Miért ennyire elkényelmesedett a fiatalok nagy része? A szülők hibájából?
Megertelek es egyet is ertek veled. en anno jogot vegeztem, raadasul a legjobbnak tartott egyetemen, amirol mindenki tudja, h nem kispalyas. De mellette dolgoztam, nyelvet tanultam, es igyekeztem hasznosan eltolteni az idomet. Ja, a gimiben pedig heti 2-szer jartam az egyetemi elokeszitore, mellette pedig versenysportoltam. Mondjuk nyilvan oyan egyetemet kell valasztani, amit nem kinkeservvel vegez el az ember, m ha nem ert ahhoz, amit tanul, akkor tenyleg semmi masra nem lesz ideje.
De amugy igazad van. A mai fiatalok koreben en is ezt latom, h ha 2 fuszalat keresztbe kene tenni, akkor az hatalmas megeroltetes, de ha vmi buliba ene menni, vagy tukorbe 40millio szelfit nyomni, akkor ahhoz megvan a vegtelen energia :D
Én is dolgoztam egyetem alatt, mert muszáj volt. Nem így indultam neki, de az ember soha nem tudja, hogy mi történhet. Az meg tévhit, hogy csak diplomás emberek gyermekei kaphatnak meg mindent. Anyum és apum soha le sem érettségiztek, de nagyon jó szakmájuk van, így a két tesómmal megkaptunk mindent, úgy mentem egyetemre is, hogy minden rendben van, majd beütött a krach. Munkanélküliség, infarktus és ott álltam döntési helyzetben: vagy elmegyek aprópénzért dolgozni, vagy otthagyom az egyetemet. Döntöttem. Elmentem egy multihoz rabszolgamunkára, mert csak ezt lehetett összeegyeztetni az iskolával. Életemben nem töltöttem ébren annyi órát, mint akkoriban. Kaptam ösztöndíjat is, így úgy, ahogy kijöttem. Végül végeztem és munkába álltam. Azóta anyuék is helyre jöttek és nagyon sajnálják a mai napig, hogy kitettek ennek. Igazából nem bánom, mert legalább kipróbáltam milyen a nulláról kezdeni. Azóta férjhez mentem, a férjemmel vettünk lakást, kocsit, most pedig várjuk az első babánkat. És az egyik hozzászóló, aki olyan kedves volt, hogy a legtöbb szakot gagyinak állította be, nos, az enyémet is biztos oda sorolná, mert tudtam mellette dolgozni, de drága kis csillag, ha én nem lennék az olyanok, mint te, buták maradnának.
Kedves kérdező, amit te mondasz, abban is van valami. Rengetek csoporttársam ilyen volt. Ült a babérjain és még most is azt teszik. Nulla gyakorlat és ma holnap 30 évesek. Ez a szülők hibája, mi meg mit tehetnénk? Igyekszünk a mi gyerekeinket nem így nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!