Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lesz feszült és elviselh...

Miért lesz feszült és elviselhetetlen a párom, ha kéthetente a kisfiam nálunk van?

Figyelt kérdés
Mindketten elváltak vagyunk, velünk él az ő kislánya, a kapcsolatunk jó a kislánnyal. A baj hétvégente az, h a páromnak más a viselkedése ha ott van a fiam vagy a szüleim és mivel nekem két napom van két hetente jóformán a fiammal akkor ezt a fajta feszültséget nehezen viselem. Ha ezt felhozom mindig nekem esik és vita lesz.
2017. márc. 1. 20:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:
A kétdésre konkrét segítséget keveset kaptam viszont kioktatást, h milyen szemét vagyok jóval többet. Igen, hatalmas vívódás volt a gyermekem elhagyni, de sajnos a volt feleségemmel nem ment az együttélés. Ő azóta újra férjhez ment és megtalálta a boldogságát. A fiammal ( 6 é ) minden nap találkozom, az aktuális dolgairól tudok, de vele lenni foglalkozni, programot szervezni a kéthetenti hétvége maradna. A jelenlegi páromnak ha óvatosan felhozom a témát azonnal vagdalózik, bántja a fiam és a volt feleségem, ami azért is érthetetlen, mert az ő lánya elfogadott engem, jó a kapcsolatunk. Köszönöm a segítő és nem kritizáló válaszokat. Picit megerősítettek abban amire magam is gondoltam.
2017. márc. 2. 08:10
 52/68 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ahogy mondta valaki, közös gyereket így ne vállalj ezzel a nővel, és feleségül se vedd. Kevés az esélye, hogy együtt maradtok, de ha így is lesz, és gyereketek lesz, biztosra veheted, hogy még pokolibb lesz az életed, mert zsarolhatóbb leszel.

Próbáld vele megbeszélni még. Ha nem megy, akkor vagy lelépsz örökre, vagy kéthetente elmész otthonról hétvégére, hogy a fiaddal lehess valahol máshol. Ez amúgy jelzésértékű lenne a nő számára, és talán elgondolkodtatná, talán még nagyobb hisztériát váltana ki.

Megmondom őszintén, én is féltékeny típus vagyok, de erre nem lennék képes. Tudnám, hogy ha egy apukával összejövök, akkor mire számíthatok.

Annyi még, hogy az elmarasztaló kommentekből annyit azért szűrj le, hogy legközelebb jobban válassz, ne csak a fizikai vonzalom alapján. Mert az nagyon kevés az együttéléshez.

2017. márc. 2. 08:29
 53/68 anonim ***** válasza:
85%
Jól van, kérdező, eddig is tudtuk, hogy ez a nő egy baromi önző, hisztis pszichopata. Próbáld meg vele negbeszélni ezt a dolgot, hogy neki is el kell fogadnia a te gyereked, mint ahogy te is tetted. Nyugodtan lehetsz számonkérő is, legalább megtanulja, hogy nem körülötte forog a világ!
2017. márc. 2. 08:46
 54/68 anonim ***** válasza:
96%

Egyszerű: mert egy féltékeny pitsa. Ez van, vagy elfogadod, vagy - a fiadra való tekintettel - szakítasz.

Apám új nője is féltékeny volt rám, hiába próbltam felé nyitni, ő elzárkózott, ahol tudott, bántott (szavakkal), apám meg ahelyett, hogy megrázta volna, neki adott igazat. Tíz éve alig beszélek apával, ő meg rám, és az összes rokonára (testvére, többek között) szarik, csak a puncus a fontos.

2017. márc. 2. 09:15
 55/68 anonim ***** válasza:
100%

És itt nem azzal van baj hogy elváltatok, az sokkal jobb, mintha a gyereketek egy feszült környezetben nő fel, mert nem tudtok házastársakkéne működni. De az, hogy az új nőd féltékeny a gyerekre!, az nevetséges.

És én elgondolkoznék rajta, együtt akarok-e élni a továbbiakban olyan emberrel, aki normális kommunikáció helyett inkább kiabál meg hisztizik. ÉN nem tudnék, úgy vágnám ki, mint macskát szarni, többek közt a saját lelki békén okán is.

2017. márc. 2. 09:19
 56/68 anonim ***** válasza:
89%
Ebben az egész helyzetben az az legijesztőbb és egyúttal a legelkeserítőbb is, hogy az egész szituációban a kapcsolatodat félted és a párodért aggódsz a gyereked helyett. Én azon morfondíroznék a fiamon miként segítsek és amiatt agyalnék, vajon mekkora károkat okoz az benne, hogy akihez ő kedvesen közeledik és akit az apja társnak választott kivert kutyaként, megtűrt személyként viselkedik vele. Az miatt miért nem aggódsz mi lesz így vele? Természetesen mindenkinek joga van új életet kezdeni, viszont soha senki nem lehet előrébb való a saját vérednél. Elsősorban a fiadért tartozol felelősséggel, az ő testi/lelki fejlődését, gyarapodását kell támogatnod, segítened. Mennyi esélye van erre, ha az a nő, akit szavakkal nem illetek(nem bírná ki a trágárság-szűrő)pokollá teszi neki azt a nyomorult két hétvégét is, amit valószínűleg a legjobban vár egész hónapban? Te ezt elviseled? Eltűröd, hogy így viselkedjen a gyerekeddel, elfogadod, hogy eljátssza a hattyú halálát minden alkalommal amikor kísérletet teszel rá, hogy megbeszéljétek? Valószínűleg hiába beszélünk itt neked, ha ennyire fontos számodra(ne aggódj, el fog múlni, rájössz majd mi a helyes prioritás, ha szerencséd van még időben és nem fordul el addig a fiad tőled), úgysem fogsz lépni. Soha, de soha az életben nem szabad leállni valakivel, aki a gyerekeidet nem fogadja el. Az én szememben az ilyen nem is ember és még a szüleidet is ekézi. Ha a férfiasságod a lábad között fontosabb, mint a véreid, akkor csak sajnálni tudlak, ő meg nyilván épp ennél fogva tart sakkban. Mondanám mit csinálj, de úgysem teszed meg. Én ma munka után elővenném, mondja meg, hogy mia baja és miként orvosoljuk, ha erre nem hajlandó ultimátumot adnék és nem tölteném otthon az éjszakát, sőt kerek perec nem mennék addig haza, amig nem hajlandó ezt megbeszélni. Ha sosem hajlandó, sosem mennék haza, ha meg hisztizni kezdene nyakon borítanám egy nagy pohár vízzel, mielőtt sarkon fordulnék. Ha ezeket a játszmákat hagyod, akkor nem csak hogy iszonyú gyenge jellem vagy, de a fiadat is tönkreteszed és az viszont nem bocsánatos bűn. Megmondom én mi a baja. Körbevízelte a területét és betévedt oda egy falkáján kívüli kutya. Veszélyezteti a pozícióját. Jelenleg a fiad az idődből és a pénzedből is elvesz, neki pedig mindenre igénye van. Feleségül még nem vetted? Azt nem akarja? Csak mert jelenleg ha veled történik valami (nem történjen, nem kívánom, félre ne értsd), kizárólag a fiad örököl utánad, ez is nyilván böki a csőrét, nem lepne meg ha a házasságot sürgetné, ha még eddig nem tette meg. Olyan az ilyen nő, mint az áspis kígyó, én akkor sem állnék le vele, ha utánam dobnák. Milyen természete lehet annak, aki a szerelme gyerekét, szüleit fúrja és ki az az apa, aki elviseli, hogy gonoszkodjanak a szeretteivel? Csak gratulálni tudok, én az ilyet bottal sem piszkálnám meg.
2017. márc. 2. 11:54
 57/68 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Azt hiszem erős szövegértelmezési problémával küzdesz. Az egész bilit a fiam miatt borítottam ki. Nyilván sokkal több dolog van a háttérben amit nem tudsz ezért úgy gondolom ítélkezni sem kellene. Tanácsot kértem, nem jellemrajzot.
2017. márc. 2. 12:09
 58/68 anonim ***** válasza:
9%
Szia. Azt írod, hogy más a viselkedése. Próbáltatok időt adni annak a kisfiúnak, hogy össze tudjon barátkozni a pároddal? Kérlek mond, hogy nem azt csináltad esetleg, mint az én anyám, akinek minden héten más pasija volt, mind oda is költözött hozzánk, és elvárta volna, hogy mindet szólítsuk apunak. Mert az olyan nemcsak nagyon bántó, hanem zavaró is. Milyen volt/ lehetett az első benyomása a fiadnak? Kedves volt vele a párod? egyáltalán szereti a gyerekeket? Nem a sajátját persze, hanem úgy általánosságban. Mert én pl nem. a sajátjaimért ölni tudnék, de a másét elviselni sem bírom. Ha nekem hozott volna egy gyereket a kapcsolatunkba a férjem, bizony bajban lettünk volna. A szüleiddel mi baja a párodnak? Ezeket meg kell tudni beszélni, mert csak így születhet megoldás. Ha ez nem megy, akkor ez lesz később a kapcsolatotok vége. Ha fontos neked a párod, nyilván az, hiszen kiléptél a családodból miatta, akkor meg kell tudni beszélni. Itt sajnos nincs másik opció.
2017. márc. 2. 13:15
 59/68 anonim ***** válasza:
51%
48-as: Téged idézlek "ezen az oldalán reagálunk a kérdező és egymás írásaira is" - én is ezt tettem. Vagy csak akkor szabad, ha egyetértek a többséggel? Nekem ez a véleményem a többségnek meg más. Nem tudjuk kinek van igaza, nem is fogjuk megtudni.
2017. márc. 2. 14:59
 60/68 anonim ***** válasza:
95%
A rokonommal ugyan ezt csinalt az apja uj felesege. Szo szerint nagyon, de nagyon sok dolgot elkovetett annak erdekeben, hogy a gyerekkel valo kapcsolat orokre megromoljon. Eredmeny? 15 eve nem beszelnek, eskuvore se lett meghiva az apuka, de meg az unokat is csak egyszer lathatta. Minden ezt azert mert nem allt ki a gyereke mellett es hagyta, hogy rosszul banjanak vele.
2017. márc. 2. 16:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!