Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elkényeztetett lennék? Ti mit...

Elkényeztetett lennék? Ti mit gondoltok egy ilyen emberről?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok. Most diplomáztam német szakon, viszont merem állítani, hogy nem tudok németül. Úgy rugdostak át a záróvizsgán (és végig az egész egyetem alatt). Persze anyáék végtelenül büszkék rám, hogy megcsináltam. Első generációs diplomás vagyok a családomban, szóval érthető ha úgy fogják ezt fel, hogy "ember lett a gyerekből". A diploma óta részmunkaidős állásom van (amihez elég lenne egy érettségi is), plusz elkezdtem angoltanárhoz járni, mert abból még nincs nyelvvizsgám. Szüleim azt mondják, hogy ennyi elég is elfoglaltságnak a számomra, az a lényeg szerintük, hogy megkeressem az angolra a pénzt, hogy azt ne nekik kelljen fizetni. Valahogy olyan semmirekellőnek érzem magam emiatt. Viszont valahol meg nem bánom, mert így gyakorlatilag semmi dolgom nincs. (A munkahelyem is olyan, hogy nem kell csinálni semmit, gyakorlatilag azért fizetnek, mert nem otthon alszom, hanem ott.) Egyébként nem tudom mit szeretnék csinálni, nem tudom mi érdekelne. Már van egy lakásom, szóval ha annyit keresek majd, hogy el tudjam tartani magam, akkor beköltözök oda. De egyenlőre anyáék azt szeretnék, ha otthon laknék velük (más lehetőség nincs is, mert kb. 40-50 ezret keresek), nem vagyok teher nekik, örülnek, hogy velük vagyok, és hogy nem kell már taníttatni.

2017. márc. 29. 13:27
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

18-as válaszoló: Köszönöm, nagyon kedves vagy. Neked is minden jót! :)

20-as válaszoló: Germanisztika diplomához nem kell másik nyelv, elég a német.

Egyébként igazatok van a céltalansággal kapcsolatban. Valóban letudtam a kötelező köröket, és most nem tudom, hogyan tovább. Ugyanott vagyok mint érettségikor.

2017. márc. 29. 21:56
 22/24 anonim ***** válasza:
48%
Szomorú, hogy ennyi tanulási után szinte alig keresel valamit, és nem tudsz németül. :/ Én egy két éves OKJ képzést végeztem el gimi után (turisztikai szervező értékesítő és szállodai recepciós). Közel egy éve dolgozok szállodában, 500 Ft-os órabérrel. Ez nem túl sok, viszont egy hónapban nagyjából 120.000 Ft-ot keresek (körülbelül 16 munkanap van egy hónapban, 12 órában).
2017. márc. 30. 11:59
 23/24 anonim ***** válasza:
52%
Add ki a lakást.
2017. márc. 30. 12:30
 24/24 anonim ***** válasza:
35%

Hello 22-es!

Kinek "szomorú", Neked, vagy a kérdezőnek?

Úgy látom a kérdező nem szomorú, akkor azt nem értem ez kinek és miért "szomorú" állapot?

Mert ez csak egy állapot, ami nem konstans.

22 éves a kérdező, a családja rendezett, Ő maga is, még akármivé is válhat idő közben, a 22 év még semmi.

A fali órám 74 éves :)

És ki tudja előre, hogy mivé válhat még a faliórám idejéhez képest, és miből lesz a cserebogár? :)

Mire annyi idős lesz, mint a fali órám, én már rég alulról szagolom az ibolyát, és az alatt a kérdező egy regiment hasznos dolgot tehet egy-egy társadalom számára.

Nem vagyok jós :)

7-es voltam.

2017. márc. 30. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!