Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is az anyja akarja az...

Másnak is az anyja akarja az életét irányítani vagy csak az enyém ilyen elviselhetetlen? 17/l

Figyelt kérdés
Idén nyáron leszek 18, nem cigizem, a hétvégéim soha nem álltak ivászatból, soha nem is drogoztam.4,6 az átlagom,vannak céljaim az életben . Három éve van barátom( ő az első és én is neki), aki két évvel idősebb nálam. Nemsokára felnőtt leszek és az anyám úgy kezel mint egy kisgyereket, pl. elképzelhetetlen a vásárlás nélküle, ha megyünk valahová állandóan beleszól abba,hogyan öltözzek és minden másba is, és aláz a többi ember előtt.Kínosan elő vagyok véve szinte minden alkalommal, ha merészelek nőiesebben öltözni,mert nekem az nem való én gyerek vagyok majd ha asszony leszek (férjhez megyek és khm....),akkor hordhatok ilyet.A szüleim Hit gyülekezetes ex tagok, de nem hagytak fel a vallással, csak ezt úgy kell elképzelni, hogy itthon ordít a dicséret és miután kikapcsolták,anyám káromkodik tovább stb. Nem végzi rendesen a házi munkát, lusta főzni,állandóan engem csesztet és kritizál. Múltkor egy fülbevaló miatt hordott el minden k...nak, régen azért nem viselhettem baglyos fülbit mert a bagoly az egy parázna állat a Biblia szerint. Állandóan ordít és elhord mindennek,ha a ruhám-ami amúgy vele lett véve nagyrészt-, nem felel meg az igényeinek,akkor elkezdi rajtam rángatni és kiabál. "Akkor vehetsz fel olyan ruhát, ha majd asszony leszel, mert az csak azoknak való, meg a három gyerekes Anyáknak" 3 éve járok a barátommal, ha megyek hozzá több időre (szomszéd megyében lakik külön suliba járunk) állandóan azt papolja, hogy az Ördög mindenhol ott van, tudom mit nem szabad nekünk csinálni esténként, tudjam mihez tartsam magam, belőlem nem lesz k...va, tudni fogja mikor nem vagyok szűz, mert szerinte az első alkalommal mindenki terhes lesz. Annyira elegem van,kérlek ugye megértetek, mihez kezdjek? apa minden egyes vita alkalmával semleges marad nem mond semmit.Két év van még a suliból,utána elmegyek itthonról, de úgy érzem már most megőrülök...
2016. máj. 4. 17:36
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%
Az Én szerelmemnek az édesanyja is bele szól az életébe rendesen. Pedig ma holnap 31 éves lesz. És hát nem is vagyunk együtt (a családja miatt is és egyéb okok miatt is). Az öltözködésébe pl nem,de nagyon maga mellet tartsa. A fizetéséből is gazdálkodik rendesen,abba is beleszólt mikor elmentünk vhová minek kell szórakozásra költeni a pénzt, de persze ő költi a fiáét. Az az igazság ő nem akar nagyon leválni mondván az anyja csak rá számíthat hiába jár miattuk orvoshoz. Ez annak sem könnyű, aki egy ilyen embernek a párja. Meg tud viselni egy kapcsolatot ez a dolog rendesen. Kíváncsi lennék a párod hogy viseli?
2016. máj. 4. 19:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Mikor itt van,nem alszik nálunk soha. Így ő keveset van vele,de anywm mindig nyomatja nekik a favicceit, kérdez tőke valamit dd nem mindig várja meg, hogy válaszoljon,helyette ő megválaszolja saját magának. Anyám irritáló a barátom számára, mert tudja milyen velem igazából. Szoktam hozzá menni szünetekben, hosszú hétvégéken vsgy ha van valami olyan,és akkor nyugi van mert szerencsére náluk midnen rendben van. És igen,ehy olyen dolog tényleg megviseli a kapcsolatokat, a bátyámnak anyám miatt lett vége az évek óta tartó kapcsolatának ( ő szakított, mert anyámék nem szerették a nőjét, a bátyám meg nem bírta elviselni és inkább elengedte). A barátom nagyon toleráns, biztos vagyok benne hogy ez miatt nem hagy el,mivel nagyon erős szálak kötnek össze minket, én nem fogok megtörn iez miatt soha.
2016. máj. 4. 19:12
 13/20 anonim ***** válasza:
13%

#7 vagyok.

Ebbe most nehéz volna egy kicsit belemenni ezen keretek között... És Nem a baglyos fülbevalón múlik valószínűleg semmi.

Ha abszolút tagadod azt és mindannak igazságát, amiről a Biblia beszél, onnan egy kicsit nehéz eljutni oda, hogy miért nem feltétlen jó számodra, vagy számotokra kvázi házaséletet élni (hisz így is mondják ezt, tudod...) házasságon kívül. Hozzátéve azt is, hogy az nem érv alapvetően valami mellett, vagy ellen, hogy mások már adott esetben 13 évesen ezt, vagy azt csinálnak, Avagy nem csinálnak. Megint mások 13 évesen pl. pénzért is csinálják...megint mások pedig pl. kihasználják ezt... És akkor ebből mi következik egy adott személyre nézvést, jelesül pl. rád? Semmi.

Lehet hogy haragszol azért is anyukádra, mert nem azt mondja, amit hallani szeretnél. Őszintén, ez is benne van azért, nem? Aztán meg nem is úgy mondja talán, ahogy kellene. S máris két "jó" ok számodra, hogy ne úgy tégy, mint amit mondanak. Meg a hormonok.

Nincsen olyan mondjuk keresztény ismerős, aki nem édesanyád, és mondjuk aki kissé tárgyilagosabban tudna veled erről beszélni, és megbízol benne?

2016. máj. 4. 19:23
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Aki ugyanazt el tudná esetleg mondani valahogy talán máshogy, minthogy "azért, mé én azt mondom", meg mert "megverlek, mert ne k..kodjál"...

Hanem a téged is szerető Isten szemszögéből nézve a te életed és lehetőségeid, választásaid...

2016. máj. 4. 19:28
 15/20 A kérdező kommentje:
Azt azért elmondom neked,nem vagyok ateista meg semmi ilyen. Kiskoromban nyitott voltam ezek felé, de most te fordított esetben ennyi idősen mit éreznél? Ez a jó példa helyes út vagy mi? Baromira idegesítő tud lenni, hogy a dicséret ordít a házban, és nem nem azért mert dícséret,hanem tudom hogy képmutatás az egesz, és hogy utána újra megy a káromkodás és minden más. Ahelyett h Isten békéje és szeretete Szállna a házra, Sz@rabb a hangulat a légkör és midnen más nálunk, mint máshol. A barátom szülei nem járnak se gyülekezetbe,se templomba se sehová, normális az Anyukája,kedves velem és mindig megért engem. Anyám ritkán,ha van valami baj vagy összetűzés, mindig mást véd be más pártjára áll. Ha veled lenne ez, téged nem idegesítene az,hogy papolnak neked a Bibliáról erkölcsökről?mégegyszer mondok nem vagyok ateista. De nagyon beleuntam ezekbe, nem viszi az életünket előbbre.
2016. máj. 4. 19:57
 16/20 A kérdező kommentje:
Ja és bizonyára te is hiszel benne,nyilván ezért mondod nekem ezeket. De te normálisan mondod el, és nem ítélkezel meg nem nyomatod erőszakosan a Szent beszédet meg a többit,nem kezdesz el miatta lek....ni. És őszintén remélem, hogy még csak nem is gondolsz ilyenre.....
2016. máj. 4. 20:01
 17/20 anonim ***** válasza:

"azért nem viselhettem baglyos fülbit mert a bagoly az egy parázna állat a Biblia szerint"

Oké, hát ezen sírtam. Katolikus vagyok (bár igaz, nem gyakorlom a vallást), de erről valahogy még soha nem hallottam. :D Amikor még divat volt a bagoly, nekem is volt egy ilyen felsőm, de a szüleim nem szóltak rá semmit, pedig ők nálam egy fél fokkal azért komolyabban veszik a vallást, sőt, anyám vett nekem baglyos fülbevalót és nyakláncot, szóval tényleg nem értem. Na de ez egy kicsit off volt, bocsi.

Sajnos nem nagyon tudsz mit tenni szerintem, minthogy megvárod még azt a 2 évet. Hidd el, gyorsan el fog telni nagyon.

2016. máj. 4. 20:36
 18/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, nekem mondod? Tök baromság az egész, ez a baglyos is, amúgy 1 évre rá meg vett egy újságot pont azért mert baglyos nyaklánc volt benne , mert hogy nekem az úgy tetszett. Kaptam anno egy trollfaces pólót és akkor is jött azzal, hogy az Ördög van ezen a pólón, ilyet ne hordjak. Vettem egy pólót ajándékba másnak, amin egy farkas volt .És azzal is baja volt,gondolom az is valami parázna állatot személyesít meg -.-" Nem vehetek fel az iskolába egy félvállas pólót sem. Folyton megszól engem, én 4 éve pálcika voltam, azóta 16 kilót felszedtem, de mivel meglehetősen alacsony vagyok, sosem lesz a méretem L-es. Régen az volt a baj, hogy sovány vagyok, ő is tett bántó megjegyzéseket, most pedig az a baj hogy "olyan nagy testem van,kicsi rám minden" Sok dolgot olvastam már ezen az oldalon a családi titkokról, de úgy érzem az enyém a legförtelmesebb.
2016. máj. 5. 15:57
 19/20 anonim válasza:
Nekem is hasonlóan viselkedett anyum. Egyszer nagyon felhúzott az ilyenekkel és otthagytam. Üvöltött utánam, de mit csinált volna? Visszarángat erőszakkal a házba? Azóta moderálja magát. Ha mégsem akkor tudom merre van az ajtó
2016. aug. 27. 00:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Csakazértis vegyél fel félvállas pólót.
2016. aug. 27. 02:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!