Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondanátok, meg aszülei...

Hogyan mondanátok, meg aszüleiteknek, hogy már nem vagytok gyerekek? 18/F

Figyelt kérdés
A telefonomat este 19:30-ra ki kell raknom a szekrényükre,és pontban 20:00-ra aludnom kell. Magánéletem nincs, megmondták, hogy nekem nincsen "szobám" mert az az övék(ezt még megértem, mert az ő pénzükbőllett véve a lakás), de még a szoba ajtaját sem, csukhatom be. Nemrégiben szereztem egy barátnőt, hétvégente tudunk találkozni, mert én baranya megyében lakok, s ő pedig veszprém megyében él. Általában ő szokott eljönni, mert engem nemigen akarnak elengedi. Mikor itt van állandó felügyelet alatt vagyunk. Mimkr egyszer "úgy" voltunk, direkt beküldték az öcsémet valamiért. Ma van 6hónapja,hogy együtt vagyok vele. Eddig 3szor volt alkalmam felmenni hozzá a többi hétvégén ő jött le, én 1ősziszünetet egy fél téli szünetet meg 1 hétvét voltam náluk). Ha elengednek, akkor heteken át tartó veszekedések árán. Tudom, hogy még nincs önálló keresetem, a buszjegy oda-vissza kb 5000ft. Ha havi 2azer mennék az 10000ft, más ennyit iszik el 1hétvége alatt. Megmondtam nekik, ha akarják, akkor írják fel, hogy hányszor voltam el, és ha kell vusszafizetem, ha lesz keresetem, de lehülyéztek. A barátnőmet, anyám le"vérszívó piócázta" mert megmondta a véleményét a neveléséről. Én meg nem tudom, hogy mit tegyek. Ti hogyan kezelnétek egy ilyen helyzetet?

2017. febr. 12. 21:38
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
#27 Anyáb ordibál, apám ordibál, és ha kell eljár a,keze is...
2017. febr. 12. 22:18
 22/30 anonim ***** válasza:
92%

Hadd ordibáljanak!

Joguk meg nincsen megütni. Ilyenkor nyugodtan kihívhatod a rendőrséget is. Vagy elmehetsz a családsegítőhöz is. Elmúltak azok az idők, amikor szabad volt otthon megütni a másikat.

2017. febr. 12. 22:20
 23/30 anonim ***** válasza:
86%
Van egy csomó rendészeti szakközép nézd ki a legtávolabbit aztán lépés indulj!
2017. febr. 12. 22:20
 24/30 anonim ***** válasza:
18%

De azért azt ne felejtsd el hogy már nem is kötelességük eltartani

Tehát lehet itt ügyesen is lavírozni. Azt a pár hónapot már kibírja amíg otthon kell elennie

2017. febr. 12. 22:22
 25/30 anonim ***** válasza:
61%
31: Ezt rosszul tudod, mert a nappalin tanuló gyereküket 25 éves korig kötelesek eltartani a szülők.
2017. febr. 12. 22:25
 26/30 anonim ***** válasza:
60%

Valószínűleg igazad van. De ha megütni sem üthetnék meg aztán mégis....

Szóval szerintem többet ésszel mert most már csak szeptemberig kell kihúzni

2017. febr. 12. 22:31
 27/30 A kérdező kommentje:
#33 Én még csak jövőre ballagok,mivel évvesztes vagyok.
2017. febr. 12. 22:33
 28/30 anonim ***** válasza:
13%

A kérdés már hülyeség, mert ha szerinted ezt mondani kell, akkor még valójában gyerek vagy.

A cselekedeteid határozzák meg, hogy gyerek vagy még, vagy már felnőtt.

2017. febr. 14. 21:37
 29/30 anonim ***** válasza:
55%

Miért baj az ha valakinek tanácsra van szüksége ahhoz hogy hogyan rázza le a láncait?

2017. febr. 14. 23:25
 30/30 anonim ***** válasza:
39%
Arra nem kért tanácsot.
2017. febr. 14. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!