Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ennyire elkényelmesedett...

Miért ennyire elkényelmesedett a fiatalok nagy része? A szülők hibájából?

Figyelt kérdés
Huszonévesként tapasztalom, hogy rengeteg ilyen ember van körülöttem. Egy részük egyetemista, állandóan panaszkodik, hogy nincs pénze, de az meg sem fordul a fejében, hogy elmenjen dolgozni legalább néhány órára valahová. A bulikon, programokon persze mindig ott vannak. Állandóan csak a kifogásokat keresik, hogy nem tudnak mellette tanulni meg nem akarják lerontani az eredményeiket, miközben a szórakozásra persze jut idejük. Illetve vannak friss diplomás ismerőseim is, akik hónapok óta otthon ülnek és semmi mást nem csinálnak, csak facebookoznak. Néha hébe-hóba elküldik egy-egy állásra a jelentkezésüket, de azért nem szakadnak meg. Mondják, hogy szóljak ha tudok valami állást, de ha szólok, az a válasz, hogy "majd utánanézek, ha nem leszek lusta felkelni". A szüleikről persze gombolják le a pénzt folyamatosan, ők meg adnak is nekik, sőt igazából mindent a fenekük alá tesznek. Szerintetek ezért (is) vannak ennyire elkényelmesedve, mert megtehetik?
2017. febr. 13. 21:48
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország nem egyenlő Budapesttel. Vidéken nagyjából csak spárgázás, címerezés, meg ilyen melók vannak, ilyet akkor sem vállalnék, ha félmillát fizetnének, a hőguta és a bőrrák nem ér meg ennyit.

A tömegközlekedés katasztrófa, a városokba csak az tud bejárni dolgozni, akit a szülei fuvaroznak, de ahol erre telik, ott a gyerek nincs is rászorulva a munkára.

2017. febr. 14. 09:25
 22/38 A kérdező kommentje:
14-es, neked szövegértelmezési problémáid vannak. Ki mondta, hogy annak is kell dolgozni, akinek megtehetik a szülei, hogy eltartják egyetem alatt? A kérdésben azokról volt szó, akiknek nincs pénzük, mégsem tesznek azért, hogy legyen, csak sírnak. És az is ott volt, hogy nem reggeltől estig laborban vannak, hanem szórakoznak. Vegyél vissza kicsit az arcodból. Csak mert a te szüleid sz*rják a pénzt, még nem mindenki ilyen szerencsés. Elég sokan vannak, akiknek nem tudnak kollégiumot, albérletet és egyebeket kifizetni. Mondjam a félrokkant anyámnak, hogy én akkor sem dolgozok, ha te olyan "idióta" voltál, hogy nem tudtál kitanulni egy normális szakmát?
2017. febr. 14. 09:38
 23/38 anonim ***** válasza:
32%

21, vagy aki fogja a kis popóját és felül a vonatra, buszra, hévre, mert nem derogál neki utazgatni.

Az is egy nettó hülyeség, hogy senkit nem érdekel a diákmunka. Multinál kezdtem diákmunkázni, folyton olyan diákmelós helyeket kerestem, ahol lehet fejlődni és ami tényleg testhezálló volt, a későbbi munkáltatóm pedig abszolút előnyként könyvelte el a multinál töltött 1 évemet.

2017. febr. 14. 10:17
 24/38 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, ezt te írtad: "A szüleikről persze gombolják le a pénzt folyamatosan, ők meg adnak is nekik, sőt igazából mindent a fenekük alá tesznek"

Te még a saját szövegedet sem tudod értelmezni?

Süt belőletek az irigység, hogy más megteheti, hogy tanul és az ösztöndíjaiból jár el szórakozni. De persze nektek ez se normális, mert ahelyett, h meginna este 8-kor egy sört, simán elmehetne esti műszakban dolgozni, mert szerintetek az a normális.

Te úgy beszélsz az ismerőseidről, mintha folyamatosan ott ülnék mellettük és ismernéd minden mozdulatokat. Hogy jössz te ahhoz, hogy ilyen baromságokat állíts róluk, h hébe-hóba elküldenek egy-egy önéletrajzot. Mégis honnan tudod? Persze, te kitaláltad a pici kis agyacskáddal, és akkor az már úgy van.

De magyarázhat nektek bárki bármit, úgy sem fogjátok fel, hogy mi a normális és az elkorcsosult világ, mikor már a gyereket sem lehet hagyni, hogy egyetemre járjon, mert a sok nincstelen idióta kinézi onnan, mert irigy. 16 meg 20 évesek mondják itt a baromságaikat és még komolyan el is hiszik, amit pampognak hát besz.arás

Fú de örülök annak, h ilyen ember nincs a környezetemben, szerencsére csak a neten tudják osztani az észt a kis dedósok

2017. febr. 14. 10:59
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
A 21-esnek nagyon igaza van. Rendes fizetésert dolgozni nincs lehetőség, aprópénzért időt pocsékolni pedig hülyeség.
2017. febr. 14. 11:05
 26/38 A kérdező kommentje:

24-es, és te hogy jössz ahhoz, hogy leidiótázd azokat, akik nem tehetik meg, hogy eltartassák magukat? Azért mert a te szüleid szerencsédre szarrá keresik magukat. Örülj neki, hogy ilyen családba születtél. Akkora az arcod, hogy az hihetetlen... nem a hozzád hasonló helyzetben lévőkről szólt a kérdés, ezt rajtad kívül mindenki megértette. De nem is vitatkozom tovább, valami nagyon fájhat neked ebben a témában, ha ennyire felhúztad magad rajta. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy vannak olyanok is, akik nincsenek rászorulva, hogy dolgozzanak, mégis dolgoznak, mert jobban szeretik a saját pénzüket költeni, mint anyuéktól kuncsorogni mindenre).

A különbség Pest és vidék között tényleg hatalmas, vidéken sokkal szűkösebbek a lehetőségek suli mellett diákmunkát találni. De Pesten azért vannak jó munkák is, nem csak szalag mellett állás meg kapálás. Némelyik 1000 Ft-os órabéres diákmunkával egy jó hét alatt meg lehet keresni majdnem egy minimálbért.

2017. febr. 14. 11:58
 27/38 anonim ***** válasza:
90%

Na itt ki is derült, h ti mind egy pesti prolik vagytok. Nem is értem mit panaszkodtok, ha ott 1000 ft-os órabérek vannak diákoknak. Itt 400-at kapsz kézhez fizikai munka után. Dolgoztam olyat is abban az évben, mikor már nem volt tárgyam és csak a szakdogát írtam. Nem lett volna szükségem rá, csak szimplán unatkoztam, azért dolgoztam 9 órát + nekem még 3 óra az utazás naponta. És marhára nem éri meg azért a pénzért, amit kapsz.

És az a baj, hogy ti itt szerencsének tartjátok azt, hogy vkinek van pénze, vkinek meg nem. Az én szüleim megdolgoztak érte, ők is a semmiből kezdték és nagyon sokat elértek, azért, hogy a gyerekeiknek ne kelljen nélkülözni, meg a tanulás helyett dolgozni.

És én miért nem általánosíthatok, ha ti megtehetitek azzal, hogy az összes fiatalt el kalap alá veszitek. Ha néhány szánalams ismerősödről van szó, akkor írd azt, hogy "miért ennyiree elkényelmesedett a proli ismerőseim nagy része?", sokkal pontosabb lenne. Nekem egy ismerősöm se ilyen

2017. febr. 14. 12:09
 28/38 anonim ***** válasza:
93%

Úgy tűnik nem mindenki értette meg elsőre, hogy itt most nem a 16 órát tanulok egyetemistákról van szó...

Az meg, ha valakinek lenne ideje dolgozni, de derogál kis pénzért a fenekét megemelni, és erre még büszke is (!!!!) az egyedül őt minősíti.

Én most pont így vagyok, hogy egyetem mellett bőven tudnék diákmunkázni, de istenigazából nincs rá szükségem, ezért csak messzi tervben van, hogy kéne vmit csinálni, mert hát én is úgy vagyok vele, hogy pár ezer forintért még az ágyból sem érdemes felkelni. De én erre legalább nem vagyok büszke!!! Sőt, ha valaki kérdezi, nyakamat behúzva terelek, mert nem tartom normálisnak, hogy nem dolgozok semmit.

Senki ne legyen büszke arra, hogy mereszti a seggt.

2017. febr. 14. 12:13
 29/38 anonim ***** válasza:
51%

Na azért álljon meg a menet, ez a jól fogok élni dolog nem egészen úgy megy, ahogy te a kis álomvilágodban elképzeled.

Ehh nem fejtem ki inkább, egyrészt úgysem értenéd, másrészt nincs kedvem felesleges társadalomelmélet órát tartani.

Csak tudj róla, hogy bizonyos dolgokban álomvilágban élsz.

2017. febr. 14. 12:17
 30/38 anonim ***** válasza:
65%

Nekem van jó munkám, jól keresek és pont azért, mert nem b.ztam el a tanulmányait, ahelyett, hogy aprópénzért elmentem volna a gyárban, amire semmi szükségem nem lett volna, mert az ösztöndíjam bőven fedezte a szórakozásomat és azért még többet kell dolgozni, mint a gyárban (de aki b.ta az nyilván nem érti meg milyen dolog tanulni). Ha volt szabadidőm, akkor a laborban dolgoztam AZÉRT, hogy meglegyenek a publikációim, gyakorlatilag bedolgoztam magam a jó munkahelyemre.

Én igen, a kérdésben itt ránk is gondolt, akik egyetem alatt kevesebbet dolgoztunk, mert a kérdést sem helyesen tette fel, illetve a kommentekbe is folytatta, hogy aki egész nap órán van, este miért nem megy el dolgozni. Hát én megmondtam miért. Az, hogy nem tudjátok felfogni az titeket minősít. A fiatalok nagy része egyetemre jár már manapság, szerencsére ők vannak többségben

2017. febr. 14. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!