Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elkényeztetett lennék? Ti mit...

Elkényeztetett lennék? Ti mit gondoltok egy ilyen emberről?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok. Most diplomáztam német szakon, viszont merem állítani, hogy nem tudok németül. Úgy rugdostak át a záróvizsgán (és végig az egész egyetem alatt). Persze anyáék végtelenül büszkék rám, hogy megcsináltam. Első generációs diplomás vagyok a családomban, szóval érthető ha úgy fogják ezt fel, hogy "ember lett a gyerekből". A diploma óta részmunkaidős állásom van (amihez elég lenne egy érettségi is), plusz elkezdtem angoltanárhoz járni, mert abból még nincs nyelvvizsgám. Szüleim azt mondják, hogy ennyi elég is elfoglaltságnak a számomra, az a lényeg szerintük, hogy megkeressem az angolra a pénzt, hogy azt ne nekik kelljen fizetni. Valahogy olyan semmirekellőnek érzem magam emiatt. Viszont valahol meg nem bánom, mert így gyakorlatilag semmi dolgom nincs. (A munkahelyem is olyan, hogy nem kell csinálni semmit, gyakorlatilag azért fizetnek, mert nem otthon alszom, hanem ott.) Egyébként nem tudom mit szeretnék csinálni, nem tudom mi érdekelne. Már van egy lakásom, szóval ha annyit keresek majd, hogy el tudjam tartani magam, akkor beköltözök oda. De egyenlőre anyáék azt szeretnék, ha otthon laknék velük (más lehetőség nincs is, mert kb. 40-50 ezret keresek), nem vagyok teher nekik, örülnek, hogy velük vagyok, és hogy nem kell már taníttatni.

2017. márc. 29. 13:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%

Inkább kínos, és megalázó rád nézve.

Ha egy nyelvet sem voltál képes megtanulni a szakos főiskolád alatt, akkor egyszerűen csesztél tanulni. Ugyanis, ha anyanyelvi környezetbe kerülnél segtítség nélkül, és az életed múlna rajta, rögtön meg tudnád tanulni.

Ez lustaság, semmi egyéb. Ahogy lustaság a részmunkaidő is.

Energia befektetése nélkül pont ennyi eredmény várható, mint az eddig életedben: semmi. Jól érzed: ez semmirekellőség, tunyaság, és gáz. Az idődből kitelik, változtass. Esetleg próbáld ki, hogy milyen, ha életedben először csinálsz is valamit érdemben, és nem csak éppen, hogy meg részmunkaidőben.

2017. márc. 29. 15:15
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
Ennyiből nem az jön le, hogy elkényeztetett vagy (attól még lehetsz az is), csak az, hogy marha lusta és kényelmes. Az élet nem egyszerű, ezt 22 évesen ideje lenne elkezdeni megtapasztalni, nem malmozgatni a "munkahelyen", meg anyucival főzetni, mosatni.
2017. márc. 29. 15:23
 13/24 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem elkényeztetett vagy, hanem lusta, de az nagyon. Ott egy saját lakás, nem hogy örülnél neki, és elmennél dolgozni, hogy önálló legyél. Tudod te mennyien örülnének egy lakásnak?? Istenem, az ilyeneknek pottyan egy lakás az ölébe, annyira igazságtalan. Neked ez jó hogy semmit sem csinálsz elhiszem, de ha pasi lennék számomra ez pl kiábrándító lenne, mert arra gondolnék, hogy el akarod magad tartatni másokkal.
2017. márc. 29. 15:58
 14/24 anonim ***** válasza:
74%
Most mi ezzel a baj? Megvan mindened, nem szorulsz rá. Még csak papíron vagy felnőtt. Nincs ezzel semmi baj, ha mindenkinek jó. Majd amikor változtatni akarsz, változtatsz. Ennyi. Mert másnak is szar, ne akarj te is mást. :D Nem rossz az életed. Örülj neki. Egészséges vagy és nem hiányzik a semmid. Köszönd meg.
2017. márc. 29. 17:02
 15/24 anonim ***** válasza:
21%

Látod, tipikus irigység a válasz az emberek zömétől.

Ha valakinek végre jól megy a sora, az is baj, és irigyül kapsz választ.

(Általában itt a legtöbben panaszkodnak és, ha valaki nem ezt teszi, már az is furcsa.)

Valószínűleg azért H-P.-ig nem csak körmöt reszelsz és ha már otthon vagy, biztos azért csak besegíthetsz otthon a házi teendőkbe.

Mint gondolsz kérdező, jól sejtettem?

Vagy nem?

Az a másik ház az hol van?

közvetlenül ott ahol laksz a szüleiddel, vagy sok kilométerrel máshol?

Azt ki tartja fenn és hogyan?

Mert egy nem lakott épületben, vagy az körül is van teendő.

Családi, vagy panel?

7-es voltam

2017. márc. 29. 17:04
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, büszkék rád - oké, nem tudják, hogy végezted el az egyetemet - nem is kell tudniuk. Azt mondják, elég, amit csinálsz, tök jó dolog, mondjuk az én szüleim is ilyesmik, de itt a gyakorin olyanokat olvasok szülő-gyerek viszonyról, hogy a falnak megyek (szülő + felnőtt gyerek).

De attól, hogy ők nem várnak el tőled többet, attól még te tehetsz többet, akarhatsz többet, szebbet, jobbat, amiért hajlandó vagy többet dolgozni, jobb munkát keresni. Miért ne tennéd meg? Főleg, hogy ez téged is piszkál.

Végeredményben mindenből, amit teszel, te fogsz profitálni.

Jól teszed, hogy jársz angolra. Ez az egyik ilyen dolog. És ha már nyelvtanulással foglalkozol, megtanulhatsz németül is :), mondjuk ha végeztél az angollal. Tudod két nyelv tudásával (a tudásával, nem a papírral) egész jól kereshetnél. Hidd el, lesz haszna.

2017. márc. 29. 17:23
 17/24 A kérdező kommentje:
A házimunkát én csinálom, mert én vagyok a legtöbbet otthon. Egy kertvárosi családi házban élünk, hatalmas udvarral és kerttel, ezzel szemben a lakás egy belvárosi panel. Ezért is részesítem előnyben még egy darabig a kertes házat (a szüleimmel együtt), suli alatt 3 évig Budapesten laktam panelban, ég és föld a különbség a kertes ház javára. A lakás kb. 15 perc séta, mert kisvárosról beszélünk, ennyi idő alatt be lehet érni a belvárosba gyalog. Nagybátyámé volt eredetileg, de ő elhunyt 2014-ben, nem volt senkije, így a nagyszüleim rám íratták. Most egyébként ki van adva albérletbe, az ebből befolyó pénzt teljes egészében nagyszüleimnek adjuk, mert ők vették a lakást anno a nagybátyámnak. Ha esetleg éppen lakatlan, akkor mamám szokta néha kitakarítani, karban tartani. Ő hív szakembert stb. ha esetleg szükség lenne rá.
2017. márc. 29. 17:41
 18/24 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező.

15#-ös is voltam itt.

Teljesen korrekt válaszod köszi.

Mondjuk úgy, hogy egy kis életrajzot olvastam Tőled.

(végre aki nem csak panaszkodni akar és kritizálódni jött fel ide)

Nekem tetszik, hogy békésen megvagytok és nem civakodtok.

(mindig)

Mindenkinek meg van a territóriuma, teendője, célja.

Bár csak ilyen családba születtem volna :)

- értem ez alatt azt is, hogy nem hiszem, hogy elkényeztetett lennél, de ezt már írtam 2X.

Sok sikert, és békés életet :)

2017. márc. 29. 18:58
 19/24 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem csak nincs motivációd arra, hogy kezdj magaddal valami hasznosat. Hiszen nincsenek céljaid. Ezen kellene változtatni.
2017. márc. 29. 20:30
 20/24 anonim ***** válasza:
82%

Ha elvégeztél egy német szakot (gondolom germanisztika) ahhoz a németen kívűl tudnod kell egy másik kötelezőt, nem? Ha nem az angol, akkor melyik?

Egyébként, ahogy már említették a gond inkább a céltalanság, 22 vagy, a kötelezőt bezsákoltad, de itt vége a dalnak.

Keress valami célt és javul majd a helyzet.

2017. márc. 29. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!