Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külön élő gyermekem hazalátogat?

Külön élő gyermekem hazalátogat?

Figyelt kérdés
Lányom 25 éves, több éve elköltözött egy másik városba(300km-re). Havonta egyszer jön egy hétvégére haza.Olyankor mindig délig alszik,ha a kisebb testvére felébreszti ordit vele.Akkor kel, amikor kész az ebld. Beszélgetni nem szokott, mert csak a telefonon chatel másokkal. Ebéd urán programja van hajnalig, utána hazamegy. Soha meg nem kérdezi segitsen,-e,sem azt hogy amikor hazajön mi nem terveztünk e más programot.Szerintetek normális dolog, hogy akkor jön amikor akar és olyankor nekem ki kell őt szolgálnom? Erröl szól ha a távolabb élő gyermek hazalátogat? Igazából nem miattunk jön hanem a régi barátok miatt.
2017. ápr. 3. 06:25
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
58%

Először is a lányod nem hazamegy hozzád, hanem vendégségbe. Még akkor is, ha a régi szobájában alhat és te többet engedsz meg neki, mint amit egy idegen helyen ő élvezhet.

Ha megérkezik legközelebb, elmondod a házi szabályokat. Szívesen látjátok, de elvárjátok, hogy a ti családi szabályaitokat tiszteletben tartsa. Reggeli 8 órakor ebéd 13 óra és szeretnéd, ha segítene, közben beszélgethetnétek. Délután látogatás a keresztanyjánál, felköszöntitek névnapján stb. Ha ő is tervezett programot én engedném, hogy menjen, de vagy hazaér este 10-ig vagy akkor aludjon a haveroknál. Nálunk hajnali 3-kor ne zörögjön, valahányszor ott van. Mi is aludni akarunk a saját lakásunkban.

Kiszolgálni nem kell. Te házad te törvényed. Szereted, de nem boríthatja az életeteket. Ha a haverokhoz jön, aludjon, egyen ott, aztán meghívod vasárnap ebédre, hogy veletek is találkozzon.

2017. ápr. 3. 08:04
 12/53 anonim ***** válasza:
91%

Én két oldalról közelíteném meg a dolgot.

Ha az évek óta külön élő gyerekem ilyen gyakorisággal látogatna, akkor vendégként bánnék vele, tehát mint más rokonaimmal. Szóval ha nem is nyalnám csillogósra a valagát, azért azt nem várnám el feltétlen, hogy segítsen bármiben.

DE! Ez csak abban az esetben működne, ha ő is vendégként jönne, tehát nem átmeneti szállásadóként tekintene rám, hanem egyeztetnénk előtte, hogy jön és csak akkor jönne, ha az én pofámra is kíváncsi. Egyéb esetben keressen más lehetőséget. Pl. a barátainál, ha úgyis csak miattuk jön.

2017. ápr. 3. 08:09
 13/53 anonim ***** válasza:
86%

Itt az alapvető gond nem a kiszolgáltás (nem tudom néhány válaszoló hol él, ha én havi 1x megyek valahová vendégségbe 2 napra, eszem ágában sem lenne házimunkázni...), hanem hogy a szülők le se vannak tojva.

Megkérném a helyedben, ha nem rátok kíváncsi, csak a haverokra, aludjon náluk, nektek amúgy is programotok van. Mondjuk azt meg nem értem, hogy szülőként neked miért "fáj" az, hogy olyankor főzni kell rá? Na meg nehogy azt állítsd, hogy mindig pont olyankor van programotok.

Tök egyszerű lenne amúgy, leültök és ezeket elmondod neki, hogy szóljon melyik hétvégén jön, mert akkor nem terveztek mást, kicsit előre is készülsz, de ha csak a haverok miatt jön, akkor aludjon náluk. Ennyi.

2017. ápr. 3. 08:14
 14/53 anonim ***** válasza:
54%
Magyarázzad el neki szépen, hogy bezárod a MamiHotelt!
2017. ápr. 3. 08:47
 15/53 anonim ***** válasza:
81%

Én úgy költöztem el, hogy kezdetben heti egyszer haza jöttem minden hétvégén, mintha koleszba lennék.

Nem volt nálunk ebből gáz, anyám főzött hétvégén és csomagolt annyi kaját hogy a következő hétig elég volt.

Most már nem kell, hogy annyit főzzön, de még mindig kiszolgál, ha haza megyek hozzájuk. Ő így szeret. De nővérem 10 évvel idősebb, ha ketten érkezünk ugyanakkor haza, mindkettőnket kiszolgál.

2017. ápr. 3. 09:08
 16/53 anonim ***** válasza:
55%
De utolsó, te meg a nővéred is csak aludni jártok haza és ti se kommunikaltok az anyatokkal?
2017. ápr. 3. 09:19
 17/53 anonim ***** válasza:
72%

Én beszélnék vele erről. Ha csak aludni meg enni jön, meg haverozni, akkor ne hozzánk jöjjön, hanem a haverokhoz. Ha hozzánk jön, akkor töltsön minőségi időt velünk is.

Ha meg a kisebb tesóval ordibál, mert nem tud tőle délig aludni, akkor mehet haza, ott nyilván nem zavarja senki a csicsikálásban.

2017. ápr. 3. 09:33
 18/53 anonim ***** válasza:
60%
En egy eve koltoztem el otthonrol, es parhavonza jarok haza. Delelott anyuekkal vagyok, vasarolunk, fozunk, kavezunk, delutan apamek, nagyszulok, este meg a baratok. Mindenkire jut eleg ido. Szerintem ne feltetlen a gyerekedben keresd a hibat, hanem a kapcsolatotokban. Van annak oka, hogy ennyire nem kivancsi rad. A tobbi valaszolo fantasztikus otletevel, hogy zard be a mamahotelt csak annyit ersz el, hogy utana kb evi egyszer fogod latni. :D biztos megerne.
2017. ápr. 3. 09:35
 19/53 anonim ***** válasza:
78%
Hát sok vesztenivaloja nincs, utolsó, eddig se volt a gyerek kíváncsi rájuk
2017. ápr. 3. 09:36
 20/53 anonim ***** válasza:
6%

#10 voltam, és mindenkinek szép hetet ;)

A "különélő gyermeknek" is.

/biztos, valahol épp csatangol/ és kalandozik.

Ráér.

2017. ápr. 3. 09:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!