Külön élő gyermekem hazalátogat?
Elég toleráns szülő vagyok, de azért ez így elég meredek. Nekem is van huszonéves gyerekem, aki már más városban dolgozik, havi 1-2 alkalommal jön haza, az is előfordul, hogy sokáig alszik, ha itthon van. És persze sokat lóg az itteni barátaival, ami rendben is van, hiszen ritkán találkoznak, de beszélget velünk is, csinálunk közös programokat. Nem fogom be minden házimunkára, de az természetes, hogy egyszer-egyszer ő pakol el étkezés után a mosogatógépbe, vagy - mint a család legmagasabb tagja - leszedi a függönyöket mosáshoz, esetleg elmegy bevásárolni. Bejelentés nélkül pedig még sosem állított be, igaz, mi rendszeresen beszélünk vagy chatelünk, van családi csoportunk.
Ami a lányodat illeti: nem tudom, hol, mikor romlott meg ennyire a kapcsolat, ezt azért jó lenne rendbehozni, mellette viszont meghúzni a határokat. Pl. jelzi, mikor óhajt hazamenni. Tesóval nem ordít, hanem normálisan viselkedik. Kaját étteremben lehet rendelni, otthon azt eszi, amit főzöl a családnak, max megkérhet rá, hogy legyen ez vagy az az étel - ugyanakkor ő is megcsinálja, amire te megkéred, persze ésszerű kereteken belül. Tiszteletben tartja a család időbeosztását. Ha erre nem hajlandó vagy nem képes, akkor a baráti találkozókhoz valamelyik barátnál kérjen szállást - természetesen azzal, hogy otthon mindig örömmel, szeretettel fogadjátok, ha családtagként haza, hozzátok kíván látogatni.
Köszönöm utolsó, gyakorlatilag én is ezt írtam, ha kicsit keményebben is hangzott. Legalább más is ezt tartja normálisnak.
11-s voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!