Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külön élő gyermekem hazalátogat?

Külön élő gyermekem hazalátogat?

Figyelt kérdés
Lányom 25 éves, több éve elköltözött egy másik városba(300km-re). Havonta egyszer jön egy hétvégére haza.Olyankor mindig délig alszik,ha a kisebb testvére felébreszti ordit vele.Akkor kel, amikor kész az ebld. Beszélgetni nem szokott, mert csak a telefonon chatel másokkal. Ebéd urán programja van hajnalig, utána hazamegy. Soha meg nem kérdezi segitsen,-e,sem azt hogy amikor hazajön mi nem terveztünk e más programot.Szerintetek normális dolog, hogy akkor jön amikor akar és olyankor nekem ki kell őt szolgálnom? Erröl szól ha a távolabb élő gyermek hazalátogat? Igazából nem miattunk jön hanem a régi barátok miatt.
2017. ápr. 3. 06:25
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
100%

Elég toleráns szülő vagyok, de azért ez így elég meredek. Nekem is van huszonéves gyerekem, aki már más városban dolgozik, havi 1-2 alkalommal jön haza, az is előfordul, hogy sokáig alszik, ha itthon van. És persze sokat lóg az itteni barátaival, ami rendben is van, hiszen ritkán találkoznak, de beszélget velünk is, csinálunk közös programokat. Nem fogom be minden házimunkára, de az természetes, hogy egyszer-egyszer ő pakol el étkezés után a mosogatógépbe, vagy - mint a család legmagasabb tagja - leszedi a függönyöket mosáshoz, esetleg elmegy bevásárolni. Bejelentés nélkül pedig még sosem állított be, igaz, mi rendszeresen beszélünk vagy chatelünk, van családi csoportunk.

Ami a lányodat illeti: nem tudom, hol, mikor romlott meg ennyire a kapcsolat, ezt azért jó lenne rendbehozni, mellette viszont meghúzni a határokat. Pl. jelzi, mikor óhajt hazamenni. Tesóval nem ordít, hanem normálisan viselkedik. Kaját étteremben lehet rendelni, otthon azt eszi, amit főzöl a családnak, max megkérhet rá, hogy legyen ez vagy az az étel - ugyanakkor ő is megcsinálja, amire te megkéred, persze ésszerű kereteken belül. Tiszteletben tartja a család időbeosztását. Ha erre nem hajlandó vagy nem képes, akkor a baráti találkozókhoz valamelyik barátnál kérjen szállást - természetesen azzal, hogy otthon mindig örömmel, szeretettel fogadjátok, ha családtagként haza, hozzátok kíván látogatni.

2017. ápr. 4. 21:37
 52/53 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm utolsó, gyakorlatilag én is ezt írtam, ha kicsit keményebben is hangzott. Legalább más is ezt tartja normálisnak.

11-s voltam.

2017. ápr. 5. 08:31
 53/53 anonim ***** válasza:
100%
Hazalátogat :) Vagy hát nem tudom ezek szerint akkor gondolom, de ezt neked kell tudni hogy ténylegesen jön-e
2021. szept. 7. 17:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!