Elkényeztetett lennék? Ti mit gondoltok egy ilyen emberről?
Egyenlöre =/= egyelöre
Angol nyelvvizsganak meg semmi ertelme ha nem kotelezo diplomahoz vagy ilyesmi.
Te is érzed, hogy valami nem gömbölyű. Még igazán nem vagy elkényeztetve, de jó úton haladsz afelé. Nagyon könnyű beleszokni az ilyen helyzetbe.
Keress NEM részmunkaidős állást, esetleg olyat, amihez a diplomádat is tudod használni. Ha érzésed szerint nem megy olyan jól a német, inkább azt kéne erősíteni, utána ráérnél másik nyelvvel foglalkozni.
Amint van jobb állás, több fizetéssel, költözz be a lakásodba és próbálj a saját lábadra állni. Addig amíg ez a helyzet, segíts be otthon, akkor is ha nem akarják.
Nem gondolnám, hogy "elkényeztetett" lehetnél.
Ezek a dolgok sok családban is így történnek.
( a szülők örülnek, ha a gyerekük boldog, ez volt a céjuk és sikerült )
Így az érdem egyenlőre az övék.
A tanulásról annyi, hogy nagyon jó, ha valaki nyelvet tud.
Annál csak az a jobb, amit szívesen is önszántából is megtanul valaki. Plusz még fizetnek is érte.
Ez a dupla haszon :) De nem túl gyakori.
(jól jön pl. munkakereséskor a nyelvismeret).
Ha viszont nem tudsz németül, az elég gáz.
Ilyenkor mit számít a papír, ha beszélni kell pl. telefonon és ügyintézni németül?
Van több ismerősöm, akinek 2 diplomája, sőt most jut eszembe 3 diplomája is van.
Az érdekesség és közös bennük, hogy egyikőjük sem abban dolgozik, mint amit tanult.
Szerintem ez a pazarlás.
Meg valahol csak a környezetének bizonyította be, hogy juhhh, látjátok?
Én diplomás vagyok!
Nem hiszem, hogy ettől válik valaki "emberré".
Ki tudja, hogy egyszer nem e egy hajón fogsz padlót súrolni?
Közben a diploma meg otthon porosodik a kredencben.
Tehát, szerintem biztos hasznos dolgot tudsz Te is és sokan mások is csinálni.
Akár diploma nélkül is.
Azért nem árt, ha van persze ;-)
22éves vagy, hajrá, még hosszú és szép, vagy rögös az élet.
Nem hiszem, hogy elkényeztetett lennél.
Inkább gondtalan, biztos háttérrel.
Ha ezt a majdani saját családodnak is biztosítani tudod, ezt a hátteret amit most Te kapsz, akkor haszon elmondhatod, hogy jó családból jó családot csináltál. :)
Ez sokaknak irigylésre méltó állapot.
Milyen munkahely az, ahol semmit nem kell csinálni?
Te életművészke :D
Itt az idő, hogy elköltözz egy évre német nyelvterületre. Valami csak ragadt rád az egyetemen, ha élőben gyakorolsz, akkor hátha lesz egy használható nyelvtudásod a végén. A szüleidnek ne úgy vezesd elő, hogy semmit se tudsz, hanem, hogy szeretnél fiatalon utazgatni, világot látni, lám milyen jó, hogy tudsz németül. Akár maradhat a félállás vállalása, biztos fognak támogatni ebben.
Jó lenne, ha a nyelven kívül értenél valami máshoz is, az segítene elhelyezkedni később. Én most az informatika bölcsészebb ágaira gondolok, de lehet bármi, ami mai foglalkozás és pénzt hoz. A szüleid ugyanis a büszkeségen kívül azért taníttattak, hogy jobb életed legyen, mint nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!