Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg, hogy...

Miért nem értik meg, hogy közel 20 évesen nekem ez kevés? Igazuk lenne?

Figyelt kérdés

Májusban leszek 20 éves, decemberben otthagytam az egyetemet. Azóta kb. semmit nem csinálok.

Vagyis jó, elkezdtem tanulni egy új idegennyelvet, összeköltöztem a barátommal, meg elfoglalom magam, de ez nekem így kevés...

Anya azt mondja, hogy akkor vállaljunk gyereket, akkor legalább nem érezném feleslegesnek magam, tudnék babázni és lenne időm kitalálni, mit akarok az életben. De semmi értelmét nem látom, hogy 20 évesen anyuka legyek 0 képzettséggel.

Apával beszélgettem arról, hogy szívesen elmennék dolgozni mondjuk 4 órába (ismerősök által lehetne jó munkám is, nem csak mosogatás, vagy hasonlók), de ő azt mondja, semmi értelme és ha elmegyek bárhova is, tőlük semmilyen támogatásra ne számítsak.

De ma is ennyiből állt a napom: felkeltem reggel, elmentem reggelizni két barátnőmmel. Utána sütöttem három fajta sütit, csináltam ebédet, azóta intézem a bevásárlást, sorozatot nézek és macskázok... A barátom is teljesen elutasító, pl. mondtam tegnap, hogy stewardess simán lennék, úgyis imádok utazni, repülni. Mire csak nevetett, hogy én inkább az a személy vagyok, akit kiszolgálnak és nem az, aki kiszolgál mást. Meg hogy gyönyörű kapcsolatunk lenne, ha én napokat távol lennék a munkám miatt.

2017. febr. 20. 15:36
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
97%

Nagykorú vagy. Szüleid nem szabhatják meg, mit csinálsz, főleg ha már nem is laksz velük.

Kapd össze magad és keress munkát. Ne 4 órásat, hanem rendeset.

2017. febr. 20. 15:41
 2/39 anonim válasza:
100%
Ha kevés akkor tanulj tovább. Legyen célod amiért küzdhetsz és valósítsd meg azt és sz@rd le ki mit mond. Aki szeret támogatni fog, aki nem az meg nem szeret. Pont. Ez kb ennyi. Elfoglaltság, hobbi, munka meg ezer és egyféle létezik a világon, keresd meg mit szeretsz a legjobban csinálni.
2017. febr. 20. 15:42
 3/39 anonim ***** válasza:
98%
Nincs igazuk. Gyereket vállalni, csak hogy ne unatkozzál, tömény hülyeség. Vagy tanulj valamit intenzíven, vagy dolgozz! Állj a saját lábadra, ne mások mondják meg, mit csinálj! Ha komoly vágyat érzel, hogy légi utaskísérő legyél, akkor állj rá arra!
2017. febr. 20. 15:42
 4/39 anonim ***** válasza:
21%

"elmentem reggelizni két barátnőmmel" ? milyen pénzzel ?

ha apuci tejel minden hónapban 300-at akkor miafrancért akarsz dolgozni ???

2017. febr. 20. 15:47
 5/39 anonim ***** válasza:
97%

Nincs igazuk, de megdöbbentő, hogy így tengesz-lengesz ebben az életben. Bár olyan szülők mellett nem is csodálkozom, akik ilyeneket javasolnak, hogy szülj meg hasonló... Igazából el kéne gondolkoznod azon, hogy mit szeretnél kezdeni az életben. No de racionális alapokon, tehát a lehetőségeid és képességeid számba véve, nem csak álmodozva. A stewardess ugyanis nem "utazgat", hanem a belét kidolgozza. Például.

Addig is helyezkedj el valahol, akár árufeltöltőnek, adminisztrátornak, bárminek, mert sajnos közvetlen tapasztalat (családban), hogy minél később helyezkedsz el, annál nehezebb utána visszaülni az iskolapadba vagy elkezdeni valami komolyabbat. Hajrá!

2017. febr. 20. 15:48
 6/39 anonim ***** válasza:
64%
Tovább kellene tanulnod, különben elcseszed az életed. Anyád nem tudom, hogy tanácsolhat olyat, hogy gyerek tervezésén gondolkodjál olyan férfival, aki nem vett feleségül. Barátodnak meg nagyon kényelmes az, hogy főzöl, sütsz rá, rendben tartod a lakását, kicsit kiszolgáltatott vagy neki, nem érdeke hogy sikeresebb legyél, és így magasabbak lehessenek az elvárásaid vele szemben/férfi téren.
2017. febr. 20. 15:50
 7/39 A kérdező kommentje:

Hát most szeptemberben elkezdek egy új szakot, más egyetemen. De azzal kapcsolatban sem érzem, hogy az lesz a tökéletes nekem, csak mikor mondtam otthon, hogy otthagyom az egyetemet, apa azonnal elkezdte, hogy akkor máshova jelentkeznem kell, mert fél évnél többet nem hagyhatok ki. Szóval azt is igazából nyomás hatására választottam kicsit.

Nem vállalnék el bármilyen munkát, de pl. fordító, tolmács nagyon szívesen lennék, vagy gyerekeket is korrepetálnék (ezzel már több ismerős megkeresett, hogy nem vállalnám-e, hogy mondjuk heti 1 alkalommal segítek a gyerekeiknek angolból).

2017. febr. 20. 15:50
 8/39 anonim ***** válasza:
97%
Azért nem értik meg, mert nem kezdesz magadtól semmit az életeddel.
2017. febr. 20. 15:51
 9/39 anonim ***** válasza:
63%
Valamilyen szinten igazuk van abban, hogy nem akarják, hogy dolgozz. Előre sajnálják a főnöködet. 20 évesen nem gondolkozni kell azon, hogy "esetleg lehetne egy 4 órás munkám", hanem tenni érte.
2017. febr. 20. 15:52
 10/39 anonim ***** válasza:
96%
Ha te is unod magad otthon, akkor miért nem mész el dolgozni?
2017. febr. 20. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!