Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, titeket is zavarna,...

Szülők, titeket is zavarna, ha szinte naponta rendelne a gyereketek kaját?

Figyelt kérdés

Saját pénzemen veszem. Nem mondják ki így konkrétan, hogy zavarja őket, de vannak beszólások.

Rendelnék nekik is, de nem kérnek. Változó, hogy mit eszek.. Van, hogy pizzát, máskor rendes ebédeket rendelek..

Miért gond ez? Anya főz szinte minden nap, de nem olyat, amit én is ehetek.

2017. márc. 13. 14:26
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:
Amúgy régen sokat főztem, 13 évesen is már komplett ebédet csináltam. De már valahogy semmi kedvem ehhez esténként, fáradt vagyok.
2017. márc. 13. 15:30
 12/54 anonim ***** válasza:
17%

1.Hány éves vagy? Dolgozol és abból van pénzed, vagy szüleidtől kapott zsebpénzből rendelsz?

2. Mióta vagy beteg/tudsz a betegségedről?

3. Szüleid tudnak-e róla?

4. Megbeszélted-e anyukáddal, hogy milyen étrendet kéne tartanod?

5. Ha kiskorú vagy és a megbeszéltek ellenére nem gondoskodnak rólad, még a gyermekvédelemhez is fordulhatsz, mert ha nem vesznek tudomást a betegségedről, akkor azzal veszélyeztetnek.

6. Ha nagykorú vagy, dolgozol és annyi pénzed van, akkor elmész szépen bevásárolni olyan dolgokat, amiből neked valót lehet főzni és szépen nekiállsz, megcsinálod magadnak. Esetleg csinálhatsz kicsit többet, megkóstoltathatod a szüleiddel, hátha rájönnek, hogy nem is olyan borzasztó.

Rendelni marha nagy luxus, teljesen felesleges. Aki meg szigorú diétára szorulna, annak szerintem nem a legszerencsésebb. Nem lehetsz biztos benne, hogy valójában mit tartalmaz a rendelt étel. Akár veszélyes is lehet.

Rágd át a kérdéseket kérlek, picit gondolkodj el rajtuk, kíváncsi lennék a válaszokra.

2017. márc. 13. 15:33
 13/54 A kérdező kommentje:
Havi 15 ezer forintért rendelek. Ennyiből kijönne a főzés is szerinted?
2017. márc. 13. 15:39
 14/54 A kérdező kommentje:
És miért kötelező főznöm? Mi a gond a rendeléssel azon kívül, hogy "luxus"? Szerintem meg 1 emberre főzni luxus, mert nem tudok 2 egymást követő napon ugyanazt ebédelni, tehát elég pazarlás lenne.
2017. márc. 13. 15:40
 15/54 anonim ***** válasza:
17%

1 személyre? Szerintem igen.

Napi 500 Ft-ért hol tudsz diétásat rendelni? Még nem diétásat sem igazán.

2017. márc. 13. 15:41
 16/54 anonim ***** válasza:
8%

Miért nem tudod ugyanazt enni 2 nap egymás után??? Ilyen diéta nincs.

Ha meg ilyen önálló vagy, akkor költözz el, és akkor tényleg nem szólhatnak bele, hogy mikor és mit eszel (feltéve, hogy elég idős vagy hozzá).

2017. márc. 13. 15:43
 17/54 A kérdező kommentje:
700-750 ft. Nyugodtan nézz körül ételfutároknál, ez egy átlagos ár. Mielőtt belekötnél, hogy jön ki a 15ezer, nem minden nap ebédelek meleget.
2017. márc. 13. 15:44
 18/54 A kérdező kommentje:

Azért aranyom, mert a nap nagy részében émelygek, és így is nehéz főtt kaját ennem. Nemhogy egymás után 2 nap ugyanazt.

Tudod aranyom, azért.

2017. márc. 13. 15:45
 19/54 anonim ***** válasza:
11%

De szeretném, ha tételesen mennél végig a kérdéseken és előbb gondolkoznál kicsit, mielőtt válaszolsz rájuk.

Ezt nem rosszindulatból írom, hanem hogy tényleg lehessen JÓ megoldást találni a problémádra. Ahhoz viszont az kell, hogy higgadtan átgondold a fentieket.

2017. márc. 13. 15:45
 20/54 A kérdező kommentje:
Ha lesz időm gépnél ülni és átgondolni, majd átgondolom. Egyelőre meló közben írok gyorsan.
2017. márc. 13. 15:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!