Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg, hogy...

Miért nem értik meg, hogy közel 20 évesen nekem ez kevés? Igazuk lenne?

Figyelt kérdés

Májusban leszek 20 éves, decemberben otthagytam az egyetemet. Azóta kb. semmit nem csinálok.

Vagyis jó, elkezdtem tanulni egy új idegennyelvet, összeköltöztem a barátommal, meg elfoglalom magam, de ez nekem így kevés...

Anya azt mondja, hogy akkor vállaljunk gyereket, akkor legalább nem érezném feleslegesnek magam, tudnék babázni és lenne időm kitalálni, mit akarok az életben. De semmi értelmét nem látom, hogy 20 évesen anyuka legyek 0 képzettséggel.

Apával beszélgettem arról, hogy szívesen elmennék dolgozni mondjuk 4 órába (ismerősök által lehetne jó munkám is, nem csak mosogatás, vagy hasonlók), de ő azt mondja, semmi értelme és ha elmegyek bárhova is, tőlük semmilyen támogatásra ne számítsak.

De ma is ennyiből állt a napom: felkeltem reggel, elmentem reggelizni két barátnőmmel. Utána sütöttem három fajta sütit, csináltam ebédet, azóta intézem a bevásárlást, sorozatot nézek és macskázok... A barátom is teljesen elutasító, pl. mondtam tegnap, hogy stewardess simán lennék, úgyis imádok utazni, repülni. Mire csak nevetett, hogy én inkább az a személy vagyok, akit kiszolgálnak és nem az, aki kiszolgál mást. Meg hogy gyönyörű kapcsolatunk lenne, ha én napokat távol lennék a munkám miatt.

2017. febr. 20. 15:36
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
72%

tul.képpen mi a kérdés?

lógsz a levegőben, semmit nem csinálsz..és?

akkor tanujál, dolgozzál, sőt képzeld van aki egyszerre csinálja a kettőt, és nagy mázlid van, hogy anyádék nem vágnak ki..

2017. febr. 20. 16:34
 22/39 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó, nem az anyjáéknál él, hanem a barátjánál, csak apuék pénzén.

Kérdező, ennyire ne legyél lusta semmirekellő, emeld fel a sejhajt, és menjél melózni... értelmes, felnőtt ember azt csinálja.

2017. febr. 20. 16:56
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Ülj neki otthon és szépen nézz utána milyen szakmák vannak, olvassgass és próbáld kitalálni hozzád mi illene.

Csak azért ne menj el szeptemberben egy másik szakra,hogy apukád ne akadjon ki,hogy nem jársz egyetemre.

Inkább menj 2-3 év múlva vissza a suliba, amikor már határozott elképzlésed van róla,hogy mit akarsz csinálni.

Az egyetemet(főleg egy nehezebb szakot) nem lehet úgy megcsinálni,hogy nem akarod,nem érdekel,nincsen semmi motivációd,csak a szüleid miatt csinálod,mert ők azt mondták.

Menj el akkor dolgozni(a napi 4-6 óra is jó) és ha majd kitaláltad mit akarsz,akkor visszamész tanulni.

A gyerekszülésben meg igazad van, nagy hiba lenne a semmire bevállalni egy gyereket,csak azért,hogy most ne unatkozz otthon.. Jesszus. Anyukád is így csinálta anno,vagy honnan jött ez a jó ötlete?

Egyébként ha a stewardess érdekelne,akkor olvass utána,beszélj olyanokkal akik már ebben dolgoznak.És ha még mindig érdekel,akkor kezdd el.

Kit érdekel,hogy a barátod vagy a szüleid kinevetnek miatta?Egy életed van.És abban neked kell ledolgozni azt a 40 évet, nem másnak. Neked kéne eldönteni hogy mi érdekel,mivel foglalkoznál szívesen, nem másnak.

Felnőtt vagy, dönts nyugodtan magadtól.Addig meg munka, legalább nem untatkozol és egy kis pénzt is keresel.+ emberekkel lennél,ismerkednél,esetleg segítenének kitalálni mi illik hozzád.

2017. febr. 20. 16:59
 24/39 anonim ***** válasza:
70%

igazából ennek tényleg semmi értelme, hogy csak élsz bele a világba. vagy menj el továbbtanulni, próbálj előrelépni, szakmát is tanulhatsz... valami kozmetika, vagy hajas, sminkes, vagy főzéssel kapcsolatos, vagy valami egész mást ,ami úgy érdekel is...

a gyerek sem hülyeség, ha a család tud támogatni, bár kérdés barátod mit akar, erről csak ti dönthettek... de megvan az előnye annak is ha valaki húsz évesen szül... például nem lesz hatalmas korkülönbség, s ezáltal sokkal könnyebben kijössz majd valószínűleg a gyerekeddel. mondjuk a barátodat nem hiszem hogy az a része zavarná, hogy nem dolgozol, hanem otthon vagy mondjuk egy gyerekkel... hisz így is veled van, nyilván nem véletlenül, ha azt mondja, hogy "te inkább az vagy akit kiszolgálnak"... nem érzi ezt ő sem problémának, nekem ebből így tűnik. szóval beszélgess, nem is így direktbe, hogy gyerek, de hogy mégis mit szeretne, mi az álma, mit szeretne az élettől, hogy tudod te is előmozdítani a közös terv megvalósítását...egyébként meg levelezőn még mindig simán be lehet vállalni akár gyerek mellett is valami fősulit valamit. 3-4 óra csak van egy nap tanulni, az meg bőven elég... szóval össze lehet hozni egy diplomát mire úgyis óvodába menne mondjuk a srác. pont múltkor vizsgáztam együtt egy levelezős csajjal, aki babát várt. na mindegy, szóval gondolj át minden alternatívát, beszélgessetek erről az egész kérdésről, hogy mi legyen... barátod javaslatát pedig kérdezd ki mindenképp, hogy Ő mit gondol, mi lenne a megoldás...

2017. febr. 20. 17:20
 25/39 anonim ***** válasza:
94%

ha most se csinálsz semmit, akkor a gyerek mellett ennyi sem csinálnál.

vki tanul, és dolgozik

és még gyereket is nevel, te meg lófrálsz egész nap

2017. febr. 20. 18:03
 26/39 anonim ***** válasza:
80%

De hogy szülnél gyereket? Gyed sem járna, mert nincs meg a minimális óra, amit dolgoznod kellett volna, ahhoz,hogy megkapd.

Ha külön élsz simán elmehetsz dolgozni. Miből éltek barátoddal? Ne anyukádék nyakán legyél. Neked is jobb így, félre is tudsz rakni.

2017. febr. 20. 18:42
 27/39 A kérdező kommentje:

Anya is előtte babázott és csak akkor ment egyetemre, amikor én elkezdtem az első osztályt (akkor volt 27 éves).

Meg a barátom is mondta, hogy házasodjunk össze, de akkor úgy éreztem, csak azért mondja ezt, mert akkor hagytam ott az egyetemet és nagyon kiegyensúlyozatlan voltam. Szóval mondtam, hogy először próbáljuk meg rendesen az összeköltözést és majd utána meglátjuk, mi legyen. Ő is beszélt már babáról, de én még nem érzem azt, hogy az eddigi életemet feladnám azért, hogy anyuka legyek. Mármint tudom, hogy lenne segítségem, meg nem kéne mindent feladnom, de nekem még kellenek a reggelig tartó bulik, koncertek. Szóval én gyereket leghamarabb 5-6 év múlva szeretnék.

Nincsenek anyagi gondjaink, a barátom jól keres, de ez kevés szerintem ahhoz, hogy gyereket neveljünk. Amúgy sem a gyed és egyéb juttatások miatt akarnék gyereket...

Mondtam már azt is a barátomnak, hogy olyan fura, hogy anyáék mindig tesznek pénzt a számlámra és hogy ezen is akarnék változtatni, de az volt a válasz, hogy akkor kér társkártyát a banknál és használjam az ő számláját, vásároljak arról... Meg hogy miért érzem ezt, hiszen ő mindent megad nekem, vagy mondjam mit szeretnék és azonnal megkapom. Szóval szerinte ez így nem rossz, meg semmi, csak én érzem azt, mintha egy aranykalitkába lennék zárva.

2017. febr. 20. 18:56
 28/39 anonim ***** válasza:
91%

mit adnál fel? :D semmit nem csinálsz muci.

nincs anyagi gondotok? max családodnak, meg pasidnak, de amint megunja, hogy semmit nem csinálsz...talál egy nőt, aki tanul, dolgozik, és nem csak bulikálni akar hajnalig :D

2017. febr. 20. 18:58
 29/39 A kérdező kommentje:

Eddig sem unt rám, ezután sem fog.:)

Az eddigi életemet nem akarom feladni. Attól, mert nem dolgozom, elég nagy változás lenne egy gyerek szerintem.

2017. febr. 20. 19:03
 30/39 anonim ***** válasza:
84%
Dehogynem, rád fog. Az ilyen beképzelt, öntelt, seggüket megemelni nem képes nőkre rászoktak. Vagy a papucsod lesz, de akkor meg te fogsz ráunni.
2017. febr. 20. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!