Miért nem értik meg, hogy közel 20 évesen nekem ez kevés? Igazuk lenne?
Májusban leszek 20 éves, decemberben otthagytam az egyetemet. Azóta kb. semmit nem csinálok.
Vagyis jó, elkezdtem tanulni egy új idegennyelvet, összeköltöztem a barátommal, meg elfoglalom magam, de ez nekem így kevés...
Anya azt mondja, hogy akkor vállaljunk gyereket, akkor legalább nem érezném feleslegesnek magam, tudnék babázni és lenne időm kitalálni, mit akarok az életben. De semmi értelmét nem látom, hogy 20 évesen anyuka legyek 0 képzettséggel.
Apával beszélgettem arról, hogy szívesen elmennék dolgozni mondjuk 4 órába (ismerősök által lehetne jó munkám is, nem csak mosogatás, vagy hasonlók), de ő azt mondja, semmi értelme és ha elmegyek bárhova is, tőlük semmilyen támogatásra ne számítsak.
De ma is ennyiből állt a napom: felkeltem reggel, elmentem reggelizni két barátnőmmel. Utána sütöttem három fajta sütit, csináltam ebédet, azóta intézem a bevásárlást, sorozatot nézek és macskázok... A barátom is teljesen elutasító, pl. mondtam tegnap, hogy stewardess simán lennék, úgyis imádok utazni, repülni. Mire csak nevetett, hogy én inkább az a személy vagyok, akit kiszolgálnak és nem az, aki kiszolgál mást. Meg hogy gyönyörű kapcsolatunk lenne, ha én napokat távol lennék a munkám miatt.
Nagykorú vagy. Szüleid nem szabhatják meg, mit csinálsz, főleg ha már nem is laksz velük.
Kapd össze magad és keress munkát. Ne 4 órásat, hanem rendeset.
"elmentem reggelizni két barátnőmmel" ? milyen pénzzel ?
ha apuci tejel minden hónapban 300-at akkor miafrancért akarsz dolgozni ???
Nincs igazuk, de megdöbbentő, hogy így tengesz-lengesz ebben az életben. Bár olyan szülők mellett nem is csodálkozom, akik ilyeneket javasolnak, hogy szülj meg hasonló... Igazából el kéne gondolkoznod azon, hogy mit szeretnél kezdeni az életben. No de racionális alapokon, tehát a lehetőségeid és képességeid számba véve, nem csak álmodozva. A stewardess ugyanis nem "utazgat", hanem a belét kidolgozza. Például.
Addig is helyezkedj el valahol, akár árufeltöltőnek, adminisztrátornak, bárminek, mert sajnos közvetlen tapasztalat (családban), hogy minél később helyezkedsz el, annál nehezebb utána visszaülni az iskolapadba vagy elkezdeni valami komolyabbat. Hajrá!
Hát most szeptemberben elkezdek egy új szakot, más egyetemen. De azzal kapcsolatban sem érzem, hogy az lesz a tökéletes nekem, csak mikor mondtam otthon, hogy otthagyom az egyetemet, apa azonnal elkezdte, hogy akkor máshova jelentkeznem kell, mert fél évnél többet nem hagyhatok ki. Szóval azt is igazából nyomás hatására választottam kicsit.
Nem vállalnék el bármilyen munkát, de pl. fordító, tolmács nagyon szívesen lennék, vagy gyerekeket is korrepetálnék (ezzel már több ismerős megkeresett, hogy nem vállalnám-e, hogy mondjuk heti 1 alkalommal segítek a gyerekeiknek angolból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!