem el hogy nem tudjak a Zolit elfogadni..nem ismerik es igy itelkeznek felett meg 5 honap utan is hogy biztos fel fog direkt csinalni es csak kihasznal biztos szakitani fogunk.pedig nem igaz nemnismerik ugy mint en.
masreszt meg van egymillo problemam ezen kivul...mikor anyam ele odakellett allnom odaalltam.azt elfeljti ilyenkor hogy csak ram szamithatott. Erre meg ellennem fordul es a Zoli ellen is.pedig segitett is nekik..es ezt kapja..
na lenyegre torok mit kene csinalnom hogy elengedjenek? Mar azon is gondolgoztam otthagyom a sulit kimegyek nemtbe aztan osszekoltozunk.
lehet furan hangzik ti is kivul allokent nem biztos megertitek. De en vele tervezem a jovomet o is velem. 5 6 ev mulva gyerekeket akarok csaladot..csak ugye azelott biztos alap kene haz ahhoz meg sok penz.es ezmiatt nem fog valora valni az almom..anyamnak el se mertem ezeket mondani..mer szerinte ilyen nincs minde hazassag es ferfi rossz.attol hogy a szuleimek egy nagy hatar sz@r nem biztos ez..pont ezert szeretnek boldog eletet,jovot magamnak. Mashogy elni mint ok. Nagyon maradiak az a baj..az is nem magamat akarom vedeni es nem szuleimet beallitani rossznak (bar mindjum szerinte most nagyon azok) ti kivul allokent mit mondanatok erre?
nah szoval..igazabol nem tudom miert irtam ezt le. Probalok valami megoldast talalni de nem tudom mi lenne az. Bocsi hogy ennyit irtam,es remelem ertheto nagyjabol a helyet :) koszonom annak aki elolvassa :)
#32: Lehet, hogy a te barátnőd teljesen más típusú lány volt, sokkal érettebb gondolkodású, felelősségteljes és döntésképes.
A kérdező a zavaros kisregényével ettől nagyon messze áll. Gondolkodása még nagyon gyerekes, ugyanakkor kamasz, ami lázadással jár. Mindent, amit a szülei tesznek/mondanak, személyes támadásnak és sértésnek vesz.
Az, hogy nálatok mi volt, hogy volt, jelen esetben nem releváns, mert ti nem ők vagytok.
21 eves.nem magamtol gondolom igy.persze duhomben mondom.mer jo lenne elvegezni az erettsegit,szakmat. De addigra leszek 21 eves es nem lesz semmim.
Ha félbehagyod az iskolát akkor 40 évesen se lesz semmid..egyébként meg nem tudom miért kell nagylányosdit játszani, bőven ráérsz még a pasinál alvással.
#40, igen, pár százalékban ez is benne van a pakliban... mondjuk leszámítva azt, hogy ha a szülei abbahagyják a párkapcsolatába való erőszakos beleavatkozást, akkor ugye semmi oka nem lesz arra, hogy abbahagyja a sulit, és lelépjen, igaz?
Na, de a kedvedért tegyük fel, hogy a szülők nem térnek a józan eszükhöz időben, és a lánynak is rosszul alakulnak a dolgai, és bejön ez a legrosszabb koreográfia.
"hogy megfogadva az itteni "nagyon jó" tanácsokat otthagyta a sulit, elköltözött a pasijához, kimentek "németbe", közben "véletlenül" teherbe esett, a barátja nem jár haza/elköltözött/kidobta, és most ott áll egy gyerekkel a hasában, nincs pénze, nincs munkája, nincs semmiféle végzettsége, tapasztalata, " - a világon semmi nincs, a terhességről eldönti - ő, és nem a "csak jót akaró" szülők - hogy megtartja vagy elveteti, ehhez képest hazajön, munkát keres vagy folytatja a tanulmányait, éli az életét. Nem értem a kérdésed, azon túl, hogy ebben az esetben szerez egy negatív tapasztalatot amivel fejlődik, nem történik semmi végleges, vagy vissza nem fordítható, vagy tragikus...
"haza sem tud jönni," - ember, nem a Marsra készül, hanem ide az EU egy másik országába... miért ne tudna hazajönni, ha akar?
"akkor is azt írnátok neki, hogy milyen jól döntött?" - te, én most se tudom, hogy jól vagy rosszul dönt, nmincs kristálygömböm. Azt tudom, hogy neki van joga dönteni, és nem a "csak jót akaró" szüleinek rákényszeríteni a saját döntésüket, saját elveiket, saját akaratukat. Azt gondolom, hogy a legrosszabb saját döntés is csak jobb lehet, mint a legjobb kierőszakolt, rákényszerített.
De még egyszer elmondom, a Kérdezőnek szerintem eszében se lenne otthagyni a középiskolát, ha a szülei nem akarnának beleavatkozni a párkapcsolatába. Ha a szülők nem térnek jobb belátásra, akkor viszont nemigen akad más jogszerű lépése.
(miért, szerinted van?)
Már megbocsáss, de azért ne kelljen már tapsikolnom a gyerekem rossz döntéséhez, és ne én kegyek már a hülye azért, mert szeretem a gyerekemet, és NEM SZERETNÉM, ha ilyen történne vele.
Nyilván amit írtam, erősen sarkított példának szántam - nem véletlenül.
Azt írod, nem tudod, hogy jól vagy rosszul döntene-e. Akkor hozzátenném: azt sem tudjuk, hogy a szülei pontosan mit mondtak, tettek, ugyanis az nem derül ki. A kérdező az írásában konkrétan hisztizik, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogy azt ő elképzelte kis gyermeteg agyával. Tipikus kamaszhiszti, van benne némi tapasztalatom benne, elhiheted, hogy felismerem az ilyet egy már 25 éves felnőtt fiú felnevelése után, valamint egy pont 17 éves és egy 13 éves kamaszlányt nevelek jelenleg is. Nem tudom, hány éves vagy, te hány gyereket neveltél már fel és engedtél ki az életbe vagy jelenleg éppen hányat próbálsz lehetőleg jó útra terelni, NEVELNI. Nyilván nem birtoklom én sem a bölcsek kövét, rengeteg hibát elkövettem, meg még fogok is néhányat valószínűleg, de ezt be is tudom látni és mindemellett kötelességemnek érzem, hogy a gyermekeim életét a lehető legjobb irányba próbáljam meg befolyásolni. A nagyobbik lányommal valószínűleg nem lesz ilyen gondom mint a kérdezővel lenne, mert teljesen más típusú, abszolút más jellem: érett és fel tudja mérni a tettei következményeit. A kérdezőnél nem ezt érzem. Egy kapcsolatot nem a dacra kell(ene) építeni, mert abból sok jó nem sülhet ki. A kicsi más típus, de remélem azért vele is megúszom az ilyen jellegű problémákat.
Azt hogy nem tud hazajönni arra értettem, ha a pasi kidobja és nincs egy fillérje sem, úgy elég nehéz az utazást megoldani. Nem lehetetlen, de a kérdező habitusa nem olyannak tűnik, hogy meg tudna oldani egy ilyen helyzetet megnyugtatóan. Pánikhelyzetben, szükséghelyzetben sokszor leblokkolhat még egy komoly felnőtt ember is, nemhogy egy ilyen kamaszlány.
#42, a mi kapcsolatunkba ugyanúgy bele lehetett volna kötni, hogy középiskola utolsó évében "miért nem a tanulással foglalkozik", ugyanígy elő lehetett volna adni, hogy "ráér még a pasijánál aludni", hogy "inkább felvételire készüljön mert a jővője", hogy "mi az, hogy nem akar továbbtanulni", hogy "majd akkor költöözzön ha van munkája és a saját lábára tud állni, mert mi lesz, ha kirúgom" és az itt is felsorolt összes "értékelvű-konzervatív" ostobaságot. És persze, hogy egy kamasz lázadó, szerintem egy normális ember később is alapvetően az marad, legfeljebb már nem a szülei a lázadása fő tárgya, mert addigra már megszabadul az erőszakos "csak jót akarásuktól", az "amíg az én kenyeremet eszed"-agybajtól.
Tudod, sok szülő eszeveszett tragédiának éli meg, ha már nem tudja a gyerekét irányítani, ha elveszti a gyereke felett a kontrollt... pedig örülni kellene neki.
#45... a mi családunkban is akadt rosszul elsült külföldi munkavállalás... 1 telefon apunak, ugye... én nem azt mondom, hogy ilyen nincs - elég gyakori - azt mondom, hogy ez nem egy szót érdemlő helyzet az élet nagy döntéseihez képest, hanem egy piti, hétköznapi probléma.
(legközelebbi rokona a "hasmenéses lett a macska", az is pont 1 napi szabi meg rohangászás, meg + 10-20 eFt kiadás:)))
Tehát ha jól értelmezem, akkor adott egy 16 éves kislány akit csak 5 hónap "járás" után megfektetett a 21 egy éves pasija. Ezt megtudták a szülők és természetesen nem örültek neki. A kislány erre kitalálta hogy kimegy a pasijához Németbe, ez a szüleinek ismét nem tetszett, hogy megint a lányuk megy ki és eltiltották a pasitol. A lány erre ott akarja hagyni a sulit és kimenni a csavojához, hogy ott majd a "szülők hátráltatása nélkül élnek boldogan" és ezzel tönkrevágja az életet.
Hűha, sajnálom a szüleidet. Nem szigorúak, hanem van eszük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!