Külön élő gyermekem hazalátogat?
Én 27 éves vagyok és nagyon messze (másik kontinens) élek már évek óta. A lehetőségekhez mérten igyekszem évente/másfél évente hazalátogatni, akkor viszont 1-2 hónapra, ha tudok. Mivel nekem ennyi időm van egyszerre, így elosztom a család/barátok között "igazságosan" :) Igaz, kevés igazi barátom van (10+, 20+ éves kapcsolatok), így ez általában nem szokott problémát okozni. Én is eljárkálok ide-oda, kimaradok hajnalig (igaz délig nem alszok, bár nem bánnám, ha sikerülne; sőt, reggel 10 órával is kiegyeznék, bár általában reggel 7-kor már ébren vagyok), beszélgetek anyuval, segítek a ház körül, főzésben, öcsémmel.
Nálatok egyébként minden egyes látogatásakor ez a forgatókönyv, amit leírtál?
Igaz nincs még gyerekem, talán nekem is rosszul esne, ha egyáltalán nem beszélgetne velem a lányom, amikor havonta egyszer hazajön...erről jut eszembe, a havi látogatások előtt mennyit kommunikáltok? Pl. telefonon, skypeon, facebookon stb.
De irigyellek ezért a szavaidért: "évente hazalátogatni, akkor viszont 1-2 hónapra"
Talán nyűgdiás lehetsz.
Vagy beteg, stb.
És előtte le is kommunikálod.
Ez tiszta idill :)
Még a végén eset tanulmányt fogok írni :)
Bocsi, nem kötekedni, csak irigyelni akartalak.
Kérlek olvass el rendesen.
(a gyakori kérdéseken divat, vagy bevett szokás, a kérdések értelmezése?"
- és (javaslom) a válaszadót is olvasd el.
"évi 1-2 hónap"-ra, csak úgy elvonul kedvére.
Biztos nyugdíjas lehet őkelme.
Megérdemelt idejét töltheti.
Akinek nem tetszik, ne járjon utána :D
"évi 1-2 hónap",
Mi az nekem? phhh
Utolsó, tudod, mi itt a divat, meg bevett szokás? A másikra való irigykedés :D Úr isten, a másiknak van évente 1-2 hónapja? Nosza, gyorsan szóljuk le!
Fingom nincs, mit dolgozik az illető, lehet, hogy diák, és külföldön tanul, lehet, hogy háztartásbeli/kisgyerekkel van otthon, lehet, hogy otthonról dolgozik, és igen, lehet, hogy olyan betegsége van, ami miatt nem tud folyamatosan dolgozni. Vagy csak olyan munkahelye van, ahonnan el tud jönni ennyi időre. És? Én komolyan nem értem az ilyen hivatásos piszkálódókat, mint te.
45#-nek és #46-nak
Irigykedik a fene.
(csak találgatsz)
46#os-nak igazat adnék, hogy
"Hagyjuk már, ez csak egy kislány. Ne találjatok ki zöldeket, spekuláltok. Kérdező meg kevés infót adott."
... hogy a kérdező nem adott elég infót.
A "kislány" -t inkább nem is olvasom el még egyszer, mert badarság.
1-2 hónapra belépni valaki(kik)-nek az életébe és ott klébecolni, stb. (ahhoz valami spéci kapcsolatnak kell lenni, hogy megengedhesse magának, attól függetlenül, hogy honnan, vagy mitől van 1-2 hónap ideje.)
Pl. ezt nem írta le a válaszoló.
Az "irigység" nem az az irigység, amire gondolsz.
44#-es vagyok
Ha a lányom így csinálná, hogy havonta haza jön, délig alszik hétvégén, azzal semmi bajom nem lenne.
Csak ne "ordenárézzon".
Tőlem oda mehet ahova szeret hajnalban.
Csak ezzel ne zavarjon senkit.
Normális, hogy akkor jön-megy amikor akar.
Ha le jön hétvégén délben ebédre a családi asztalhoz, az nem ""kiszolgálás".
Örülünk neki.
Nem lett elkényeztetve.
De pihenni mindenki szeret.
Jól van, akkor fussunk neki még egyszer (bár nem értem miért rajtam kell ennyit rugózni, amikor én is csak egy válaszoló vagyok, inkább a kérdésre kellene koncentrálni, de mindegy):
27! éves vagyok, se nem nyugdíjas, se nem kislány :) Lassan 4 éve élek külföldön. Először másfél év után látogattunk haza férjemmel másfél hónapra, akkor még nem volt munkavállalási engedélyem, így el tudtunk jönni ennyi időre, miután visszajöttünk, szereztem egy állást. Mivel a ledolgozott órák alapján jön össze a szabadság, magamtól összehoztam 2 hetet. Időközben kiderült, hogy a nagymamám kórházban haldoklik, és ha nem bánod szerettem volna meglátogatni és némi időt eltölteni vele. Volt olyan jó kapcsolatom a főnökömmel és szorult belé is annyi emberség, hogy elintézte a cégnél, hogy kapjak még két hetet "családi tragédia" címszó alatt, így ismét haza tudtam látogatni. Nohát, idén is haza fogok menni legalább ennyi időre, mert év végén másik államba költözünk, előtte egyértelműen fel kell adnom a jelenlegi munkahelyemet, és a felmondás-költözés alatti időszakot arra fogom használni, hogy meglátogassam a családomat (nem idegeneknél fogok lébecolni, vagy nem is tudom már mit írt egyikőtök), mert nem tudom mikor lesz megint lehetőségem erre.
Valamint saját üzlet beindításán dolgozok, ami ha összejön, a saját főnököm leszek, így megint csak tudok időt szakítani az utazásra, ha úgy esik jól. Elég kielégítő volt a válaszom?
Kérdező: bocsánat az offért!
27/N (nyugdíjas kislány)
Klasz főnököd van. ;)
Amit még hozzá írtál, az egyéni történet, vagy - gondolat.
A gyerekemet nem szeretném kórházban látogatni (részvétem, de én idegen vagyok számodra), inkább jöjjön hozzánk a gyerekem, bárhonnan is jön, és aludjon délig.
Legyen neki öröme, ha meg szeretne pihenni itthon.
A mienk is egyéni történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!