Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ennyire elkényelmesedett...

Miért ennyire elkényelmesedett a fiatalok nagy része? A szülők hibájából?

Figyelt kérdés
Huszonévesként tapasztalom, hogy rengeteg ilyen ember van körülöttem. Egy részük egyetemista, állandóan panaszkodik, hogy nincs pénze, de az meg sem fordul a fejében, hogy elmenjen dolgozni legalább néhány órára valahová. A bulikon, programokon persze mindig ott vannak. Állandóan csak a kifogásokat keresik, hogy nem tudnak mellette tanulni meg nem akarják lerontani az eredményeiket, miközben a szórakozásra persze jut idejük. Illetve vannak friss diplomás ismerőseim is, akik hónapok óta otthon ülnek és semmi mást nem csinálnak, csak facebookoznak. Néha hébe-hóba elküldik egy-egy állásra a jelentkezésüket, de azért nem szakadnak meg. Mondják, hogy szóljak ha tudok valami állást, de ha szólok, az a válasz, hogy "majd utánanézek, ha nem leszek lusta felkelni". A szüleikről persze gombolják le a pénzt folyamatosan, ők meg adnak is nekik, sőt igazából mindent a fenekük alá tesznek. Szerintetek ezért (is) vannak ennyire elkényelmesedve, mert megtehetik?
2017. febr. 13. 21:48
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
59%
8as idén fog végezni. És nem gagyi az Egyetem. Sebésznek tanul.
2017. febr. 13. 23:25
 12/38 anonim ***** válasza:
45%

Azert megneznem diploma utan a "jaj reggeltol estig oraim vannak es nem tudok dolgozni" embereket, mikor sorra utasitjak el oket a cegek, mert ott allnak 0 munkatapasztalattal a netto 400-as allasert.

Arrol nem is beszelve, hogy mi lesz kesobb? Ne haragudj, nem irtam meg a lecket a gyerekkel, nem foztem, nem mostam mert reggeltol estig dolgoztam es nincs mar ra energiam? Kar, hogy az elet nem igy megy.

2017. febr. 13. 23:37
 13/38 anonim ***** válasza:
80%
Hat megnézném h a sok "okos" hozzászóló h dolgozna egy orvos, mernok vagy gyógyszerész szak mellett :D a középiskolát meg ne hasonlítsuk már össze egy normális szakkal, lepkefing ezekhez képest.
2017. febr. 14. 00:11
 14/38 anonim ***** válasza:
66%

hát ezaz :D Mégis hogy gondolja az ember, hogy aki reggeltől estig az egyetemen van, szünetekben meg a laborban dolgozik a kutatásán, az mégis hogy dolgozna :D Szánalmas az ilyen meg persze irigy. Igen, nekem megadatik az, hogy kapjak ösztöndíjat az egyetemtől a tanulmányi eredményem miatt, nem szorulok rá, hogy dolgozzam. De ha nem kapnék, akkor se kellene dolgoznom, mert a szüleim pont azért tanultak annyit, hogy ne sz.r gyári munkát végezzenek minimálbérért, hanem olyan munkát csináljanak, amivel el tudják tartani a gyerekeiket. Az a normális, hogyha a szülő tartja el a gyereket és nem pedig fordítva. Teljesen felesleges dolgozni egyetem alatt csak azért, mert egyeseknek szúrja a szemét, h másnak nincs szüksége erre.

Szánalmasak vagytok. Ja és van munkatapasztalatom, évek óta dolgozom polgármesteri hivatalba, mert mindig visszavárnak és számítanak a segítségemre, de nem szokrulnék rá arra a pénzre, csak azért megyek, mert ők nem tudják olyan gyorsan megcsinálni a munkát, mint én. És ezer másik helyen is dolgoztam.

Jah és aki azt hiszi, hogy csak azért, mert diákmunkázott, attól még lesz munkája később, az egy másik címeres b.rom. Minden cég diákok fog felvenni helyette, mert kismillióan vannak és nem kell járulékot fizetni utánuk, h.lye lenne felvenni egy olyat, aki már nem diák, még akkor sem, ha rajta van a "de hát én már középiskola óta diákmunkázom please" kitűző. Senkit sem fog meghatni.

És igen, én is azért tanulok, hogy ne csak félgőzzel csináljam azt, amit elkedztem, ha kutató vagyok, akkor azt nem lehet úgy, hogy közbe 12 órát letoltam a mizo-ban. És a célom az, hogy olyan munkám legyen, amivel a gyerekemnek se kelljen aggódnia, hogy egyetem alatt diákmunkáznia kelljen és vagy éhenhaljon vagy a kreditei ne legyenek meg. Az a normális, hogy ebben a korban az ember tanul és kiéli amgát és nem az, hogy a szüleit támogatja pénzzel, mert nem voltak képesek olyan szakmát kitanulni, amivel normális pénzt lehet megkeresni. Mindenki a maga szerencséjének a kovács. Ez a véleményem az idiótákról.

2017. febr. 14. 00:24
 15/38 anonim ***** válasza:
69%

A sok szuperegyetemes nagyon bepipult :D

Nyilván vannak olyan szakok, és olyan gimik ahol képtelenség dolgozni tanulás közben.

Gondolom a válaszolók nem ezekre az esetekre gondoltak. Azért rengeteg egyetem, szak van, ahol nyugodtan dolgozhatna a hercegő tanulás mellett, nem csak vegyészmérnöknek meg agysebésznek tanul mindenki.

Ugorjunk és induljunk ki az Átlagból, akik középiskola és egyetem mellett dolgozhatnának. Gondolom a kérdező sem a legbrutálisabb szakokra értette a kérdést.

Na szóval ugorjunk

2017. febr. 14. 00:51
 16/38 anonim ***** válasza:
63%

A barátom a diákként végzett munka miatt kapott egy jó állást, szóval azért ez sem csak a mesében van:)

2017. febr. 14. 00:52
 17/38 anonim ***** válasza:
54%

Jah és kibszottul arrogáns és ellenszenves vagy. Gazdag szülők kis picurkája.. ennyire de ennyire lekezelően beszélni kollektíve azokról, akik nem keresik szrrá magukat..

Konkrétan felhúztál pedig hajnali 1 után engem már nehéz :D

De nem magyarázok a való világról, a burkodból úgy se értenéd..

2017. febr. 14. 00:58
 18/38 anonim ***** válasza:
88%

Én is ennek a generációnak a része vagyok, és a szüleink hibája nagyrészt. Annyira meg akarták védeni a saját gyerekeiket mindenféle nehézségtől, hogy egyrészt mindent a fenekük alá toltak, másrészt a tanuláson kívül semmi dolguk nem volt. Nem vonták be a házimunkába, kertbe, szőlő/földek művelésébe. (Persze vannak kivételek, de a környezetemben ezt láttam) Szóval, gyarkorlatilag egyetlen egy kötelessége volt mindenkinek: tanulni. Na de nem csak ebből áll az élet. A többi skill legalább ennyire fontos, mint a tanulás. A másik, hogy ez a korosztály kezdte el túlságosan elkaptani a gyerekét. Ezt megveszi, azt megveszi, kocsival folyton jöttek-mentek érte, nehogy ráessen egy esőcsepp. És szerintem itt cseszték el, legalábbis az én szüleim biztos. Eredmény: Egyik testvérem még 27 évesen is egyetemre jár, a másik 30 felett kezdett dolgozni. És igen, azért történt így mert megtehették, nem volt semmi következménye, hogy nem dolgoztak, csak néha egy-egy lelkizés, hogy menjenek el dolgozni.

Amúgy én a mostanában szülők gyerekeire leszek kíváncsi, ha felnőnek. Mert most már egy kiskirály szerepét tölti be egy gyerek. Minden körülötte forog, ha kettőt fingik anyu, apu ugrik. Akkora egy kis zsarnok majmok lesznek ha felnőnek, hogy az valami elképesztő. Nem a család részeként nevelik a gyereket, hanem a család fejeként... Szóval lesznek még itt nagyobb bajok a mi elcseszett húszas korosztályunk után. Amiről persze meg a mi generációnk tehet.

2017. febr. 14. 06:46
 19/38 anonim ***** válasza:
34%

Úgy végeztem el az egyetemet, hogy egy napot nem dolgoztam. Három köztársasági ösztöndíjjal, minden félévben tanulmányi ösztöndíj.

Van egy 600 ezres laptopom, autóm és egy lakás aminek a hitelét fizetem.

Én inkább tanulok, de nem fogok pár ezer forintért 12 órában szenvedni

2017. febr. 14. 07:05
 20/38 anonim ***** válasza:
55%
Napi 12 óra iskola után biztos nem fogok dolgozni. 9-es voltam.
2017. febr. 14. 08:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!