Külön élő gyermekem hazalátogat?
Azért írom ezt, mert valamennyire megértem a kérdezőt, nálunk öcsém csinálja ezt, és nem kell jönni a "te nevelésed" dumával, én meg a bátyám is teljesen normálisan állunk a szüleinkhez. Próbálunk segíteni, ahol tudunk. Ellenben amikor öcsém is ott van, kb. ugyanezt csinálja, mint a kérdező lánya, de elvárja a teljes kiszolgálást, köszönömöt képtelen kinyögni, egy végtelenül önző ember.
Félreértés ne essék, nem azért utazik haza az ember, hogy ott is dolgozzon, de amikor a saját édesanyjával, aki vár haza és kedves veled (ha nem jó a viszony, akkor nem mondtam semmit), így viselkedik a gyereke, az eléggé szörnyű..Nekem tényleg úgy tűnik, hogy sok válaszoló az édesanyában csak kiszolgáló személyzetet lát, akinek kuss a neve.
Én is 25 éves lány vagyok, évek óta külön élek, messze a szülői háztól és nekem is van kistestvérem. Ez a kérdés akár rólam is szólhatna, azzal a különbséggel, hogy ha meglátogatom a szüleimet, akkor nem alszom délig és nem maradok ki hajnalig.
Én is havonta, kéthavonta egyszer látogatok oda és eszem ágában sincs takarítani. Szívesen segítek az ebédben, mosogatok is, megterítek stb, de nem áll szándékomban wc-t pucolni, törölgetni, felmosni stb. Egyszerűen nem értem, mi alapon várod el a takarítást a lányodtól, amikor ritkán megy és csak egy-két napra mindössze. Neki is megvan a maga háztartása, amit ellát, miért menne hozzád is takarítani? Ha hozzám jönnek a szüleim, tőlük sincs elvárva, hogy bármit is csináljanak és fordítva, tőlem sem. Hétköznap magam is dolgozom teljes állásban plusz ott vannak az egyéb teendőim beleértve a háztartásomat. Miért mennék azért anyámhoz, hogy nála is takarítsak?
Amikor meglátogatom őket, megkérdezik, mit főzzenek, ahogy én is megkérdem őket, ha ők jönnek. Ebben sem látok semmi kivetnivalót.
Eleinte hozzám is bejött a tesóm és felébresztett, én sem voltam túl kedves vele, bevallom. De azért azt tegyük hozzá, hogy egy átlagos kisgyerek sokszor egész korán fenn van már és igen, reggel 7-kor már ugrált az ágyamon, hogy keljek fel. Nos, mivel egész héten korán kelek és későn érek haza a munkám miatt, nem méltányolom, hogy egy 5 éves kisgyerek az ágyamon ugráljon hétvégén reggel 7 órakor. Szerintem simán meg lehet neki mondani, hogy nem mehet be felébreszteni az alvó lányodat. Én mondjuk nem aludtam sosem délig, de 10-ig igen. És ha anyámék ezt nem tudták volna tolerálni, ennél is ritkábban mentem volna, mivel nekem is csak 2 nap a hétvége, aminek a negyedét utazással töltöm ilyenkor, de cserébe legalább aludni sem tudok.
Azzal egyetértek, hogy beszélgethetne veletek többet is, de ezt talán meg tudod vele beszélni. Az az elvárás, hogy x időre érjen haza este az megint irreális, ugyanis egy felnőtt önálló emberről beszélünk.
A lányod a kicsi gyerekkorát szeretné, - azt, amikor még biztonságban és szép emlékkel éltetek.
Nem hiszem, hogy "kiszolgálást" akar, csak nosztalgiázik a régi múltidőkben, amikor kislány volt és nem beszélgettetek.
Most talán beszélgetnetek kellene.
Mert az Idő nem vicces és nemigen megértő semmivel és senkivel.
Legyetek Ti megértők, ez nem az Idő dolga, hanem a Tietek.
(amennyiben fontosak vagyok)
A kérdést olvasva nagyon nem volt szimpi, amit a lányod csinál. De ahogy tovább gondolkodtam, és olvastam a folytatást, pár új lehetőség is szemet szúrt.
Mekkora is a kistesó? Abból, hogy felébreszti, és még nem tud tapintatos lenni, szerintem legfeljebb 10 lehet.
Szépen belepottyant a nagyobbik kamasz korába, amikor az anya-lánya kapcsolatnak a kölcsönösség felé kellett volna fejlődnie. Ez az idő számodra pocaknövekedéssel, babázással ment el. Így az akkor tini nagylányod számára, legfőbb támaszaivá a barátai váltak.
Szerintem ne várj csodát, nyugodtan csinálj te is programot a kicsivel, nem vagytok összenőve.
Tisztelt #33
"azzal a különbséggel, hogy ha meglátogatom a szüleimet, akkor nem alszom délig és nem maradok ki hajnalig. "
1,
Miért lenne baj, ha délig aludnál?
Egész életedben valószínű nem tennél ilyet és az még nem jelenti azt, hogy valaki lusta,
2,
ha "kimaradsz hajnalig" - az kinek és miért fáj?
Nagykorú és felnőtt vagy, ugye?
Ha nem zavarsz senkit azzal, hogy "kimaradsz", akkor ez mitől probléma?
A lány többi viselkedése egy kívülállónak rébusz.
Így állást foglalni nem vállalnám be.
Mert nem ismerem az előzményeket, és a körülményeket, az okot, és az okozatot.
Nyam.
Én nem értem a hozzáállást. Nekem anya soha nem mondana ilyet. 20 éves vagyok, nyáron 21, itthon élek, ha állásom lenne se várná el hogy tejeljek mert nem ingyen van a hotel (természetesen most is néha én veszek dolgokat ha valami olyan van, akkor meg persze főleg)
Én nem tudom elviselni ha az unokatesók már reggel 7kor visítva ébresztenek fel mikor itthon vannak, szerintem te sem örülnél kérdező, de neked megszokott mert hát gyermeket nevelsz :)
összességében csak annyit akartam mondani, hogy havonta 2 nap nem sok, nekem nem jelentene gondot ha a lányom jön megy, tegye a dolgát, kulcs van, megyek én is a dolgomra ha akad valami :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!