Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is az anyja akarja az...

Másnak is az anyja akarja az életét irányítani vagy csak az enyém ilyen elviselhetetlen? 17/l

Figyelt kérdés
Idén nyáron leszek 18, nem cigizem, a hétvégéim soha nem álltak ivászatból, soha nem is drogoztam.4,6 az átlagom,vannak céljaim az életben . Három éve van barátom( ő az első és én is neki), aki két évvel idősebb nálam. Nemsokára felnőtt leszek és az anyám úgy kezel mint egy kisgyereket, pl. elképzelhetetlen a vásárlás nélküle, ha megyünk valahová állandóan beleszól abba,hogyan öltözzek és minden másba is, és aláz a többi ember előtt.Kínosan elő vagyok véve szinte minden alkalommal, ha merészelek nőiesebben öltözni,mert nekem az nem való én gyerek vagyok majd ha asszony leszek (férjhez megyek és khm....),akkor hordhatok ilyet.A szüleim Hit gyülekezetes ex tagok, de nem hagytak fel a vallással, csak ezt úgy kell elképzelni, hogy itthon ordít a dicséret és miután kikapcsolták,anyám káromkodik tovább stb. Nem végzi rendesen a házi munkát, lusta főzni,állandóan engem csesztet és kritizál. Múltkor egy fülbevaló miatt hordott el minden k...nak, régen azért nem viselhettem baglyos fülbit mert a bagoly az egy parázna állat a Biblia szerint. Állandóan ordít és elhord mindennek,ha a ruhám-ami amúgy vele lett véve nagyrészt-, nem felel meg az igényeinek,akkor elkezdi rajtam rángatni és kiabál. "Akkor vehetsz fel olyan ruhát, ha majd asszony leszel, mert az csak azoknak való, meg a három gyerekes Anyáknak" 3 éve járok a barátommal, ha megyek hozzá több időre (szomszéd megyében lakik külön suliba járunk) állandóan azt papolja, hogy az Ördög mindenhol ott van, tudom mit nem szabad nekünk csinálni esténként, tudjam mihez tartsam magam, belőlem nem lesz k...va, tudni fogja mikor nem vagyok szűz, mert szerinte az első alkalommal mindenki terhes lesz. Annyira elegem van,kérlek ugye megértetek, mihez kezdjek? apa minden egyes vita alkalmával semleges marad nem mond semmit.Két év van még a suliból,utána elmegyek itthonról, de úgy érzem már most megőrülök...
2016. máj. 4. 17:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
97%
Ha most nem állsz ki magadért, akkor később se fogsz. Mondd meg neki, hogy nem vagy gyerek, és ne szóljon bele mindenbe. Nem tudom, hogy dolgozol e, de ha igen, akkor nem kell anyuddal menni vasarolni. Vedd meg amit szeretnél, és hordj olyat amiben jól érzed magad. Ha ezek után is beszol, mondd meg, hogy nem vagy hajlandó ezt tovább tűrni. Ha nem valtoztat, ne szolj hozzá egy ideig. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor próbálj meg elkoltozni.
2016. máj. 4. 17:45
 2/20 anonim ***** válasza:
97%
Jesszus, ez elég durva, anyád valami elmebeteg. Nem tudsz hamarabb elköltözni? Pároddal közösen albérletbe vagy valami. Munkát suli mellett is lehet találni, diákmunkából fizettem én is az albérletet. Lakótársakkal osztozva nem kerül sokba. Vagy esetleg lelépni nagyszüleidhez ha vannak?
2016. máj. 4. 17:48
 3/20 A kérdező kommentje:
Mindig ki szoktam, és nem egyszer megmondtam neki csak erre az a tipikus válasz a szülőktől mikor már nem tudnak mit mondani merr sarokba szorultak: "amíg az én házamban laksz..... " Egyszerűen nem fogja fel pedig nem vagyok ilyen tehetetlen nyomorék,aki tűri mindezt szó nélkül. Régen a veréssel fenyegetett, kisebb koromban nem mertem erre vissaszólni, de már több éve igen,azóta azzal felhagyott mert Látja hogy úgysem félek tőle.. Hogyan dolgozzak amúgy suli mellett?Vidéken élek egy kisváros mellett.
2016. máj. 4. 17:52
 4/20 A kérdező kommentje:
Nem itt lakik a barátom, más iskolába járunk, összeköltözni leghamarabb az után tudunk miután én kijártam a sulit, amiből még ban 2 év...
2016. máj. 4. 17:55
 5/20 anonim ***** válasza:
85%

Apád megkérhetnéd, hogy tegye helyre az anyád.

Basszus mikor olvastam a kifejtésed én esküszöm megvertem volna anyád, hogy térjen észhez :D

2016. máj. 4. 18:04
 6/20 A kérdező kommentje:
Akkor biztos megérted, hogy en mit érzek anyám iránt.. Szörnyű, mindenki másban jobban megbízom,jobban szeretek mindenkit mást mint őt. Tőle egyenesen undorodom. Apám nem fogja, van elég baja, mindig dolgozni van igazából,nagyrészt nem is látja anyámat,hogy mit csinál mert előtte sokszor megjátsza magát.
2016. máj. 4. 18:06
 7/20 anonim ***** válasza:
13%

Szia!

Abban sajnos igaza van anyukádnak, hogy az ördög mindenhol ott van. Többek közt a káromkodó és a gyermekük felett erőszakosan uralkodó keresztényekben is. Mert az ördög -mint fő ellenséget- a Krisztusban a megváltó Istent felismerő, és őt több-kevesebb sikerrel követni próbáló embereket is támadja és próbálja megrontani, s ha ez sikerül -pl. egy káromkodó és a gyermekét leuraló szülő esetében-, akkor rajta, az ő rossz példáján keresztűl igyekszik a környezetében élőket is távoltartani Krisztustól, Istentől.

A házasság elótti szex témájának felvetése persze egy jogos kérdés a Biblia szellemében...

De nyugodtan mondd meg édesanyádnak, hogy első körön neki kellene megtérnie valóban és elhagynia a rossz dolgokat, és hiteles, jó példát mutatnia ahhoz, hogy számodra is vonzóvá lehessen adott esetben a keresztény értékrend szerint való élet.

Ne állj elő kioktatólag ezzel, de nyugodtan kérdezd meg édesanyádtól, hogy ha így van a dolog, ahogy elmondtad, hogy pl. hallott-e már matriarchális szellemekről...; és talán érdemes volna közösségbe menniük újra és a pásztorától erről kérdezni és esetleg imát kérnie ezügyben.

Természetesen nem kéne, hogy ez, az édesanyád esetleges hibái, számodra kibúvó legyen minden, a szüleid részéről elhangzó intés alól, mert alapvetően a szüleid, illetve anyukád is úgy sejtem, hogy nem rosszat akarnak neked, s sokkal inkább óvni szeretnének téged, de jó, ha ezt a fajta erkölcsi tisztaságot -kezdve azzal, hogy mit és hogyan éjt ki valaki a száján- saját magán kezdi az ember. Erre azért nyugodtan figyelmeztetheted.

2016. máj. 4. 18:34
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha 3 éve együtt vagytok akkor sejtheti hogy már régen elvesztetted.
2016. máj. 4. 18:39
 9/20 A kérdező kommentje:
És ha sejti, akkor miért nem lehet elfogadni? Sok szülő olyan lazán áll ehhez, az egyik barátnőmnek az anyja a kezébe nyomta a tablettát már akkor,mikor csak elkezdett járni a barátjával én meg 3 éve vagyok vele, és méh mindig ez van.
2016. máj. 4. 18:51
 10/20 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti te most akkor bennem látod a hibát? Van igaz abban amiket mondtál,de azért több dologgal nem értek egyet. Majd ha mondanak érte egy imát az majd mindent megváltoztat? Hát nem fog. Miért nagy bűn az hogy közelebb kerülnek olyankor akit évek óta szeretek? És nem keresek kibúvót, elmondtam mi van, azt gondolom nem azon múlik az erkölcsösségem hogy baglyos fülbevaló van-e a fülemben vagy felveszek egy pántos felsőt. A tőlem fiatalabb lányok nagy része már 13 éves korban elveszti, és nem csak egy partnerrel hozza össze a sors, ha én erkölcstelen vagyok akkkor ők meg mik?
2016. máj. 4. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!